Dessie diskuterar skatter..

11:49 6 Mar 2016

Dessie är arg inne på sin blogg för att hon som egenföretagare behöver betala så mycket i skatt eftersom hon får betala marginalskatt på sin lön.
Hon snurrar in sig i ett matematikexempel mer felaktigt än när Sverigedemokraterna droppar räkneexempel så jag tänkte reda ut det lite åt lilla fröken Nilsson.
Hennes inlägg är så dumt och fyllt med okunskap att jag nästan blir lite mörkrädd.

Så nu kör vi en liten lek här; Vi säger att jag tjänar 60.000 innan skatt. Och du tjänar 40.000 kr. Eftersom att jag skattar 53% utav min lön, så får jag ut ungefär samma belopp (28.500 ungefär) som du som tjänar 40.000 kr. Efter din skatt får du ut ca 26.600 kr.
Snart stänger jag nog ner bloggen och jobbar med ett betydligt lättare jobb för psyket med betydligt lättare schema och får ut samma lön ändå, låter ju gött. – Dessie

– Nej, Dessan – det dras endast marginalskatt på den delen av din lön som är ÖVER gränsen för kommunalskatt. Sen kanske din revisor ska utbilda dig i moms, sociala avgifter, pension och annat som redan är avdragen i den sk. Svensson-lönen.
Jag tror Dessie har missat vad det kostar att ha anställda. Sen ska vi ju inte tala om alla saker som Dessie kan göra avdrag för genom sitt företag.
Kan ju också vara ett tips att skaffa sig ett aktiebolag – både för att förstå hur det fungerar då hon blir sitt bolags enda anställda.

För lönedelar överstigande 443 300 kr tillkommer statlig inkomstskatt på 20 procentenheter vilket ger en marginalskatt på 48,89–54,52 procent. Slutligen, för lönedelar överstigande 629 200 kronor tillkommer ytterligare fem procentenheter, vanligtvis kallad värnskatt), vilket ger en slutlig marginalskatt på 53,89–59,52 procent. Läs mer HÄR!

Herregud! Kan hon inte hålla sig till att skriva om handväskor och nya skor och slippa göra bort sig?
Sen tycker jag också att Dessie ska räkna lite på vad hennes förlossning hade kostat om vi inte haft fri sjukvård i Sverige pga av att vi faktiskt betalar skatt.
I USA går en vanlig förlossning på omkring 100 000kr – 300 000kr. Flera miljoner om någonting går fel.
Min räkning när jag skadade mig landade lite över miljonen.
Så suck on those titties och sluta klaga!
Jag hade tänkt ta upp vår kostnadsfria skolgång i det här inlägget till Dessie också men jag inser att de skulle vara att tala för döva öron…
🙂

10 kommentarer | “Dessie diskuterar skatter..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hannah skriver:

    Så pinsamt… Hon borde vara glad och tacksam över sitt jobb som bloggare. Tvivlar på att hon någonsin skulle klara av ett ”vanligt” 9-5-jobb 5 dagar i veckan där hon dessutom skulle tjäna bra mkt mindre än vad hon (påstår sig) göra nu.

  2. M skriver:

    Dissie är så otroligt pinsam… Synd att hon inte fattar det själv och skärper sig någon gång så det blir slut på spektaklet.

  3. Linn skriver:

    ”Jag kanske skulle byta till ett jobb med lättare schema..” Ehh? Med Vilket annat jobb kan man hänga i lekparken och på fik på arbetstid?

  4. Antonia skriver:

    Hur ska det gå för alla bloggare som ägnat tonåren och 20-åren åt att blogga istället för att utbilda sig och skaffa vanliga jobb?
    Ska de kunna återanpassas till ett vanligt liv när bloggkarriären är över eller ska man räkna med att det går att försörja sig på bloggande hela livet?
    Skavlan hade ju snart 104-åriga Dagny ”Bojan” Carlsson som gäst i senaste programmet.
    Denna seniorbloggare måste inge hopp hos Dessie, Angelica, Paula, Egoina & Co. De behöver kanske aldrig ta ett vanligt jobb utan kan glida genom livet på bloggmackan.
    Fast dagens outfit kanske inte är lika kul at plåta när man är 75 som när man är 22 förstås…
    Och kommer det över huvud taget att finnas bloggar, Instagram och Snapchat om 50 år?
    Om inte finns det nog något annat som går att leva på hoppas man.

    1. Vic skriver:

      Kul att du tar med egoina som exempel, hon har precis gått klart sin universitetsutbildning och har ett ”riktigt” jobb på heltid och bloggar på sin fritid.
      Så tror att hon hade klarat sig bra även utan bloggen, fast jag är väldigt tacksam att hon lägger ner tid på den fast hon inte behöver 🙂

      1. Hannah skriver:

        Ja och Paula, som håller på och utbildar sig.

      2. Linda skriver:

        Jo, men ska man vara krass så kan man fundera på vilka vägar som öppnar sig för bloggarna. Är det säkert så att Egoina hade fått sin anställning om hon INTE var offentlig via sin blogg?
        /Linda

    2. Sanna skriver:

      De flesta av alla bloggare gör saker vid sidan om sin blogg som att starta eget klädmärke, gäst designa, skriva böcker osv. Det finns så otroligt mycket mer att göra än att ha ett vanligt jobb. Media jobben är här för att stanna, lika bra att du tar och accepterar de nu.

    3. Linn skriver:

      Egoina? What? Hon om någon klarar sig utan bloggen

  5. Johanna skriver:

    Skulle vilja se henne jobba ett 5-2 schema som mina kollegor har. De jobbar 2 dagar, ledig 5, jobbar 5, ledig 2, jobbar 2 osv.
    Och det är 12 h pass!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp