Här är vår tids rökning!

8:10 8 Jan 2019

Vad är vår tids rökning? Vad är vår tids opium? Vad är vår tids Neurosedyn? Vilken sak kommer vi säga ”WE DIDNT KNOW IT WAS BAD FOR YOU” likt ens mormor och morfar när man frågar hur de tänkte när de gav Lasse, 3 år en limpa cigg i julklapp. Finns ju några självklara gissningar som typ mobiltelefoner, gluten, energidryck, sol, Trinidad Tobago, Ai, Elaine Eksvärd, Curling, instagram, resturangen punk royle, salt, folk som tycker nyckeln till frihet är världens bästa film och mikrad mat men det är liksom aldrig de självklara alternativen som blir sådant man i framtiden ser tillbaka på och förundras över hur det kunde vara ofarligt i samhällets ögon. Så här kommer mina gissningar på vad vi framtiden kommer se tillbaka på och säga, hur fan kunde vi inte fatta att det var farligt?

Podcasts
Vi visste inte att det var dåligt för oss att dag ut och dag in gå runt och lyssna på självupptagna Stockholmare som vältrade sig i sina åsikter och tankar om oftast helt triviala saker. Vi visste inte att vi sakta men säkert stängde av vår egen inre röst och att hjärnan kopplade bort och slutade göra skillnad på podd och eget medvetande. Att alla inom 20 år kommer gå runt som schitzos som istället för sig själva hör en salig blandning mellan typ så Aron Flams och Sofia Wistams. Är det jag som vill krossa socialismen eller är det podden jag lyssnar på? Jag vet inte, podden och jag är som ett nu. Vi kommer säga att vi såg det som ett tidsfördriv, någon att umgås med i en mer ensam värld, våra barnbarn kommer tycka vi var galna och poddar kommer förbjudas år 2034 av regeringen Thunberg/Thurfjell.

Skolidrott
Vi visste helt enkelt inte att det var farligt för hela samhället att utsätta barn för det otroligt socialt påfrestande konceptet skolidrott. Här ska personer som är formade som 25åriga wrestlers OCH såna som ser ut som Thomas Krangnes med anorexi (tänk typ oliver twist med anorexi) kasta riskuddar och bollar på varandra och tävla i vem som kan hitta i skog snabbast. När man genomlidit att bli spöad av en pungluktande klimpen-kopia ska man dessutom in i ett rum som luktar mögel och klä av sig naken. Inte konstigt att detta land bara består av Strindbergs och Östlundar. Hela vårt samhälle är en reaktion på det första riktiga traumat, Sebastian som fick hår på pungen fyra år innan alla andra. År 2056 erkänner vi att skolidrott bara är vidrigt. Utövande av orientering och spökboll bestraffas med stening. Våra barnbarn kommer alla jobba fysiska heltids-slavjobb hos våra kejsare Sluborb på planeten zorb och därför tycka att idén skolidrott är helt tossig, men vi visste inte att det var dåligt för oss.

låtsasJobb
Vi visste inte att det var superfarligt att jobba med typ influencermarketing (läs sitta och googla gamla ragg och skälla på nocco för att de skickat pressutskick till Margaux Dietz men inte dig) eller typ ”journalist” på ”nöjesguiden” (läs sitta och tindra DAGARNA i enda samt sakta men säkert tvina bort pga noll fysisk utmaning utan bara ALKOHOL, Frasse). Våra barnbarn kommer titta på oss förskräckt när vi berättade att morfar visst jobbade som key account manager eller typ yoga-instruktör. Våra kroppar är inte till för att vara publikuppvärmare för så ska det låta eller föreläsare inriktad på hundars kroppspråk. Vårt sökande till mer och mer konstiga och ”uppfyllande” jobb leder till slut till att alla blir kroniskt missnöjda med livet och att robotarna tar över. 2109 är människorasen utdöd när regeringen Mitkus/Badran erkänner sig besegrade av planeten sliskotalj.

2019 slutar jag alltså med poddar, låtsasjobb och framförallt skolidrott. Ha det bra.

Pål Ströbaek

8 kommentarer | “Här är vår tids rökning!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Nour El Refai skriver:

  Pål? Vi hade en fling för några år sen. Hoppas du minns.

  1. Henrik Schyffert skriver:

   trodde jag hade bannat bloggen från din jävla laptop

   1. Henrik Schyffert skriver:

    det är inte lätt att vara marianne mörck

  2. Marianne Mörck skriver:

   Gullpluttar blir det lunch nån gång i veckan? Börjar bli trött på att ni alltid ignorerar mina sms och sen när vi träffas lovar och ber, vi kommer att luncha. Men så blir det verkligen. Absolut. Nej, jag har faktiskt börjat förlora hoppet för er.

   1. Henrik Schyffert skriver:

    här skulle jag kommentera det. jag menar, det är inte lätt att vara marianne mörck

   2. Nour El Refai skriver:

    Vi får höras! Henrik håller mig inlåst. Puss

 2. atari breakout skriver:

  Your article is very good, I have read many articles but I am really impressed with your posts. Thank you, I will review this article. To know about me, try talking to me. https://ataribreakout.online

 3. Your article is very useful, the content is great, I have read a lot of articles, but for your article, it left me a deep impression, thank you for sharing.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp