Ännu en dag i sommarpratarnas (Ahmad Khan Mahmoodzada, Ingvar Carlsson och Tom Malmquist) liv

1:13 9 Jul 2016

Hallå där köp blåbär! (blivit beroende av att säga så här i stugan i Blekinge där jag befinner mig *romantiserar landsbygden*, eller jag säger Hej köp blåbär eftersom det är kul att det inte rimmar, kanske recenserar Blekinge sen, det är ett både charmigt och skrämmande landskap, charmigt för att invånarna nån gång på 1700-talet blev lovade att de skulle bli ”nya Stockholm” och skrämmande för att den patriotismen som inte har nån motsvarighet i verkliga världen resulterar i hat och nazism (OBS till alla Blekingebor: jag SKOJA) (till alla icke-blekingebor: jag skojade inte)).

Har inte hängt med så bra i recenserandet, är lite deprimerad pga pank. Swisha ett bidrag till 0736172419 om ni vill ha fler spännande blogginlägg. Ju större summa desto mer faktaspäckade och matnyttiga inlägg.

Nu börjar vi!

Ahmad Khan Mahmoodzada

Ahmad Khan Mahmoodzada, lammkött.

Gud, detta sommarprat kan jag knappt skriva något om. Jag uppmanar bara alla att lyssna! Ahmad spelade huvudrollen i Hollywoodfilmen Flyga drake 2007 då han bara var tio år men det resulterade i att han var tvungen att fly från Kabul som femtonåring och tillslut kom han till Sverige. Det är verkligen en hemsk resa och man kan inte förstå hur ung han var när detta hände. Och han var så glad över att vara med i den här filmen och så fuckades allting upp. Jag grät när jag lyssnade! Men det kan ju bero på att jag satt på ett tåg och inte hade något annat att göra! Men: lyssna!

Ingvar Carlsson

Hur kan detta inte vara en moderat? Svara mig.

Välkommen till 1972. Ja det känns som man satt på nåt sommarprat ur arkiven. Ingvar Carlsson nämner inte en enda sak som har med världen att göra efter 1980, eller kanske 1990. Menar inte att han måste typ: ahh, poddar!!! för att visa sig ungdomlig men han kan väl säga nånting som tyder på att han fortfarande lever och inte är ett spöke. Ingvard Carlsson är alltså en f.d. socialdemokratisk stadsminister. Jag blir helt konfunderad för han ser verkligen ut som en moderat?? På Wikipedia läser jag att han tidigare hette Carlsson med K, alltså Ingvar Karlsson. Det hade varit intressant att veta varför han bytte. Men håller med om att Carlsson med C är snyggare. Men om man ändå ska byta kan man väl byta till nåt annat än Carlsson. Typ Von Rosenknopp eller vad vet jag. Jaja. Carlsson är fascinerad över om livets händelser sker av en slump eller om man styr sitt öde. Ja du, kanske en blandning? Nångång säger han nånting med att han går tillbaks i sina anteckningar (tror det är den dagen han mötte sin fru) och ser att han kände sig lite krasslig på morgonen. Så typiskt en 1900-tals man att antecka hur man känner sig dag för dag, typ: tisdag 5 augusti 1967. En aning krassling, hostar slem. Det är bara för dom ska få känna sig som äventyrare, som att deras liv är en expedition och de är hjältar. Också typiskt att säga ”jag hade påbörjat akademiska studier i Lund” för det låter svårt och viktigt och han kan säkert lura någon, men nu för tiden vet de flesta hur enkelt det är att hoppa på en 30poängskurs i internationella relationer eller whatever och att det inte säger nånting om en. Också ordet föreningsliv känns typiskt att säga, vad är det ens? Antar det är när man är med i en förening. Säkert fint inom socialdemokratin. Plötsligt, när Ingvar var 23 år, så ringde Olof Palme och ville att Carlsson skulle vara med i hans regering. En slump? Ja, säkert en slump. Eller inte. Det är typiskt framgångsrika människor när de ska sammanfatta sin historia att få allting att framstå som en slump. Kanske för att få sig själva att framstå som unika och inte sådana som planerat sin framgång. Ingvar pratar om Tage Erlander som jag alltid förväxlar med Tage Danielsson, men sen pratar han om Tage Danielsson också, och Hasse Alfredsson, dessa genier! Nu när Ingvar inte är i politiken längre passar han på att visa sig ”på samma sida” som lite folk som han tidigare var tvungen att hata.. T.ex. Carl Bildt, han har mer gemensamt med än vad många tror, bland annat ett stort intresse för Finalnd. :) *antecknar* Det är så sjukt att dessa 1900-talsmän levt med bara män runt omkring sig, som förebilder och kollegor, och kvinnor har bara varit fruar? Svårt att föreställa sig. Förresten så tycker Ingvar Carlsson att Gotland är en fantastisk ö och han är förvånad över att slumpen spelar så stor roll i livet. Note to Ingvar Carlsson: slumpen har säkert spelat mindre roll än du tror.

 

Tom Malmquist

Tom Malmquist vid datan. 

Det är så jobbigt att tycka något så fort sjukdom eller död är inblandat, jag menar vad ska man tycka, på nåt sätt måste man ju tycka att det är intressant, för det är ju taskigt att tycka att det är ointressant? Men jag har redan läst Malmqvist bok Vid varje ögonblick är vi fortfarande vid liv och kan redan hela den historien. Hans fru var höggravid med deras dotter, sedan dog hon men dottern kunde räddas. Och detta är i princip en upprepning av boken. Men det kan vara bra att lyssna på för de som inte orkar läsa böcker. Sen är det härligt att höra Malmqvist röst, han låter gladare än man tänker att han borde vara. Vad har han för dialekt? Kollar på Wikipedia, han är från Huddinge? Det ska jag komma ihåg, att Huddingedialekten är fin! Han pratar sådär som om hans röst var skärvor, skärvor av ett liv. Skoja. Men det kan ju vara för att han berättar något väldigt rörande. Det är lite jobbigt att han hela tiden pratar till sin dotter, det blir liksom hela tiden: du du du, din mormor, din farmor, din mamma, man ba: jag är inte din dotter!!!! Ett tips han ger till sin dotter (mig?) är att snarare inspireras än imponeras av människor. Det är faktiskt lite min livsfilosofi också så det ska jag bära med mig (lol, inte ofta man ”bär med sig” saker?). Summa summarum: lyssna på det här sommarpratet om du inte läst Malmquist bok, eller om du läst den och tyckte JÄTTEMYCKET om den, eller om du är väldigt intresserad av döden.

 

Fortsättning följer.

3 kommentarer | “Ännu en dag i sommarpratarnas (Ahmad Khan Mahmoodzada, Ingvar Carlsson och Tom Malmquist) liv”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ester N skriver:

    Hel-vete vad raljant! Gött! Fast lägg till en triggervarning så att inga gamlingar födda före -94 får en massiv hjärnblödning…

  2. Gina skriver:

    Älskar er!
    Här en fan art-dikt!!!

    titel: «Diptyk: Releasepartyt»

    I

    JA jag såg allt
    hur elaka tankar du tänkte om mig
    fast du inte en enda gång såg åt mig
    fast du sket i mitt utvalda minspel där
    som du skröt
    om hur poppis du var
    genom att bara finnas
    ici mon hämnd
    här på bloggen där
    jag är
    tre solar i centrum
    med tre små grisar
    dvs kompisar jag faktiskt inte skäms ett dugg för
    trots att du tycker det …

    II

    JA jag ska skicka bajs till mig själv
    för att inga elaka
    gör det

    1. Vi som aldrig skrev prosa skriver:

      <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg