Let’s analyze, shall we?

11:45 24 Mar 2016

michas

Micah fick barn vid 15 ni vet – var med i Expressen den 20/3 där hon berättar om hur det är att få barn tidigt och jag misstänker att journalisten Tomas Kvarnkullen inte riktigt gjort sin research så pass noggrant som han kanske borde för då skulle ha veta ett par saker:

– Michaela blev av med vårdnaden av sitt barn och har precis börjat få stadigt umgänge med Kelly igen
– Hennes dotter omhändertogs av socialen enligt LVU – Lagen om vård av unga
– Även Micah har varit inlagd på diverse hem och behandlingshem och inte fått träffa Kelly
– Micah har gått ut med att hon varit beroende av starka mediciner och var nära att dö av en överdos.
– Micah är dömd för narkotiskabrott 2012
– Hennes nya ”kille” är gammal nog för att kunna vara hennes pappa

Att Micah fått ordning på sitt liv är ju fantastiskt – och allt jag skrivit om finns givetvis i hennes blogg – men att använda henne som ett exempel på hur bra det kan gå att få barn ung är kanske inte optimalt.
Micah säger också att hon orkar så mycket mer än en äldre mamma – tro fan det, hon har ju knappt haft sin unge de senaste åren.

Ps. Undrar om Tomas Kvarkullen skulle vilja ha en länk till det här inlägget, tro?

21 kommentarer | “Let’s analyze, shall we?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. sanna skriver:

    För många år sedan så fanns det en 15 årig tjej som bloggade anonymt hos blogg.se som var gravid med tvillingar. Hon hade en rätt stor blogg och minns jag rätt så hette hennes sambo Hampus. Hon bloggade allt mindre när tvillingarna (en pojke och en flicka) hade kommit och jag undrar om du eller någon som läser denna kommentaren vet något om hur de gått för dom? Om hon har ny blogg?

    1. Maria skriver:

      Jag brukar också komma att tänka på henne ibland! Undrar hur det gick och vad dom har för sig nu 🙂

    2. Maria skriver:

      ellamarie.blogg.se/ visst var det hennes bloggadress?

    3. Maria skriver:

      Hon kallade tvillingarna Joel och Adele (sorry för många kommentarer)

      1. sanna skriver:

        Åhh va kul att jag inte är den ända som tänkt på henne och ja namnen har du helt rätt 😀 Hoppas att allt har gått bra för henne och familjen 🙂

      2. Anna skriver:

        Enda. Ända har du där bak.

    4. Isabelle skriver:

      Justja! Kommer också ihåg den bloggen. Minns så väl henne då en bekant tjej till mig var gravid i nästan samma vecka. Hon var också 15 år.

      Hade gärna läst mer om henne.

    5. A skriver:

      Minns också henne! På ”den tiden” fanns det många ung mamma bloggar, det blev poppis att blogga om livet som ung mamma. Minns ni ungmamma15, hennes dotter hette Wilma o pappan Andreas. Senare fick Andreas barn Elina med Denize (även mamma till Emilia) Hon bloggar fortfarande 🙂

      1. A skriver:

        Elion ist för Elina (jvla autocorrect hehe)

      2. Cattis skriver:

        Emelie har fått en son som är 3 år nu och väntar ännu en bäbis i april. Även Andreas har fått två söner till med en annan tjej. (Elian har han ingen kontakt med. Tog slut mellan Elians mamma och Andreas när hon var gravid då Andreas var otrogen mot henne med Emelie :P) Tur att de båda växt upp idag!

      3. K skriver:

        Denize ska ha barn igen, läste jag på hennes blogg.

    6. K skriver:

      Jag minns också den bloggen. Det var så mycket unga mammor som bloggade under graviditeter och en del bloggar var rent fejk (te x en tjej som sa sig heta Maja och ha en son som hette Max och en som jag just nu inte minns vad den hette men som ett helt kompisgäng i Stockholm hade kokat ihop tillsammans). Jag minns det som att EM fick utstå mycket påhopp (eller vad man ska kalla det) om att hennes graviditet också var fejk men om jag minns rätt la hon ut en bild i värsta kidnappar-anda med sig själv och den dagens Aftonbladet.

      Appropå det trodde jag länge att Kelly var Micahs lillasyster, att hon sa att det var hennes dotter för att få uppmärksamhet. Det var så mycket skumt med Londonresor och fester med t ex Viktor Frisk för att det skulle vara realistiskt. Men det var det tydligen, haha.

      1. Zilla skriver:

        Oh, Gud va kul att du minns den bloggen haha! Det var jag och några tjejkompisar som kokade ihop en urblåst tjej som hette Cassandra Ebenholtz . Bloggen hette stockholmssnyggaste.blogg.se
        Jag trodde det var glömt för länge sen haha! Roligt att du minns 🙂
        // Zilla

    7. Alexandra skriver:

      15-åringen som väntade tvillingar var fejk, finns att läsa om på Flashback! 😉

  2. Annika skriver:

    Micah uppdaterar ju sin blogg otroligt sällan nu för tiden. Undrar vad hon har för sig..

  3. A skriver:

    Cattis: ojdå! Tack för uppdateringen 🙂

  4. C skriver:

    Vad för slags narkotika sysslade hon med? Har för övrigt hört att hon har ett förståndshandikapp, det skulle ju kunna förklara väldigt mycket när det gäller henne. Himla sorglig historia.

    1. VV skriver:

      Vad jag vet så har Micah bara gått ut med att hon har aspergers och ADD

  5. J. skriver:

    När här ändå diskuteras mammabloggar fliker jag in med att jag saknar bloggen ”Mamma-becka” som skrev om livet med sina tre döttrar, någon som minns den? På den tiden kändes föräldrabloggarna mer verklighetstrogna och typ ”rätt upp och ned”, idag känns så många så rosafluffiga och känns som att många lite ”säljer” sina barn.

    1. K skriver:

      Jag gillade henne! Hon hade en annan blogg senare, efter att hon separerat från tvillingarnas pappa. Adressen var boxofsecrets.blogg.se men jag kommer inte in på den nu när jag försökte.

      Åh, jag är en sån sucker för mammabloggar så det är inte klokt. Jag har ingen koll på Kissie, Paow, Dessie och Kenza och allt vad de heter/kallas men fråga mig något om alla mammabloggar jag läst under 2000-talet och kan jag kan rabbla framlänges och baklänges… Jag blir nästan nostalgisk.

    2. johanna skriver:

      Var det hon som hade en insamling där läsarna kunde ge henne pengar då hon menade på att hon inte hade råd att försörja sina barn?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg