P: Recension av Kendrick Lamar ”i” – Can I get an Amen?

3:34 23 Sep 2014

Soundclouds mest relevanta fråga?

Kendrick Lamar har en ny singel som heter ”i”. Här är den:

Den handlar om att han älskar sig själv. Det är fint, det är bra, det är ett äkta bra budskap S/O till bell hooks
 
Ändå är många besvikna, inklusive jag. Folk vill ha mer rap från Kendrick. Jag är nöjd bara jag slipper gitarrer med min Kendrick. På slutet är det ett bas-solo. Det är hemskt.
 
Jag säger inte att jag hatar alla andra instrument än dator i min rap. Till exempel älskar jag den här låten:
 
 
Den har också ett solo, ett orgel-solo. Zaytoven fick feeling på synthen i studion, jag gillar det jättemycket, det är mysigt. Den här låten har inte så mysigt budskap dock, den handlar om att Gucci Mane hotar en annan rappare. Det kanske är bättre för världen att Kendricks budskap sprids än detta. Men det betyder inte att inte det ska finnas rap med hot i. Alla känslor finns i rap. Jag har aldrig känt en känsla som inte finns representerad i rap. Kanske behöver Gucci Mane älska sig själv mer. Han har suttit på rättspsyk flera gånger, han verkar ha en del att jobba med. Folk på rättspsyk är representerade i rap.
 
Sammanfattningsvis: Kendrick har en ny singel med ett jättebra budskap om att älska sig själv. Som mamma RuPaul brukar säga:
 
 
Jag tycker dock inte Kendricks låt är så bra. Men vad spelar det för roll? Also, I’ll always have this:
 

 
/Petter

 

 

En kommentar | “P: Recension av Kendrick Lamar ”i” – Can I get an Amen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Simon skriver:

    Tycker också den var lite keff men förra skivan var ju en riktigt bra skiva, och inte bara några singlar + lite utfyllnad, så förhoppningsvis är den här likadan och låten inte direkt något representation utav hela skivan.

    Tänkte dock likadant när Drake började släppa låtar ifrån förra skivan och den skivan är nog den mest överskattade skivan senaste åren. SNARK på den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG