Crocker & Erika Linder ”Whatever”

2:57 28 Feb 2014

I veckan lanserades Crockers omtalade vårkampanj. Filmen ”Whatever” som visar upp hur förvandlingen av Erika Linder sker (bakom kulisserna) har nu släppts på Youtube. I filmen får vi tydligt se hur hon går in i de olika rollerna som tjej och som kille.

Jag tycker att filmen rent estetiskt är rätt töntig (vilket egentligen är helt oviktigt) för den är viktig, väldigt viktig. För att trycka ytterligare på vad det är kampanjen gör som är SÅ viktigt, är att den visar upp hur själva konstruktionen av kön sker. Vi får i filmen se hur Erika (av det kvinnliga könet) kan ikläda sig det manliga könet och passera som man lika naturligt som kvinna. Filmen visar pedagogiskt upp hur hon går in i de olika rollerna, hur hon tydligt ändrar kroppsspråk när hon byter emellan könen. I filmen blir det uppenbart hur hon verkligen skådespelar och går in i två olika roller. Sen visst- kan en tycka att det är tråkigt att det fortfarande är stereotypa könsroller som visas upp. Men det känns rätt onödigt att uppröra sig över i detta fall- för kampanjen och filmen trycker på hur vi med yttre medel konstruerar kön, och då kanske till och med en stereotyp uppvisning av kön krävs?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg