Liv i luckan…

14:26 26 Mar 2016

Efter Bollywoodfesten igår så diskuteras det hej vilt på Jannis Instagram om detta är kränkande eller inte..
Jag undrar vad utfallet blivit om jag gjort min omröstning där i stället.
Men kom ihåg. Blir du kränkt så är det okej.. Ingenting kommer hända, jag lovar..
Det är bara en känsla…det är inte farligt..det ÄR bara en känsla..

Blir ni kränkta av en bollywoodfest?

21 kommentarer | “Liv i luckan…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Antonia skriver:

    Bra att så många är emot maskerader.
    Jag tycker det är löjligt att klä ut sig.
    Om man inte får ha en sån där pestdoktormask som finns i Venedig förstås.
    Gillar det där med CA (alltså enligt Wikipedia ”Kulturell appropriering är när någon för egen vinning lägger beslag på en kultur och gör den till sin, men utan det djup och med avsaknad av de negativa och problematiska aspekter som är förenade med ursprunget.”).
    Det gäller att vara PK. Det vet ju alla vad det är i alla fall.
    Hej Barbie! Kul att du kan vålla lite debatt i alla fall och inte bara se plastig ut.

  2. Felle skriver:

    Som den pk-fitta jag är så håller jag med om att det är CA. När vita människor klär sig så här, använder bindis etc. så är det coolt men när t.ex sydasiater klär sig likadant i låt säga Sverige så är de ett integrationsproblem och kan inte anpassa sig.
    Det är jätteviktigt att lyssna på de med tolkningsföreträde och inte avfärda de som ”kränkta pk-människor”.

    1. Felle skriver:

      Tillägg: det stör mig också lite att vita, svenskar ska gå in och avgöra vad som är CA eller inte och typ ursäkta det med att det är en fest? Har man inget tolkningsföreträde bör man lyssna på dem som har och lära sig. Blir sjukt provocerad när de som försöker påpeka problematiken blir kallade dumma, efterblivna, kränkta etc.

  3. Anton skriver:

    Läser på Blondinbellas blogg att det nu är dags för en natt på hotell med Odd.
    Barnen har åkt iväg till Uppsalaslätten och Isabellas mamma.
    En natt med Odd kan det vara något? Tja, inte vet jag. Jag har ingen direkt längtan.
    Isabella skriver:
    ”Odd och jag har gått på nålar hemma för att inte börja tjafsa inför vår dag. Det är så mycket förväntan i luften och när man ska komma iväg hela familjen uppstår de ofta irritationer men vi båda har skitit i småsaker för vår skull, puh.”
    Förväntan verkar högt uppskruvat.
    Som den man jag faktiskt är (!) vet jag att högt uppskruvade förväntningar inför samlag inte är av godo. Prestationsångest är en dålig kompis när det är dags och försöker man kröka till före för att få lite tillförsikt och råg i ryggen så kan inte heller resultatet garanteras.
    Hur som helst, jag håller tummarna för Odd och Isabella att de i alla fall får till det på något sätt i afton. Trots all prestationsångest och förväntan inför den underbara natten.

  4. M skriver:

    Omg stoppa pressarna, ring 112, skicka försvaret! Någon har ju blivit kränkt, vi måste genast göra exakt som de säger för deras känslor blev ju faktiskt sårade!

    Tack men nej tack. Tar hellre en rolig temafest än en Politiskt-Skitnödigt-Korrekt-Sammankomst.

    1. Felle skriver:

      Fast i det här fallet har ju faktiskt personer med tolkningsföreträde uttalat sig och sagt att det inte är okej att använda deras kultur som en maskeraddräkt :))))

      1. M skriver:

        Jag hoppas verkligen att du var sarkastisk, därmed tänker jag fnittra lite åt din kommentar nu.:D

  5. Lo skriver:

    Löjligt att bli kränkt av det där. Om någon (icke svensk) anordnat en svensk-fest där de klätt ut sig i vår fula folkdräkt och dansar till ABBA osv, inte känner sig väl ngn svensk kränkt då? Och ändå är det exakt samma sak. Folk borde sluta känner efter så mkt.

    1. Hj skriver:

      Eftersom svenskar inte tillhör en förtryckt minoritet är det inte samma sak. Du bör läsa på om cultural appropriation. Tänk dig de fjäderskrudar vissa indianstammar använder. De har en enormt viktigt religös betydelse för indianer och bärs endast av speciellt utvalda personer. Amerikanska indianer har under flera århundraden kämpat för sin kultur, för sitt språk och sin själva överlevnad. De förtrycks fortfarande och kämpar för rätten till sin egen kultur. Och så kommer bortskämda fashionistas och använder fjäderskrudarna som modeaccessoar på festivaler. De tar en viktigt del av någon annans förtryckta kultur och förminskar det till säsongens trend. Då kanske du förstår att det inte är samma sak när en icke-svensk klär sig i folkdräkt….

    2. Camilla skriver:

      Någon svensk är väl lite att ta i? Kan nog tänka mig ett visst antal procent som blivit kränkta. Senaste konkreta siffran jag har är 13%.

      Sedan är väl skillnaden att folk faktiskt inte klär sig i folkdräkt idag, alltså är det inte en relevant liknelse.

  6. Daniel skriver:

    PK, den mest utbredda folksjukdomen…. Sverige, det mest lättkränkta landet.

  7. Cajsa skriver:

    Klädde ut mig till indian förra året, fan vad många jag måste kränkt då. Sen tycker jag så synd om alla sjuksköterskor och poliser som måste utstå denna kränkning en gång om året, hur kan man objektifiera två av de största yrkesgrupperna i Sverige? Eller, så bemöter man det positivt. Att man klär ut sig till något behöver ju inte betyda att man driver med en viss kultur, ytkesgrupp osv. Kan ju vara nyfikenhet eller att man tycker att det är vackert? Nej inte om man är PK, allt är feeeeeel oavsett syfte

    1. rebecca skriver:

      Ja, faktiskt. Vita människor har begått folkmord på Native Americans, plundrat deras land och nu så tycker folk ha sig rätten till att använda deras heliga dräkter och huvudbonader som maskeraddräkter. Sist jag kollade hade sjuksköterskor och poliser inte behandlats som slavar och fått sitt land och rättigheter tagna ifrån sig, jävligt löjlig och ignorant jämförelse.

      1. Cajsa skriver:

        Så du tror att man klär sig i dem kläderna i syfte att hylla detta folkmord? Måste vara jobbigt att vara politiskt korrekt, sätta ettiketter på människor hela tiden. Det kan ju lika gärna vara så att de vill uppmärksamma, ingen vet. Hade inte dem kläderna funnits som alternativ i maskeradsortimentet hade väl folk klagat på det istället. Man kan ju vända och vrida på allt om man bara vill.

      2. M skriver:

        Och bruna(Ottomanska imperiet) har förslavat vita européer(rumänska), mörkhyade(afrikaner) har förslavat andra mörkhyade från andra byar. So fucking what? Det handlar inte om vem som har rätt till vad, det handlar om att acceptera att andra människor är olika och vad du tycker är ignorant tycker inte jag är ignorant. Om det är något som är ignorant är det att bara upprepa samma fakta från cirka 200 år av människans historia men ignorera de andra oh I don’t know, 10.000 åren?

  8. malin skriver:

    Vad tycker du om att Svenska Bloggare typ kopierar dina inlägg eller i alla fall skriver exakt likadana inlägg som du när hon sett dina?
    Nu har hon exempelvis skrivit ett inlägg om exakt det som detta inlägget handlar om…

    1. Tampan skriver:

      Jag tror att du är trött. Testa att sova lite.

  9. nelly skriver:

    Kanske ska betona att det var fler personer bakom Bollywoodfesten och inte bara Janni. Alexandra Bing, Fanny Lyckman, Rami Hanna, Julian Hermandez och Janni slog ihop sig för att ha en festen.

  10. 666 skriver:

    Att folk ens orkar bli kränkta av lite kläder och smink.

  11. j skriver:

    Vem bryr sig?!?!? Jag ordnade en gång en fest med temat ”politiskt inkorrekt”, ni kan gissa hur det såg ut haha…

    1. jacq skriver:

      bra idé, låter skitkul 😀

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg