Dolores Haze X Dr. Martens

4:23 9 Nov 2015

I samarbete med kultskomärket Dr. Martens lanserar Dolores Haze, Sveriges (självbenämnt) gulligaste och äckligaste band, en EP där de tolkar tre klassiska låtar om just skor.

– Vi är uppvuxna med Dr. Martens och deras skor har fått följa med oss överallt sen vi gjorde vår första festival till vårt uppträdande under senaste modeveckan. Docs är en viktig del av vår modeidentitet och därför känns det naturligt att göra den här EP:n. Mode är ett viktigt sätt att uttrycka sig på – det jag har på mig speglar en viss attityd och det jag står för, säger Foxy Sagz i Dolores Haze.

Att vara uppväxt med Dr. Martens är nog långt ifrån unikt, det känns som att varannan person har någon slags känslomässig anknytning till det brittiska (i viss mån subkulturella) skomärket. Trettonåriga Amanda (skonarkoman sedan födseln) ville t.ex. inget hellre än att äga ett par Dr. Martens-kängor och upplevde därmed ren eufori när lil’ miss identitetssökande äntligen fick sig ett par- och då kunde fullända sin vad det nu var för stil. Har seriöst aldrig varit så glad över ett par skor, eller, förutom den gången fem/sexåriga jag skramlat ihop mina veckopengar- och kunde köpa ett par små lackskor.

Blir verkligen jättehärligt nostalgisk av detta samarbete.

//A Man Da Mann (min nya signatur)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG