Kim Kardashians rumpa utnyttjas som mattelärare

10:54 24 Nov 2014

Det amerikanska utbildningsföretaget Catalyst twittrade följande i torsdags:

Det är alltså tre frågor kopplade till den omdebatterade omslagsbilden på Kim Kardashian för Paper Magazine som elever i USA ska kunna använda för att öva inför de nationella SAT-proven. Alltså, BISARRT är bara förnamnet till att använda en kvinnas rumpa som verktyg för matteundervisning. Vart fan är världen påväg?

4 kommentarer | “Kim Kardashians rumpa utnyttjas som mattelärare”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Pascal Pierre skriver:

  Hej.

  Jag har ingen egentlig åsikt om vare sig Kim Kardashian eller hennes man (jag finner bägge både ointressanta och för mig tråkiga representanter för en till viss del märklig samtid) men vill ändå flika in kort på ditt inlägg.

  För det första, kan man verkligen se ett twitter-inlägg som representativt för vad människor i ett land tycker är värdigt att skämta om? För det andra, är USAs kultur verkligen så lik Sveriges/resten av världens kultur och vanor att man utifrån ett par twitterinlägg(själv har jag varken facebook eller twitter just av den anledning att jag inte vill ta del av dylikt material) får ett representativt tvärsnitt av vår tid? Om inte, hur kan man då säga ”vart fan är världen på väg?” om det?

  Och ur ett historiskt perspektiv så kan man väl se det ur ljuset av att det funnits många bisarra vanor världen över genom hela historien. Människooffer, blodssporter till döden osv osv. Vi som människor får gärna för oss att vår tid är den värsta/häftigaste och mest värd att lägga märke till när vi, kanske, ur ett historiskt perspektiv lever i en rätt grå period där folk väljer att oja över/hurra åt en annan människas bakdel.

  I slutänden så är det kanske inte så någon av dessa händelser på något sett speglar dagens värld i stort utan bara är en av de små händelser som sker hela tiden, i alla tider, överallt.

 2. Johanna skriver:

  Mm, nästan precis samma som detta, som matteläraren i nian visade oss och skrockade lite åt (det var en sextioårig gubbe). Blev sjukt illa till mods. http://www.matteboken.se/kandismatte/petra-tungarden

 3. Pascal Pierre skriver:

  Till Johanna.

  Jag begriper inte riktigt vad lärarens kön och ålder har med det hela att göra, det är ju i vilket fall ett rätt osmakligt uppförande, och både osmakligt av denna Petra och representanter för sidan ”matteboken” att lägga ut sådant material på en sida som med sitt namn gör anspråk på en rätt seriös infallsvinkel på matematik. Men åter igen, ser inte riktigt vad skillnaden är på att gumman Petra och lärargubben gör märkliga anspelningar, förutom kanske det att lärargubben i sin roll som lärare bör tänka till angående vilket material han presenterar för sina elever.

 4. Erik skriver:

  Att en röv på andra sidan Atlanten diskuteras i veckor är också ganska sjukt. Sverige har blivit rätt amerikaniserat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp