MANN PÅ HM MAN

6:36 28 Apr 2014

I fredags öppnade H&M sin första renodlade herrbutik vid Norrmalmstorg och jag tänker mig att en del av er kanske hunnit spana in den under helgen? Butiken är helt enorm på två våningsplan och erbjuder alla H&M:s herrkoncept. I torsdags var det invigningsfest för den nya butiken och jag var givetvis där med min kamera iförd en donatellaartad outfit, vilket bilderna ovan visar.

Det är självklart superstort att klädjätten H&M öppnar den absolut första butiken med endast herrkläder. Jag känner dock (som en som önskar att det inte ens fanns en separat herr- och damavdelning, eller separata kläder för könen man och kvinna) att det är lite trist och kanske onödigt (?) att dela upp mellan herr och dam på det sättet i form av en helt separat herrbutik. Men nu ser det tyvärr ut som det gör i vårt lilla samhälle, och en enskild persons önskan får väl lov att hållas på önskansnivå ett tag till. Om jag släpper det där nu, var bara TVUNGEN att få det sagt, så ställde jag lite frågor till H&M:s pr-chef angående butiksöppningen. För det är ju som sagt en big deal att butiken öppnas.

Varför öppnar H&M en renodlad herrbutik?

– Vi ser ett ökat intresse för herrmode och det tycker vi är jätteroligt, det är någonting som vi vill satsa på. Efterfrågan gör att vi nu väljer att öppna en renodlad herrbutik och vi tror att våra manliga kunder kommer att uppskatta butiken.

Varför gör H&M en herrsatsning just nu?

– Vi tittar hela tiden på hur vi kan överträffa oss själva när det kommer till vårt kunderbjudande. När affärsläget på Norrmalmstorg blev ledigt så kändes en etablering intressant för oss.

Vad betyder detta för H&M som företag?

– Vi är jätteglada för öppningen av den här herrbutiken, som också kommer att vara en global flaggskeppsbutik för alla H&M Man-butiker i världen. Vi tittar hela tiden på hur vi kan överträffa oss själva när det kommer till vårt kunderbjudande. Självklart vill vi erbjuda snygga och spännande herrkollektioner men vi tittar även på hur vi kan växa på befintliga herravdelningar, hur vi kan erbjuda fler herrkoncept i befintliga butiker osv.

Tror ni att kundgruppen kommer att expandera i och med detta?

– Vi hoppas och tror att våra kunder kommer att uppskatta den nya herrbutiken och herrkollektionerna. Med tanke på vår satsning så hoppas vi såklart att fler män kommer att få upp ögonen för våra herrkollektioner.

Är tanken att fler herrbutiker ska öppna?

– H&M strävar alltid efter att överraska våra kunder. Om vi kommer att öppna fler herrbutiker i Sverige är för tidigt att säga ännu. Vi är glada att nu kunna erbjuda våra manliga kunder att shoppa mode och kvalitet till bästa pris i denna herrbutik. Självklart kommer vi att utvärdera butiken och se om det är någonting som vi kommer att expandera i Sverige i framtiden. Men nu väljer vi att fokusera på den här öppningen till att börja med.

Varför öppnar butiken vid Norrmalmstorg?

– I Stockholm finns ett bra kundunderlag och vi tror att våra manliga kunder kommer att uppskatta vårt erbjudande och att kunna shoppa i en egen butik. Bästa affärsläge och ett bra kundunderlag ingår i vår etableringsstrategi sedan 1947 och nu när ett bra läge finns tillgängligt kändes en etablering intressant för oss.

Jag tycker att det känns lite som att H&M med den nya butiken vill rikta sig till en annan målgrupp, lite på grund av att den öppnar just där den öppnar med de ”lite dyrare” butikerna som grannar och att butikens atmosfär kändes väldigt lyxig. Butiken kändes inte alls som de övriga H&M-butikerna, den är betydligt luftigare och sortimentet är upphängt på ett mer omsorgsfullt sätt. Jag tänker att de kanske försöker att göra det attraktivt för fler typer av män att handla på H&M, kanske för de män som vanligtvis inte skulle tänka tanken att överhuvudtaget gå in på H&M? Och på detta sätt få fler män att få upp ögonen för H&M och öka herrförsäljningen även i de övriga butikerna? Jaja. Poängen är väl i varje fall att öka företagets försäljningsintäkter. Det brukar ju vara så.

Till det viktigaste, nedan följer betyg av butiken och invigningsfesten:

 Butiken är helt enorm: plats för mycket kläder

 Butiken är helt enorm: en kan råka gå vilse bland alla kläder

 Butiken är enorm: det fanns plats för mycket folk en kunde mingla med

 Butiken är enorm: det fanns plats för mycket folk en inte orkade kallprata med

 Butiken är på två våningar: spännande med lite miljöombyte

 Butiken är på två våningar: jobbigt att gå i trappor iförd klackar i högsta laget

 Excentrisk festinredning: blev barnsligt glad av piffet i form av något slags ihopknölat presentpapper

Excentrisk festinredning: kommer inte att få se piffet nästa gång jag går in i butiken (pga festpiff)

 Det bjöds på sjukt goda drinkar

 Det bjöds på sjukt goda drinkar (som var jättestarka): en blev asfull

 Zhala spelade: hon är nästan overkligt bra, jag var helt salig

Sammanställt betyg:

Sidenote: Blev så glad över att träffa på mitt senaste Casa Cava-besök.

En kommentar | “MANN PÅ HM MAN”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Erik skriver:

    På tiden. De flesta H&M affärer är ju 70% dam och 30 % man.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp