Salong Flyttkartong

4:21 27 Mar 2014

I tisdags var det release för boken Salong Flyttkartong och jag var helt exalterat där med min kamera(aka min telefon) och mitt anteckningsblock(aka min hjärna).

Linnéa Sjöberg

Boken är en sammanställning av konstnären Linnéa Sjöbergs konstprojekt Salong Flyttkartong– en mobil hemmatatueringsstudio som existerade under loppet av två år. Den mobila tatueringsstution flyttade omkring och erbjöd spontant tatueringar och blev till ett slags ständigt pågående performativt konstverk. En limiterad upplaga av boken har också producerats och visades även den upp på releasen. Den limiterade upplagan Act before thinking är en porträttserie bestående av totalt sju killar (en bok dokumenterar en kille) som varit delaktiga i Salong Flyttkartong och även fungerat som inspirationskällor för projektets karaktär. Boken hålls helt genialiskt och opretentiöst ihop av plastfolie som vanligtvis används för att skydda tatueringsutrustning. Linnéa Sjöberg har minst sagt gjort en intressant dokumentation av ett slags socialt experiment och en avklädd och intim uppvisning av identitet.

Hela releasens aura var i fantastiskt samspel med bokens. Utöver att releasen var helt grym hittade jag också någonting enastående, nämligen en ersättare för min våta t-shirtdröm Jesus was a ginger: Linnéas t-shirt. Jag menar HUR många har inte skämsigt jagat slattar på krogen? Och HUR bra stämning skulle det inte bli om alla bara erkände det? Alla behöver den där tröjan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp