Wes Anderson & Fendi

11:43 13 Mar 2014

Wes Anderson – filmvärdens modediva och hipsterkretsens våta dröm, mentor och modeguru, har tidigare samarbetat med modehuset Prada i sina filmer och ska nu enligt rykten ha varit otrogen med Fendi under inspelningen av sin kommande film. Filmen The Grand Budapest Hotel kommer ut under 2014 och Fendi har tydligen klätt både Tilda Swinton och Edward Norton. Jag vet dock inte om Prada har rätt att tjura över detta då Fendi och Wes Anderson hookade först och har en ganska seriös historia i och med att de faktiskt gjorde den ikoniska pälsen till karaktären Margot Tenenbaum i filmen The Royal Tenenbaums.

Modesvängen och Wes Anderson har haft ett långvarit förhållande som har sett ut på lite olika sätt. Utöver Fendi och Prada som partners hittar vi också Louis Vuitton, som gjorde de omtalade resväskorna till filmen The Darjeeling Limited, och hans ständiga flirt med Adidas. Wes Andersons ikoniska filmer har minst sagt en tydlig modekoppling och har helt övertydligt inspirerat vår tids hipsterstil, jag menar, en Adidas Track Suit måste väl vara bland det hippaste du kan sätta på dig? Och hur många har en inte sett se ut som Jason Schwartzman gör i Rushmore-filmen för något år sedan? Kom även att tänka på när en vän till mig hade en fest med Wes Anderson-tema, folk behövde inte ens klä ut sig…

Rushmore 1998

The Royal Tenenbaums 2001

The Life Aquatic With Steve Zissou 2004

The Darjeeling Limited 2007

Moonrise Kingdom 2012

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg