The Next Black

1:38 22 Maj 2014

Dokumentärfilmen The Next Black – A film about the Future of Clothing producerad av svenska House of Radon tillsammans med AEG släpptes igår på Youtube. Jag såg den nyss. Ni MÅSTE se den NU.

Dokumentärfilmen diskuterar och problematiserar vår produktion och konsumtion av textilier, vilket modebranschen givetvis är en stor konsument av, och undersöker hur kläder som koncept kan komma att se helt annorlunda ut i framtiden. Den belyser vår ohållbara ”fast fashion”- relation till klädkonsumtion och klädproduktion. Vi får möta bla. Suzanna Lee från Biocouture som jobbar med att ekologiskt odla fram tyg med hjälp av microorganismer, samt Nancy Tilbury från Studio XO som räknar med att vi i framtiden kommer att kunna digitalisera vår garderob.

Den här dokumentären utgör väldigt viktiga och intressanta 45 Youtubeminuter. Se den, sprid den, diskutera den, gör en ännu bättre, rädda jorden osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg