”Fota mig Amanda”

11:36 2016-02-09

Bad min SoMe-redaktör (vidrig förkortning) Amanda att fota mig på jobbet när jag gjorde ”jobbmässiga grejer”. Blev sådär i ärlighetens namn. Synd. Hade verkligen sett fram emot lite snygga bilder på mig i jobbmiljö.

Skoja.

JAHA annars då? Jo, jag går ju på den här juicedieten och är inne på andra dan nu. Trodde jag skulle dö av hunger igår vid lunch, men nu börjar det ändå kännas rätt ok. Kissar hela tiden och har haft noll kramp i magen sen jag började.

Men å andra sidan, tarmen är väl rätt tom, så vad skulle den krampa för?

Någon frågade var det var för juice jag detoxar tarmen med, finns ju massa olika men jag testar ett kit som heter ”mjukstart” från Juica. Då får man en asgod mandeljuice på kvällarna. Vilket var gårdagens räddning.

En annan (eller flera andra) har tipsat om ngt som heter ”Foodmap” som tydligen ska va asbra för IBS:are. Kanske får gå över till det. För det är ljuvligt att slippa magkrampen än så länge.

Längtar hursomhelst så mycket efter riktig mat nu. Bara 36 timmar kvar. Får på riktigt se om jag klarar det :-))))))))))

11 kommentarer | “”Fota mig Amanda””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Heja heja! Även om det är najs att ge efter så är det ju nåt satans ljuvligt med att klara att genomföra något! Oavsett vad det är kan jag leva på sånt länge :D

    1. Anna skriver:

      Ehm… och som vanligt vill man veta var din outfit är ifrån… känns som världens tristaste begäran men det var ju väldigt snyggt, det hela..

  2. P skriver:

    Jepp FODMAP ar det rekommenderade for IBS-magar. Pallar dock sjalv aldrig trixa med det…

  3. H skriver:

    Min kompis gick runt med diagnosen IBS i typ sju år, sen visade det sig tillslut att det var endometrios som orsakade hennes magbesvär. Kan vara värt att kolla upp.

  4. Boel skriver:

    Hej! Har två otroligt viktiga frågor som jag hoppas du kan hjälpa mig med:

    1. Jag behöver lite snygga kläder då jag börjat jobba på kontor, din stil på bilden är perfa, var köper jag snygga/coola kläder som gör att jag ser proffsig ut i kontorsmiljön/livet? Typ skjortan, var köper jag en sån?

    2. Du har ju köpt en lght precis! Snälla ge mig tips, har ej miljarders-miljarder på kontot utan mer en normal mängd och behöver tips till det här otroligt ångestfyllda världen där man letar lya med tusen andra. Har du några tips eller liknande?

    Tack snälla Hanna på förhand, du är bäst!

  5. Jennifer skriver:

    Gött att slippa krampande tarmar! Är också sugen på att pröva en juicediet pga urkukad mage men är rädd att tappa vikt :S

    Hur som så ville jag tipsa om boken Charmen med tarmen, mycket om tarmen och dess funktioner samt hur IBS och andra problem med magen kan kopplas till sinnestillstånd osv, Är halvvägs igenom och gillarn! Definitivt läsvärd :)

  6. Lovisa skriver:

    Testat tarmreglerande medel/bulkmedel? Normaliserar konsistensen = lifesaver. Sen vill moraltanten i mig också slå ett slag för vårdcentralen så att man får sig en utredning (IBS är uteslutningsdiagnos) + förhoppningsvis bra behandling.

  7. Linn skriver:

    Jag har haft sjukt mycket problem med min IBS och det känts som ett rent helvete varje dag. (Kramp i magen varje dag, springa på toa osv.)
    Men sedan jag började med foodmap så har det känts mycket bättre. Det magen reagerar allra mest på är gluten, att att vara helt fri ifrån det är verkligen att rekommendera. Sedan när magen har fått vila ett tag så kan man börja lite smått med gluten igen om man vill det.
    Jag har även börjat med ”alternativ medicin”. Alltså jag går till en naturläkare. Och nu har jag fått mediciner som fungerar så bra att nu glömmer jag bort att jag har IBS! Så det finns hopp för alla! :D

  8. Matilda skriver:

    Vaaart har du köpt dessa snygga kläder?!

  9. S skriver:

    Alltså det som är bra med fodmap är att man först utesluter massa olika livsmedel och att sen när man mår bättre och magen inte jävlas med en hela tiden så kan man prova ett livsmedel i taget. Då ser man tydligt vad man klarar och inte klarar att äta. Många säger att man mår bättre med sin ibs om man inte äter gluten men alla fungerar ju olika. Jag har ibs men mår inte alls dåligt av gluten, kan dock inte äta lök/mandlar/äpplen osv. Det hade jag aldrig kommit på om det inte vore för fodmap!! Dock så kan ju magen må skit trots att man undviker dessa livsmedel eftersom ibs’en inte har med kosten att göra, men det är ju bra om man kan hjälpen lilla maggen lite på vägen genom att äta det som är snällt mot den :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG