David Bowie is & Martin-Gropius-bau

11:35 16 Mar 2014

Jag bläddrade igenom Svenska Dagbladet lite sådär som en gör tillsammans med morgonkaffet, fast helt ouppstyrt samtidigt som jag tittade på RuPaul’s Drag Race klockan 23. Under detta bläddrande såg jag att utställningen David Bowie is kommer att visas i Berlin mellan den 20 maj och 10 augusti på Martin-Gropius-Baumuseet. Utställningen visades 2013 mellan mars och augusti på Victoria and Albert Museum i London vilket jag helt sorgligt nog missade. Utställningen behandlar David Bowies roll som artist och kulturell ikon och visar upp en rad Bowie-relaterade produkter, bla. handskrivna låttexter, fotografier, musikvideos, instrument och (framförallt intressant för en modefanatiker som jag) hans fantastiska kreationer och scenkläder.

Jag kommer genast att köpa en biljett till Berlin för att se utställningen, vilket alla andra också borde göra. Tills dess: jag uppmanar alla att se filmen Velvet Goldmine. En helt sjukt bra film som handlar om glamrockstjärnan Brian Slade (läs: David Bowie) och rockstjärnan Curt Wild (läs: Iggy Pop), den innehåller en massa sexual tension, grym musik och helt fantastisk kostym. En dör modedöden.

Velvet Goldmine 1998

En kommentar | “David Bowie is & Martin-Gropius-bau”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rickard Gramfors skriver:

    Utställningen i filmversion får premiär i Sverige 6 november på Folkets Hus och Parkers biografer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp