Just stop it.

8:53 26 Apr 2014

Tjenus genus. Nu tänkte jag helt ohämmat dela med mig av lite personliga tankar igen.

Imorse tänkte jag kliva ut genom dörren iförd en sjukt tight klänning. Jag klev istället ut genom dörren iförd en enorm t-shirt och ett par enorma shorts, alltså iförd någonting som dolde hela mig och min kropp. Idag var en sådan dag då jag fick en helt gigantisk klump i magen av tanken att vistas offentligt i en tight outfit. Jag såg framför mig hur en rad obehagliga karlar skulle (som de alltid gör) ta sig rätten att glo sjukt opassande på mig och min kropp. Jag fick typ ångestsvettningar och satte på mig tältet.

Idag blev det alltså ett tält. Tältet gör att en inte kan skymta ens kropp. Obehagliga män kan alltså inte avgöra hur stor/liten röv en har eller hur stora/små pattar en har. Obehagliga män kan inte heller sitta och fantisera ihop någonting för tältet lämnar liksom FÖR mycket åt fantasin. En kan smidigt glida förbi utan några otäcka blickar, tack vare tältet.

Det kanske är sjukt att jag ger efter och sätter på mig ett tält. Men ibland orkar en bara inte. De flesta dagarna sträcker jag på mig och ger fan i de opassande blickarna (eller tittar argt tillbaka), för jag ska få klä mig hur jag vill utan att någon oinbjudet tar för sig av min kropp. En bekräftar liksom lite den här våldtäktsmentaliteten när en lägger ansvaret på sig själv. Lite som att vad jag har på mig ger folk rätt att ta för sig av min kropp, som om den vore till för alla som vill ha av den. Jag ska fan inte vara lite försiktig och nyanserad och säga folk heller, för jag talar ju om män. Det är BARA män som tänker att en kvinnas kropp ALLTID är till för dem, och att en klär på sig för deras jävla skull.

Jag kommer ihåg när jag hade en väldigt urringad tröja på mig, gled omkring med den- minding my own fucking business, och givetvis stannar en bil med två äckliga karlar som hängde ut genom fönstret och tutade, ropade och glodde sönder pattarna. En annan kväll när jag hade ett par byxor med Nikes slogan “just do it” på baksidan hörde jag ett gäng snubbar som skrattade och gormade: ”hahahaha just do her”. Det är så sjukt att 1: de tar sig rätten!? 2: de lyckades sexualisera Nikes klassiska slogan.

Det skrämmande är att jag ibland, eller under vissa perioder genom åren, har sett ner på brudar med typiskt “brudiga” eller “sexiga” kläder, som att de med dem hänger sig åt patriarkala ordningar och objektifierar sig själva. Det är så skevt, att det då skulle vara deras eget fel om någon ropar hora efter dem eller tar dem på röven på krogen. Under dessa perioder har jag själv endast klätt mig i polotröja och långkjol i något slags försök att hålla låg profil och undvika att bli sexualiserad, lite som idag.

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med detta, men kanske något i stil med: just stop it? Detta beteende är så HIMLA skevt och VERKLIGEN föråldrat. Det är fan 2014. Nu går jag hemifrån: och min kjol är läskigt kort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg