Musikvideo: Versace och gyllene fangs när Grimes drar på blodigt dödsrave

6:30 19 Jan 2016

Den ständigt oförutsägbara kanadensiska popängeln Grimes golvade fans och kritiker i november förra året när hennes fjärde album Art Angels släpptes. Med sin alltid lika surrealistiska popframtoning lyckades hon placera sig på ett dussintals årsbästalistor när 2015 gick mot sitt slut – vilket vi alla vet är ett måste ifall ett album skall vara av värde – och nu har kanske det bästa spåret, den adrenalinartade och högt pitchade Kill V. Maim, fått en musikvideo värdig låten.

Tillsammans med brodern Mac Boucher har artisten satt ihop en färgstark och skräckinjagande motorvägseskapad på fyra minuter, där Grimes med sitt tjejgäng av 90-talsesquea cyberpunkare färdas bland neonpulserande animelandskap med ett blodigt rave som destination. Genom nedstängda tunnelbanesystem, klädd i Versace och tänder prydda av gyllene fangs, ställer Grimes till med en fest för de levande döda – och ja vad mer behöver vi egentligen för att titulera detta årets hittills bästa video?

Influenserna osar här lika mycket av Akira och Death Note som en drömsekvens från underskattade framtidsnoiren Strange Days, med den slutgiltiga festen bara ett hjärtlöst andetag från öppningsscenen i den något bortglömda vampyrrulle Blade. Med andra ord är det en kväll på svartklubben fans av det nostalgiska 90-talets genrefilmer och japanska animationer i slutändan kan dö för – eller ja, så älskar du bara Grimes helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp