Ärtor, salviablad och ugnsbakat spetskål

19:32 11 Aug 2015

Igår träffade jag matriarkatet (min mamma och min moster) och åt middag i min mosters sommarstuga. Jag tog bilder på tre av sakerna vi åt, för att de är fina och för att jag vill tipsa.

Det här är danska ärtor. Om man hittar sånna här fina kan man sätta sig utomhus och sprita sina ärtor medan man dricker ett glas rosévin. När man är klar med spritandet strösslar man en skur flingsalt över alltsammans och äter de som tilltugg till drinken.

Det här är salviablad som friterats snabbt i neutral olja och sedan saltats. De äter du som de är innan du hugger in på den riktiga middagen.

Den här konstiga pokémongrejen är spetskål som bakats i ugnen på hundra grader i tre timmar. Ingen olja, inget salt, ingenting. Efter tre timmar tar du ut kålet, skalar av de yttersta bruna bladen och tar en liten kniv och klyver hela skapelsen på mitten. Välj din bästa olivolja och ringla ordentlgt med olja över snittsidan. Salta om lämpligt.

Tack för mig!
/Slaktarn

En kommentar | “Ärtor, salviablad och ugnsbakat spetskål”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp