Jag är lika bitter på fransmännen som de är i allmänhet

6:21 10 Maj 2014

Igår var vi på Disneyland hela dagen. Gick enligt stegmätaren i min mobil 22800 steg (brukar snitta 5000) och däckade på hotellrummet när vi kom tillbaka.

Idag har det regnat. Vi tänkte vara smarta och tillbringa dagen inomhus på Louvren, men alla andra var tydligen också smarta så vi köade i 50 minuter bara för att få komma in i byggnaden och nu har jag russintår pga alldeles för blöta converse.

image

Saker vi kommit fram till idag:

1. Louvren är stort som fan. Och jättedåligt skyltat. Vi kollade kartan: okej det enda vi vill se är Misslisibell aka Mona Lisa, då är hon där på kartan, då går vi. Ojdå vart är vi nu. Jag vet inte. Här är det avstängt. Ska vi ner en våning? Här är det ju en bild på henne och en pil! Vi följer pilen. Nä här var hon ju inte. Nähä.

2. Fransmän är idioter. Inklusive franskvinnor. Tycker att alla ska akta sig för dem. Säger pardon med lika mycket inlevelse som de säger en falafelrulle tack. Extra vitlökssås. Nej inga jalapenos. Samma med japanerna. Och spanjorerna som armbågar sig fram i alla köer. Folk i allmänhet är idioter, faktiskt. Jag och Simon också, antagligen. No hate.

3. Barn är också idioter. Speciellt hyperaktiva sådana som springer. In i folk. In i mig. Bakifrån, klämmer på min väska och snubblar iväg åt ett annat håll medan en förälder orkeslöst ropar åt hen att komma tillbaka.

Ja, vi är lite tpl* idag (* = Trött På Livet™). Nu ska vi äta pasta. Hejdå.

image

2 kommentarer | “Jag är lika bitter på fransmännen som de är i allmänhet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Alex skriver:

    Åh vad jag känner igen mig i beskrivningen av Louvren. Var där i September och förutom förvirringen du beskriver så höll de även på att bygga om. Kaos, med stort K!

  2. Ulrika skriver:

    Jag vet en person som åkte dit för att kolla på Mona Lisa men hittade henne inte haha, det är värre! Men jag minns att jag också hade svårt att hitta tavlan så du är inte ensam! :D
    http://blogg.improveme.se/lovisaulrika/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp