Balkongen har berikat mitt liv med 300%

14:24 2016-05-22

När vi bodde i Sundsvall hade vi en mellanstor balkong högst upp mot en väg. Vi satt på den balkongen kanske…. tre gånger på ett år? Därför var jag ändå inte HELT besatt vid tanken på att ha balkong när vi letade ny lägenhet här i Stockholm. Tänkte att det här med balkonger är överskattat och mest något som man har som förråd för grejer man inte orkar ha inne.

Men! Det var jävligt tur att vi till slut köpte en med balkong – för herregud vad det berikar mitt liv? Förstår inte vad vi höll på med i Sundsvall, om vi bara var okunniga barn eller om det handlade om att den balkongen låg mot en väg, för det är ju så HÄRLIGT det här med balle (hehe).

Som idag. Sitter och dricker kaffe och luftar min lilla odlingsvagn här ute. Tjuvlyssnar på grannar på innergården och har fått upp ett stort intresse för en man snett nedanför som bara har designmöbler hemma och dricker iskallt vitt vin flera gånger per dag. Vill lära känna honom och vara en del av hans liv!

Och det kanske jag kommer göra, här från min fantastiska balkong.

10 kommentarer | “Balkongen har berikat mitt liv med 300%”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Cornelia skriver:

    ååååh vad avundsjuk jag blir!!! Vi bor i en tvåa utan balkong, saknar såå mycket att sitta på balkongen en sommarkväll och typ….se på solnedgången. ALLTSÅ GE MIG EN BALKONG NU

  2. S skriver:

    Hanna!
    Kan vi inte få en bildkavalkad av lägenheten. (Har för mig att du lagt upp bilder på snap, men vissa av oss har inte den appen??!). Hade varit så kul att få se hur ni bor!
    puss.

  3. Caroline skriver:

    Åh vilken ångest jag får, är det verkligen så att balkong berikar livet? Bor i en lägenhet på andra våningen och har fått möjlighet att bygga balkong. Har tänkt att jag ska säga nej, men nu blir jag tveksam? Balkongen skulle vara mot norr, på andra våningen som sagt, aldrig sol där. Är det fortfarande värt? Har alltid också tyckt att balkong i Sthlm verkar överskattat, det är ju skitkallt största delen av året, och när det är varmt är man ju ändå ofta inte i stan och sådär. Men jag kanske har fel? Snälla ge mig vägledning, masters visa läsare!

    1. Ine skriver:

      Bygg den om du kan! Har kjøpt en leilighet i Oslo, og er så BITTER på dem som bodde her før fordi de sa nei da de andre bygde balkong. Alle i gården bruker balkongene sine. Men ikke på høsten og vinteren så klart… Er så herlig når det går… Heldigvis har vi en fin bakgård også med bord og stoler der jeg kan drikke vin og lukte på blomstene.

    2. hanna skriver:

      Jag säger bygg balkong! Även om det inte är sol så är det så satans trevligt en varm sommarkväll mmMM med ett glas vin i handen. Också så himla nice att kunna öppna upp dörren och få in massa frisk luft! Sedan får du ju jämföra med vad det kostar, om du bor i brf så kommer du säkert höja värdet på din lägenhet supermkt vid en försäljning (och inom en viss tid får du väl dra av kostnaden från skatten vid en försäljning..? osäker här)! jag säger KÖR!

  4. Tilde skriver:

    Hanna snälla gör mer inlägg om dina fantastiska kläder!!! Din stil!!!! Så mkt fint!! Inspirerande!!! Snälla!!!!!!!

  5. Madelene skriver:

    Hallå vill höra mer om odlingsvagnen?! Vad har du på den? Vad sår du? Behöver inspo till att berika mitt liv nu när jag är sjukskriven i väntan på att trycka ut bebis i juli. Puss master

  6. Pauline skriver:

    Jag har balkong mot en väg, står inte ut med att vara på den :( Trafiken väsnas och sen får man inte grilla på den, och då har den ingen nytta över huvud taget…

  7. J skriver:

    Hmm. Jag undrar hur du vet att vinet är iskallt? Obs! Ej ifrågasättande. Mer fascinerad över din iaktagelse

    1. Hanapee skriver:

      IMMA PÅ GLASET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla