Må ingen skaffa den här appen

12:07 28 Jan 2016

Blev rosenrasande när jag såg en videoreklam för denna app, happn, på Instagram. Den påminner mig om ni vet när det är en kille som kommer fram till en på bussen och vill prata för att han tror att man är “the love of his life”? Kanske inte är nåt problem för er men för mig är det det, haha. Men ärligt, det finns ju en romantisk bild i samhället som är att om man blir intresserad av nån, om det så är på bussen, så MÅSTE man visa det för annars får man alltid leva med vad som hade kunnat hända. Folk tänker inte på att det kan uppfattas som sexuella trakasserier. Nu framgår inte det riktigt i den videon jag hittade här, även om det verkar skitstörigt att en kille blockerar hela trottoaren med en säng och vägrar flytta den, men på Instagram var det ännu värre. En tjej och en kille som möttes när han gick ut från en hiss och hon gick in och då blir det lite “trångt” i hissdörren. Han lägger en hand på hennes arm, hon går in i hissen, sen stängs hissdörrarna. Då börjar han slita sitt hår och gå mot hissen som att han bara vill stoppa den, stopp stopp, jag går miste om mitt livs kärlek!!! :’O Sen är det att han genom den här appen kan leta upp henne (ooobehagligt).

Detta funkar kanske på film men i verkligheten kan folk (män) inte känna av skillnaden mellan hot och romantik. Kanske överreagerar för att jag verkligen hatar dessa killar som ska springa efter en på gatan och ba: Vänta! Jag vill bara säga att jag tycker du är söt! Så tycker dom att dom har gjort värsta livsbejakande insatsen och jag lovar att de tänker “jag tog i alla fall chansen, bättre lycka nästa gång”. Nej, ingen jävla bättre lycka nästa gång! Okej, jag kan inte säga att detta händer skitofta, kanske mer eller mindre beroende på vad man har på sig, men jag minns framförallt en gång då jag jobbade inom vården och det var en kille där som var personlig assistent. 3 timmar efter att han gått hem kom han tillbaka och sa att han hade glömt nåt. Sen gav han mig en lapp med sitt telefonnummer. Känner mig så obekväm av sånt. Är det fel? Känns så fel att känna så, han gjorde ju inget fel utan var “modig” I guess. Eller? Svara i kommentarsfältet! :P

Men även om folk inte gör så extrema saker jätteofta som att lämna sitt nummer helt oprovocerat så sipprar ändå denna attityd från killar igenom hela samhället, att de på nåt sätt raggar offensivt fast ändå “snällt” så man känner sig objektifierad och lite kränkt men vågar inte känna så utan att känna sig cynisk och elak. Jag tycker det är bättre om alla lär sig läsa av signaler och beteenden, t.ex. att en tjej är trevlig räcker inte för att det ska vara fritt fram att lämna sitt nummer utan hon måste även utstråla en hel del intresse. Och intresse betyder inte att ”hon ler” eller ”hon lägger benen i kors” eller ”hon pillar sig i håret”. Nästan alla såna tecken som man kan läsa på internet är bara att man försöker vara trevlig. Kan inte nån, förslagsvis en tjej, skriva en liten guide till hur man verkligen vet om en tjej är intresserad? 

Nu har det ju i alla fall då tydligen kommit en jävla app som ska göra det ännu enklare för killar att stalka oss tjejer! Och apropå den här debatten om sexuella trakasserier som varit på senaste tiden så är den bara patetisk och hemsk och ett slagträ i hetsen mot flyktingar men det behöver väl knappast sägas. Också ett hån mot oss tjejer som levt med sexuella trakasserier och våldtäker etc från svenska killar hela våra liv utan att nån brytt sig.

Aja, må ingen skaffa den här appen och hoppas inte killar läser detta och blir helt ynkliga och ba ”Men har jag gjort så???”. Haha.

Bye bye!!

//Anna

4 kommentarer | “Må ingen skaffa den här appen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Gustaf skriver:

  Hur kan det någonsin vara trakasserier att lämna sitt nummer, såvida det inte ackompanjeras av något mer framfusigt. Tvärtom är det ju att utelämna sig. Happn är för övrigt värdelöst som stalkingverktyg och inget tillskott. Jag vill inte vara den personen men hela inlägget verkar gå ut på att fördöma alla former av happenstance – tillfällen där killen på något sätt är drivande, något som urvattnar hela trakasseriproblematiken.

 2. Janina skriver:

  Det är en stor skillnad mellan att gå fram och lämna sitt nummer och vara den snubben som är påstridig/inte kan ta ett nej. Jag är tjej och om jag blir intresserad av en killeeller tjej hoppas jag inte att det anses som trakasserier om jag vågar gå gå fram och ta kontakt eller ge en lapp med mitt nummer. Det är ju snarare de som inte kan acceptera ett nej eller en hint om ett nej som är problemet. Man måste väl kunna ta kontakt ö.h.t? Ska man annars ha någon form av stand off där båda tittar på varandra men inte för mycket tills båda närmar sig varandra exakt samtidigt? Någon måste ju ta första steget (och bara för att jag är tjej vill inte jag vara utnämnd till första steget tagaren forever) och om det inte får någon respons acceptera och gå vidare.

 3. Matilda skriver:

  Vad pratar du om? Du vet att den här appen fungerar typ som Tinder va? Båda måste ”gilla” varandra för att det ens ska finnas en möjlighet att fråga efter nummer.Om något, så borde det leda till färre oönskade come ons från random killar.

 4. Filip skriver:

  Happn går båda vägarna, kvinnor skulle på exakt samma sätt kunna stalka en man. Sen om reklamenernas genustänk etc är bra är ju diskuterbart.

  Att ge sitt telefon nummer till någon och säga ”tycker du är söt, vill du ta en kaffe någon gång” är väl knappast trakaserier. I så fall skulle väll alla män innan social media stalkat och trakasserat alla kvinnor de sen gifte sig med. Kom igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp