Rihanna – den första svarta kvinnan att fronta Dior

7:32 14 Maj 2015

I mars stod det klart att Rihanna skulle göra modehistoria och bli den första svarta kvinnan att fronta modeemperiet Dior. Sedan dess har (vågar jag påstå) hela modevärlden gnagt på sina manikyrerade naglar av outhärdlig spänning. Igår, dagen med stort D, fick naglarna äntligen vila då de första bilderna från Rihannas Diorkampanj dök upp- och de är givetvis så väldigt vackra. Hon, i de där kläderna, i den där miljön- dräpande. Jag grät till och med en skvätt, vilket kan tänkas vara p.g.a. rådande pms blandad bakfylla, men ändå. Det är så sjukt fint och så jävla mäktigt.

Att hon blir den första svarta kvinna att fronta modehuset, som grundades 1946, är givetvis helt bisarrt- det är en period på hela 69 år. 69 ÅR. Sorgligt. En förklaring, utöver att hela (mode)världen är väldigt rasistisk, kan vara att en viss John Galliano satt på posten chefsdesigner under åren 1996 till 2011- och vi vet ju alla varför han slutligen fick avgå.

Hur som haver, nu är Rihanna Diors kampanjansikte för hösten 2015 och vi kan alla skatta oss lyckliga åt att få glo på hennes löjliga snygghet. Sen kan en även hoppas på att det inte dröjer 69 år till innan nästa svarta kvinna frontar en kampanj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp