Dessa moderna familjer..

16:28 5 Mar 2016

Skärmavbild 2016-03-05 kl. 16.26.56

Min sambo har två barn så jag kallar dem mina ”bonusbarn”.. De är en bonus som kom med honom liksom.. =)
Jag vet att kärt barn har många namn med Dessie tar nog priset faktiskt.
Skärmavbild 2016-03-05 kl. 16.20.45

Hon har alltså en ”plastmamma” och en ”låtsassyster”..
Varför inte en plastmamma OCH plastsyster eller en låtsasmamma OCH en låtsassyster?

Jag tycker mest det låter som att hennes pappa skaffat sig en uppblåsbar barbara och att Dessie sen skaffat sig en osynlig syster som hon bara låtsas att hon har- lite som Molgan.

12 kommentarer | “Dessa moderna familjer..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tove skriver:

    http://sandraramtzen.blogg.se

    Hon som sålde Morris till Linn. Läste hennes blogg och tycker så synd om henne. Gillade Linns inlägg om rättegången först, men ändrade min uppfattning nu. Linn verkar vara en riktig bitch?

    1. Hmm skriver:

      Är det synd om henne för att hon förlorat sin pappa! Utan tvekan ja. Har det något med Linn att göra? Nej.
      Rättegången började för flera år sedan och om vi ska tro Linn så var hon villig att förlika in i det sista. Hade fd ägaren gått med på en förlikning så är det inte otroligt att det skulle gjorts med munkavel på Linn så det var helt fd ägarens eget val att låta allt bli offentligt.

      Så att Linn var arg på henne för att hon suttit och skrivit både det ena och det andra har inget med pappans död att göra Det valde hon långt innan. Så varför skulle hon få ett frikort nu när Linn som väntat tålmodigt i år på att få göra sin röst hörd och att faktiskt få vara lite lite skadeglad. Jag hade inte luftat det högt, skadeglädjen alltså, men så är jag mycket äldre än vad hon är och hon har dessutom fått hela sin byk vädrad av andra utan att kunna försvara sig, så bitch…? Nä rätt mänskligt skulle jag nog kalla det för.

  2. Linn skriver:

    ”låtsas syrra” …

  3. Daniel skriver:

    Ja är det inte styvmor och halvsyster? Eller är systern en ”bonussyrra”?

    Låter i princip lika illa som när Kissie sa pappas barn åt sin halvsyster.

  4. Fiishyy skriver:

    Folks val att kalla sina föräldrars partner och deras barn eller deras halv syskon är väl deras val? Namnen du ifrågasätter är ju relativt normala?

  5. Nancy skriver:

    Det är ingen som ifrågasätter termerna, men det är roligt att hon använder två olika tremer för att beskriva sin styvmor och styvsyster.

  6. Falken skriver:

    Grym blogg. Verkligen en ny favorit! Fråga: Vad tror du om Kenzas superstora och jättehemliga ”snart kommer jag kunna berätta allt och ni kommer förstå vad vi pysslat med OMG detta är så sjukt stort”-projekt. Han har ju hintat och hintat och det borde väl vara dags för det stora avslöjandet snart?! Att det här med ivy revel att göra är väl ganska givet men vad är det som tar flera år av superhemligt jobb för att färdigställa?!

    1. Lina skriver:

      Det är många som tror att IvyRevel kommer öppna en fysisk butik. Det lär ju ändå ta en stund att fixa, med lokaler och personal och sånt.

      Jag har aldrig hört eller sett någon som handlat på IvyRevel. Någon som handlat där eller verkligen vilken målgrupp hon har?

      1. Bloggbevakning skriver:

        Jag äger 2 stickade tröjor från IvyRevel. De kostade 99kr/st på Kosta Outlet. 🙂

    2. Anton skriver:

      Förlåt en okunnig, men säljer IvyRevel för närvarande bara genom sin egen webbshop eller finns de hos återförsäljare?
      Om man byggt upp ett återförsäljarnät brukar det inte ses med blida ögon om märket själv börjar konkurrera med sina återförsäljare. Normalt håller man samma priser när man öppnar märkesbutik men läge, exponering och tillgång på varor och nyheter brukar reta återförsäljarna.
      Vore intressant att veta.

  7. O skriver:

    Jag och min sambo kallar hans föräldrars partners olika. Bonuspappa och styvmamma. Detta för att bonuspappan varit som en extra pappa och funnits med och stöttat under större delen av hans liv medan styvmamman ”kommit till” senare och varit mer åt Askungen styvmamma-hållet ?

    Min farmors man är min bonusfarfar men min farfars partner är ”farfars nya kvinna”. Så vet inte om det var så hon tänkte men jag använder olika beroende på hur relationen ser ut.

    1. Thess skriver:

      Detta tyckte jag var smart, jag har det nämligen lika dant med styvmamma och bonuspappa. Jag har inte direkt kallat min styvmamma för styvmamma, för jag vill inte se henne som en mamma. Hon är pappas nya fru. Medans min bonuspappa är mer som min pappa än min riktiga pappa, men det är ändå bonuspappa, för dom gifte sig när jag var 17 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg