1 milimeter är allt som behövs.

10:06 4 Okt 2016

Hösten betyder olika saker. För vissa betyder det en ”fräck” sjal, en take away kaffe och en instagramfylld promenad vid Tantolunden. För andra betyder det att gå upp 1 timme tidigare för att hinna klä på sina ungar underställ, vantar, mössa och galonisar.

För Familjer på flykt handlar det om gränsen mellan liv och död. Och den gränsen är tunn. 1 millimeter för att vara exakt. Så tunn är nämligen duken i UNHCR:s tält. Ett tält kostar 256kr. Inte så mycket om du tänker efter. Om en latte kostar 35kr är det 7 koppar. Så ta med en tremos och skänk pengen det din köpkaffe skulle kostat och räddar ett liv. Eller säg åt dina kids att passa på att Swisha valfritt belopp till 123 90 01 645, medan du klär på dom tills som inte kan röra sig och dom leker med din mobil. Och be andra göra det samma. Det är 2016, ingen ska behöva frysa ihjäl.

unhcr_kampanjbild_1 unhcr_kampanjbild_2-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla