Myten om Anna Wintour

12:14 13 Maj 2015

Det finns någon slags idé om att modebranschen är humorlös, att den är otrevlig beståendes av kyligt kindpussande, rivaliserande och exkluderande. Att den är intelligensbefriad, platt, ytlig och besitter noll självdistans.

Pricken över detta dryga i- dess drottning Anna Wintour (chefredaktör för amerikanska Vogue sedan 1988) sägs det är en något skräckinjagande humorbefriad och näst intill iskall person. Detta baserat på hennes look. Looken som har sett likadan ut sedan den dag hon började bossa över branschen: en välfönad stel page, svarta solglasögon och ett stoneface en pokerspelare garanterat avundas.

Efter att miss världskända surpuppa, Anna Wintour, medverkade i Late Night With Seth Meyers förra veckan (och en tillhörande bakom-kulisserna-sketch) har därför x-antal artiklar betitlade något i stil med ”Anna Wintour Is Surprisingly Hilarious in New Late Night with Seth Meyers Sketch” dykt upp på www.

Den här förvåningen (internets- samt min egen) över att Anna Wintour är rolig är egentligen, när en verkligen tänker på det, ganska underlig. Att modebranschen och dess drottning skulle sakna humor kan liksom inte stämma. Jag menar- en kreativ bransch som dessutom är besatt av lyx och flärd i form av champagnefyllor och helt sinnessjuka extravaganta kläder kan omöjligt inte inte ha ett sinne för komik. Det måste vara hittepå, modedivan som aldrig ler är definitivt vara en myt.

Utöver hennes medverkande i Late Night With Seth Meyers och Zoolander-grejen finns det faktiskt (om en googlar på Wintour) fler bilder på henne när hon ler än när hon inte gör det. En måste bara hitta rätt sökord- exempelvis: drunk, parties, champagne, Karl Lagerfeld, P Diddy o.s.v. Alltså finns det sjukt mycket bevis på att hon är en skitkul person (med jättemycket självdistans).

Nedan följer lite bilder på när Voguedivan har just skitkul:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp