Library of Fashion

2:34 8 Mar 2017

koppelokuvasepposaves_edited1

Det är något med t.ex. Bukowskis eller Auktionsverket som gör att jag inte känner mig välkommen. Jag vet att jag såklart får köpa, och att jag får gå in och spana på allt som ska auktioneras ut, men det känns elitistiskt. Som att det är för folk med pengar och klass. Inte för vem som helst. Inte för mig, jag som skrapar ihop mina sista kronor för att kunna köpa den lilla lackväskan från Louis Vuitton jag dreglat över.

Anar att det finns fler som känner så?

Library of Fashion är ett samarbete mellan Bibliotekstan och auktionshuset Kaplans, det ämnar vara en slags samlingsplats för alla med ett intresse för hållbar design. För alla oss modeintresserade som inte har råd, eller av diverse skäl inte vill köpa nyproducerat. Vi som vill konsumera ett plagg som bär på en historia, som har levt ett liv eller varit med om något särskilt.

Med hjälp av ikoniska plagg från Rodebjer, Marimekko, Filippa K och Hope – samt plagg och accessoarer som allmänheten bidragit med hålls en stor modeauktion den 29e mars. Auktionen kommer att vara i en Pop Up-butik som Library of Fashion öppnar upp den 23e mars.

I Pop Up-butiken kommer det även finnas möjlighet att på samma vis som du med hjälp av ett lånekort lånar en bok på biblioteket kan låna ett plagg. Det är gratis och för alla.

Bidrag från Rodebjer, Marimekko, Filippa K och Hope:

rodklannin

Klänning: Rodebjer- buren av Alice Bah Kuhnke på Nobelfesten. Utropspris: 10.000kr.

svartvitklanningmarimekko

Klänning: Marimekko (70-tal). Utropspris: 4000kr.

svartklanningfk

Klänning: Filippa K.

palshope

Fuskpäls: Hope. Utropspris: 2150kr.

 

Ps. Det går fortfarande att gå förbi Kaplans – på Biblioteksgatan 5 – och lämna in plagg eller accessoarer för värdering!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG