Beyoncé och Red Lobster

21:33 7 Feb 2016

Den amerikanska skaldjurskedjan Red Lobster har fått oväntad draghjälp med marknadsföringen i samband med Beyoncés släpp av singeln Formation och tillhörande video. Textraden ”When he fuck me good, I take his ass to Red Lobster” har redan pajjat internet, som det kallas.

Söker man upp Red Lobster på Wikipedia kan man bland annat läsa ”people come here as a reward for good sex”. Min egen kunskap om kedjan är av lite olika skäl bristfällig, främst för att jag varit i USA 0,5 gånger hittills i mitt liv, men den meningen måste ha tillkommit någon gång under senaste tjugofyra timmarna, am I right? Vilken lycka att vara en restaurangkedja med det ryktet.

Skärmavbild 2016-02-07 kl. 22.45.49

Plötsligt verkade ungefär alla extremt intresserade av att ta sitt pick och pack till närmaste Red Lobster. Det har tweetats, och tweetats, och tweetats. Och skojats och fnissats.

Skärmavbild 2016-02-07 kl. 21.14.35

Skärmavbild 2016-02-07 kl. 21.09.49

Skärmavbild 2016-02-07 kl. 21.14.06

Men ingen respons från Red Lobster. Knäpptyst, faktiskt. De har kanske ingen ung, nyanställd sociala medier-ansvarig som insett hur upptagna de kommer att vara framöver? I vilket fall började det klia fingrarna på twitterfolket. Uppmaningar som Wake up! You are missing your moment och All you have to do is NOT fuck up. Just give the twitter over to your highest ranking black person under 33. Trust me kablades ut under hashtaggen #Formation.

Men så kom det till slut. Svaret. Och med svaret kom också antiklimaxet. De åtta timmarna Red Lobster-hysteri på twitter resulterade slutligen i detta.

Skärmavbild 2016-02-07 kl. 21.17.33

Inte ens Beyscuits. Utan ”Cheddar Bey Biscuits”! Som har en ”nice ring to it”.

Det är gulligt. Och det känns (trots att jag sitter och skriver ett sånt där detta-hände-nyss-på-twitter-inlägg, trodde aldrig den dagen skulle komma) himla skönt? Red Lobster är inte online. De är inte fyndiga. De är bara Red Lobster. Och de serverar lobster, inte tweets. Och ja, just det, cheddar bey biscuits förstås.

/Slaktarn

En kommentar | “Beyoncé och Red Lobster”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Carl skriver:

    Love it!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG