The dream of being a reversed cowgirl

4:39 20 Jan 2020

Jag har kommit till den sorgliga insikten om att den sexuellt frigjorda kvinnan inom mig är död. Skyldig för mordet är Björn Werners tindermän, sommarkatten från 2019 och sexpositivismen. Det var när killen jag låg med svarade på smset efter 72 h. När jag kysste en annan och han dagen efter ringde och sa åt mig att jag absolut inte fick berätta för någon. O när killen som tog med mig till sitt landställe, åkte ut på en båttur och lämnade mig själv i fyra timmar med hans farmor och yatzyt, som jag insåg att kärlek och dejting är dumt. Rent av ointellektuellt. Det tar tid och energi och lämnar en kvar med en bitter känsla av förnedring. 

En som ville förebygga denna känsla var en av Jesus lärjungar, Paulus, som skrev i Nya testamentet  om att ”din kropp är ett tempel.” Fint, men att hantera sin kropp som något heligt med en gyllene port är inte bara ett utmattande heltidsjobb. Det är att alienera kvinnan från hennes drifter och be henne göra sina val utifrån moral och etik. Vem fan orkar det? Som att ens kropp endast får tillträdas av någon annan om personen i fråga lyckas svara adekvat på ett frågeformulär, offrar en nära släkting och har rätt touch id. DÅ och endast då får personen tillgång till din hemliga skattkammare. ”Your body is a temple” blir därför både slutshameande och otroligt… kristet. God bless sekulariseringen. Att en backlash mot detta tvåtusen år senare skulle komma är ingen förvånad över.

Som ett barn av min tid växte jag upp i sann feministisk anda. Jag läste ”Under det rosa täcket”, lyssnade på Beyonce och funderade var på kroppen jag skulle placera min framtida venussymbol. Jag gjorde slut med min första pojkvän för att jag i självständighetens namn inte kunde stå ut med att vara någon annans kärleksobjekt. Jag beställde hem ett iphoneskal från Tradera där det stod “Fries before guys.” Jag demonstrerade på 8e mars, höll till och med brandtal. “My pussy my choice” blev inte bara ett slagord för att bli respekterad under sex, utan en slogan för att vilja ha sex. Män skulle inte ha monopol på sexuell njutning jada fkn jada. O så blev det. “Du kan bli exakt vad du vill” så jag och mina vänner bestämde oss för att bli det enda rimliga: sexuellt frigjorda. 

.

Den sexpositiva rörelsen som växte fram under 1970-talet kämpade för den liberala synen på sex som vi har än idag. Det skulle inte handla om skuld vs oskuld. Utan om lust och vilja. Plötsligt blev sex de yttersta sättet att utöva praktisk feminism på. Toppen. Men idag, i en tid av optimering uppmuntras unga kvinnor inte bara åt att äga sin sexualitet. Man ska även använda den till fullo. Allt! annat! vore! misogyni! Detta tror jag i sin tur kan leda till att kvinnor pressas till att ha mer sex än vad de faktiskt vill och mår bra av.

Skyll på madonna-hora komplexet men skyll framförallt på försöket att bevisa motsatsen. Det hade varit toppen om Freuds teorier om den dualistiska kvinna hade fått män att resonera över deras vanor på den sexuella marknaden. Men… ja, ni vet svaret: SÅ BLEV DET INTE! Tvärtom har det fått kvinnor att ta efter mäns beteende med huvudet högt. Med all rätt. Vi pratar porrdrömmar i mataffären, visar stolt upp listor med de vi legat med, vi startar en sex-blogg på ng. För att bevisa för Freud! Kvinnor kan ha sexuella drifter OCH vara människa! Och till Paulus: Min kropp är tbh bara en kropp! Inget! Jvla! Tempel! O visst känns det toppen att göra lite motstånd. Iallafall i teorin. Men i praktiken tror jag att den sexuella frigörelsen bara skapar ett dumt mantra. För @ the end of the day verkar mitt engångsligg varken gynna jämställdheten eller min personliga frihet.

Såhär: En julikväll bestämmer jag mig för att åka hem till sommarkatten och tänker att jag kliver in i hans lägenhet med lika mycket makt som han. Jag tänker att så länge viljan är ömsesidig och ett samtycke är självklart så finns det ingen risk för mig att utsätta mig för en riskfylld situation. Men ändå sitter jag på tuben som räven på sängen påväg hem från Ropsten med sperma på händerna. Hur blev det såhär? Han låg kvar i sängen och vinkade slappt hejdå? Varför känner jag mig inte det minsta som en feministisk kämpe ute på blodigt slagfält? Bara ett blodigt slagfält där jag är förloraren. 

I stunden hetta känns allt ofta kul. Oj där kom ett ben och en arm och nu är vi uppochner och oj denna ställningen visste jag inte att min kropp klarade av. Jag har inget emot att vara en s.k “Reversed Cowgirl.” Men när jag sedan lägger ihop 1+1 inser jag att 1. Han ställde 0,5% av alla frågor men 2. Dominerade ändå 70% av samtalstiden. 3. Jag kanske kom eller så kom jag inte men han gjorde definitivt det och 4. Frågade inte ens EFTERÅT om jag gick på p-piller. Jag har en klump i magen men upprepar orden tyst för mig själv ”Jag var en frigjord Reversed Cowgirl, fuck Paulus jag är en sexuellt frigjord kvinna my pussie my choice. Jag är inget tempel jag är ett litet skjul utan dörrar eller fönster och det ät mitt f e m i n i st i s k a val”

Jag ringer min storasyster som med en oro i rösten säger att jag kanske ska vara lite mer selektiv med dem jag ligger med. Jag säger att jag kanske inte vill behöva vara försiktig. Hon säger att jag inte kan göra allt till politik. Det kan jag visst det tänker jag, men det förändrar inget. Kanske har Paulus rätt. Min kropp är ett tempel och att ge någon tillträde till den är att spela rysk roulette: du vet aldrig om du kommer bli behandlad med respekt eller gå hem och ifrågasätta ditt eget omdöme.Men en sak är säkert: Det verkar för mig omöjligt att vara sexuellt frigjord utan att också bli knullad i huvudet. Drömmen om att vara en Reversed Cowgirl förblir en dröm.

 

13 kommentarer | “The dream of being a reversed cowgirl”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. paparazzibloggen skriver:

  men gud wow relate så bra text

  1. syndafallet skriver:

   Men tack! Ni är bäst!!

 2. Liv skriver:

  ”Det verkar för mig omöjligt att vara sexuellt frigjord utan att också bli knullad i huvudet”
  JA

 3. Charles skriver:

  douze points

  1. syndafallet skriver:

   <3

 4. Lou skriver:

  Många bra poänger. Sex som det yttersta sättet att utöva praktisk feminism på har alltid varit en problematisk inställning. Här är ytterligare några skäl:

  1. Långt ifrån alla tjejer kan anamma strategin. Tänker inte enbart eller ens främst på dem som inte lever upp till skönhetsidealen utan minst lika mycket på tjejer som på grund av social fobi, NPF-problematik eller dylikt har svårt för det sociala spel eller den virtuella jargong som leder fram till själva sexet.

  2. Bygger man sin feministiska identitet på sexuella handlingar blir det lätt kris om man plötsligt på grund av t.e.x sorg, livskris, sjukdom eller medicinering tappar sexlusten.

  3. Strategin bygger på att det finns mängder av män med lika stor lust att ha sex som man själv har där ute. Vad händer när och om män i lika hög grad som kvinnor länge gjort börjar befria sig från de traditionella, fjättrande könsrollerna och erkänner både för sig själv och andra att de vill faktiskt inte automatiskt villha sex med varenda snygg kvinna de ser? Hur många av oss tjejer födda på 80-eller 90-talen som tänkt på sex som ett sätt att utöva praktisk feminism på skulle inte bli helt ställda om killen på klubben som vi spanat in hela kvällen säger: ”Du är säkert snygg och trevlig och en skön tjej och allt det där, men jag har ingen lust alls att ha sex ikväll. Jag längtar mer efter ett glas mjölk och en god bok när jag kommer hem”.

 5. ALP skriver:

  ”Men idag, i en tid av optimering uppmuntras unga kvinnor inte bara åt att äga sin sexualitet. Man ska även använda den till fullo. Allt! annat! vore! misogyni!”

  Årets citat!!!! Går ofta runt och tänker på detta sedan jag läste artikeln. Detta lär vara 4e eller 5e gånger jag kommer tillbaka och läser om allt… relaterar så stenhårt till det du skriver och sättet du skriver på. Det resonerar inom mig och får mig att tänka och känna saker som jag inte har ord för eller vet vad jag ska göra av. Jag har väl varit en av dem som undermedvetet haft den inställningen: ”allt annat vore misogyni”. Jag har tänkt det så länge att nu när du får mig att ifrågasätta det så vet jag inte riktigt vad jag ska ersätta det med i mitt huvud.

  Vad är lösningen? Börjar du någonsin komma nära en lösning så får du gärna skriva en artikel till.

 6. Lelle skriver:

  Alltså wow vilket inlägg. Allt bara satt.som.en.smäck!

 7. Beatrice skriver:

  Wow!!!! Vilket inlägg!!! Önskar att jag kunnat läsa detta för mitt yngre jag. Så bra skrivet!

 8. Ulrika Anderson skriver:

  Hello friends, I’m Ulrika Anders living from Stockholm Sweden. I’m new here on this blog, i don’t really know much about how things work out here, however i enjoy reading articles good testimony comments here and i also want to add little of my own life experience this will be helpful to many of us here who are seeking for answers and solution to relationship problems, After being marriage with my husband Anderson for Nine years we have no child of our own, i was unable to get pregnant after so many years of marriage. This was a big problem i was having with my husband Anderson and he believe all fault was mine not to get pregnant, Husband broke-up with me because of this problem of unable to get pregnant, I did everything to get him back, I visited doctors in different hospital and other marriage counseling classes but everything was in vain, I want my husband back into my life i love him so much. I prayed him to return with everything, i made promises to him and family members talked with him that the problem is not mine not having a child but he refused. I explained my marriage problem to my best-friend, a colleague at work office and she suggested that I would rather contact a Spiritualist Love-spell caster to return my husband home and bless me with fruit of womb. My friends advised me to contact Dr.Oduduwa the great herbalist from a tropical Saharan region in Africa, that could help me make a love-spell to get husband back home to me, but I’m the kind who never liked to believe in spiritual powers, I had no choice i gave it a try, I send message to Oduduwa private email address (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) the spelling channel. Oduduwa told me there was no problem with me that everything will be fine within 3 days, my husband Anderson will return home to meet me, Oduduwa the Spiritual spellmaster threw the spelling into air, and did every other spelling charms on my behalf in his temple at mid-night.
  Surprisingly the second day it was around 16.00AM. I received a phone call from unknown number, My husband called me on phone, I was so amazed. I answered my phone call, behold it was my husband Anderson calling, we had a long conversation and apologize to me. Husband return back home within 3 days as Oduduwa has said it. Few weeks later i was feeling feverish, i visited family doctor for check-up, behold i was three weeks pregnant after my husband return back home.
  I am so happy today because just last month i gave birth to a baby boy, after so many years in marriage without having a child, Oduduwa lunched a charm spell to return my husband back home to me and he prepared a Traditional concussion medicine for giving me pregnancy to have a child.
  The joy and happiness of heart is too much, Today i have a child and my husband back in love with me. I promised Oduduwa to share my good news result after it work perfectly without no side effect.
  I have this powerful intention that someone having similar marriage/relationship problems to contact Oduduwa for instant solution, email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  help in your relationship or any other problems like:–
  i). love-spell get back ex-love
  ii). Traditional native roots and herbs to cure Breast CANCER, Pediatric diseases, Respiratory diseases, Cardiovascular, kidney and urinary tract diseases,
  Cure CoronaVirus with african roots and herbs (natural remedy to cure coronavirus instant)
  iii). Traditional Herbs to CURE TO HIV and AIDS (Sexually Transmitted Disease)
  iv). Traditional Herbs for CURE TO BLOOD DISEASE, CURE TO SKIN DISEASE
  v). Divorce Spells
  vi). Marriage roles (good-luck-spell)
  vii). binding spelling
  viii). Break-up Spells
  ix). Promotion of rank at office
  x). You want to be pregnant and have your own child.
  xi). Man-power energy, strong men erection.
  Oduduwa is capable of solution to problems instantly within 2 days. Whatsapp number:
  Herbalist Temple WhatsApp messages only via: +2347017150110 get yourself cured from corona-virus, every of the healing process is practically natural.

  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

 9. Anna skriver:

  Vad ledsen man blir av att läsa sånt här. En ung och naiv tjej med dåligt självförtroende som har gått på det feministiska dravlet. När du är gammal och ser tillbaka på hur du lät män behandla dig så kommer du att skämmas över det. Snälla börja värna om dig själv! Du är värd det!

  1. syndafallet skriver:

   Härlig skuldbeläggning Anna! Kan försäkra dig om att jag i framtiden ska se till att män behandlar mig som en liten prinsessa! Oroa dig inte! <3

   1. Anna skriver:

    Skuldbeläggning? Så du tar åt dig och känner dig skuldsam över ditt beetende. Bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp