Försvarsmakten ger sig in i bloggvärlden.

16:39 14 Mar 2016

25160055783_aae47307c6_o

Nu när Sveriges försvarsmakt lagt ner det där med att försvara Sveriges gränser så måste de ju ha någonting nytt att roa sig med – och det har dom.
Försvarsmakten har nämligen släppt en app som de lanserar tillsammans med Hugo Rosas.
Ja, asså, jag vet inte heller men så står det…

Enligt Hugo så är appen ”perfekt för den som vill komma igång med träningen, eller för den som har tänkt att utbilda sig till militär” och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Detta är alltså var vi har när ryssarna kommer?

12 kommentarer | “Försvarsmakten ger sig in i bloggvärlden.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. P- skriver:

    Wow hoppas du driver…
    Den där appen har funnits länge och går ut på att göra en hel del olika utmaningar.
    Försvarsmakten har haft hemsidor,bloggar och appar en längre tid. För att intressera andra till att söka sig till yrket då värnplikten ej finns längre.

    Jag är utbildad soldat inom försvarsmakten och kan lova dig att de svenska försvaret är större än vad du tror att det är. Vi försvarar Sverige hela tiden dygnet runt men det cirkulerar inte i media.
    Just för att det skulle utbryta en viss panik om man skrev ut om allt som pågår i mörkret som ingen civil ser.

    Och ryssarna är nog dom du ska vara minst rädd för med tanke på hur läget ser ut idag.

    1. hejhej skriver:

      men asso shit du har verkligen ingen sense of humor!!

      1. P- skriver:

        Handlar inte om humor.
        Det handlar om att man blir fruktansvärt less och irriterad på att folk ständigt klagar och föminskar vårat jobb. Säger att vi inte gör något, att vi inte finns, hur dåliga vi är osv.
        När vi i själva verket gör SÅ mycket mer än vad de civila folket känner till.

        Klart vi i försvarsmakten inte kan tala ut i media om diverse saker men de betyder inte att vi inte finns, vi utför våra jobb dagligen. För att just ni ska vara trygga.

        Tänk på de nästa gång ni vill ”driva” om försvaret.

    2. R skriver:

      Alltså, va?

      Jag har stor respekt för försvarsmakten. Har dessutom alltid varit imponerad av rekryteringskampanjer tidigare. Denna kanske inte lika mycket, den känns som om den försöker vara mer hipp och trendig än tidigare kampanjer, men det är förstås bara en smaksak.

      Din kommentar dock… ”det skulle utbryta en viss panik om man skrev ut om allt som pågår i mörkret som ingen civil ser” och ”ryssarna är nog dom du ska vara minst rädd för med tanke på hur läget ser ut idag”. Är detta uttalanden ni inom försvarsmakten har kommit överens om att ni ska sprida? Är kommentarsfältet på en random skvallerblogg det medium där ni har bestämt att den typen av fakta bäst lämpar sig? Har informationsavdelningen hos er kommit fram till att detta är en lämplig strategi för att försvara landet? Tvivlar på det, faktiskt.

    3. Miss M skriver:

      Hujedamej, ytterligare en ”det där får man inte skoja om tycker jag, det är för alllllvaaaaarliiiigt!”… Suck och stön..

    4. s skriver:

      Haha, ja skriv om vad bränslet kostar till alla båtar, plan och andra maskiner som pojkarna leker med, då kanske folk får lite lätt panik. Allt för att kunna försvara sverige – i en HEL vecka!! Vet inte om kärnvapen inkluderades där. Är med andra ord inte imponerad av någon militär, speciellt inte när de tagit till Hugo Rosas. Kanske försvarsmakten ska börja släpa med sig hans fantastiska cleana drink ut i fält? Nya möjligheter!

    5. Anna Bäckström skriver:

      Tror du kommer få det jobbigt om ditt namn kommer ut när du skriver saker som du antagligen inte har på fötterna för angående allt som pågår i mörkret det inga civila ser du kanske ska inse att folk blir något skärrade av sådana påståenden? … % mässigt är ni ganska få anställda soldater jämfört med befolkning i landet därför rekryteras det hela tiden, men förstår att ingen vill jobba där då lönen är skit och arbetsvillkoren ännu sämre vilket är värdelöst då ni behövs!.. och skaffa dig ett sinne för humor, jag ser inte att hon klankar ner på ditt yrke utan mer gör en rolig grej av Hugo Rosas. Jag jobbar med trav inte fan blir jag upprörd när någon gör narr av mitt yrke vilket händer OOOOFTA jag skrattar med dom ist 😀

    6. Hej skriver:

      Så som du raljerar, du råkar inte vara en hemvärnssoldat?

  2. Blomma skriver:

    haha, bästa kommentaren. man vet inte om man ska skratta eller gråta.

  3. Vic skriver:

    Det är väl fler som frontar appen?
    Sett på pt-fias och lofsans instagram med!
    Kanske är värt att testa, så kan man försöka springa ifrån ryssen om inte annat!

  4. therese skriver:

    Ryssen hit och ryssen dit, finns andra,- större orosmoment i världen idag. Ryssen tillhör inte den kategorin.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp