Top könsuppdelning

9:38 30 Mar 2014

Jag har fått en sjukt pinsam tv-rutin. Den är verkligen pinig, men kanske inte helt oväntad. Sitter alltså ca 60 min per vecka fastklistrad framför ovanstående könsuppdelningspremiering. Modellkillarna tävlar á la lågstadie-fotbollsmatch mot modelltjejerna. Top Model Sverige har utvecklats från ett IQ-befriat modellprogram som främjar ätstörningar och en stereotyp tonårs-kvinnoroll till att även uppmuntra den brutalt uttröttade könsuppdelningen. Och jag kan inte sluta titta. Programidén är att killarna ska tävla mot tjejerna. Killarna ska göra en fotografering, tjejerna ska göra en. Under fotograferingarna gestaltar de stereotypt sitt kön, en av modellkillarnas främsta kritik är att han poserar för feminint och ”fjolligt”. Modelltjejernas kroppar ser alla likadana ut, och modellkillarnas kroppar får se olika ut. Utöver den lilla kille vs tjej-konstellationen är det självklart endast en icke-vit modell med i tävlingen som ”superstylisten” Jonas Hallberg konstant exotifierar och kallar för ”african queen”. För er som inte har sett programmet (om ni aktivt undvikit det eller bara missat det helt) kommer här en liten sneak peak på programmets nytillskott KILLARNA:

Sidenote: Varför kan inte programledaren (och supermodellen) Caroline Winberg prata ordentligt? Hon är lite som Victoria Silvstedt (och Maria Montazami), hon verkar liksom ha fått lite svårt för Svenskan efter att ha vistats SÅ mycket i USA.

En kommentar | “Top könsuppdelning”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rupert skriver:

    En stilla undran bara, varför har killarna blöjor på sig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg