Luktar lite dubbelmoral om Kenzas miljötänk.

16:35 15 Mar 2016

kenz

Kenza skriver ofta hur hon och Aleks äter vegetarisk kost för att det är så bra för miljön ect men jag undrar hon skänkt en endaste liten tanke på hur hennes resande kors och tvärs över hela världen påverkar miljön?

Senast idag postar hon ett inlägg om alla resor hon ska göra i vår och då känns det ganska futtigt med en vegetarisk måltid då och då för att rädda världen.

22 kommentarer | “Luktar lite dubbelmoral om Kenzas miljötänk.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lul skriver:

    Så himla skönt att någon annan märker det! Så trött på folk som snackar om hur kött är den värsta miljöboven och hur duktiga de är som inte äter kött, och så flyger de utomlands flera gånger per år, använder nagellack och aceton, kör bil överallt, sköljer ner hårfärg i avloppet och så vidare. Ska man hålla på och preacha om hur miljöduktig man är ska man väl för fan faktiskt vara duktig också!

    1. E skriver:

      Finns faktiskt vattenbaserat nagellack 😛

      1. Antonia skriver:

        Om man använder sådant nagellack kan man alltså flyga omkring som man vill och ändå ligga på plus i miljöpåverkan?

      2. Lul skriver:

        Japp, det finns det. Men de är väldigt okända. Du nämner ju inte ens själv namnet på något märke. 😉

    2. E skriver:

      Nej, det var inte det jag menade. Tror du förstår vad jag menade.

  2. B skriver:

    Jag förstår liksom att det är svårt att ändra sin livsstil helt för att värna om miljön (tyvärr) och jag tycker det är jättebra att folk är medvetna och i alla fall gör små saker i den mån som fungerar. Men jag håller helt med dig här! Om man nu ska outa sitt miljötänk och skaffa poäng genom att prata om hur mycket man bryr sig om miljön tycker jag att det krävs bra mycket mer för att kompensera för sitt extrema resande än att äta lite vegetariskt ibland. Men hon kanske precis har kommit in i mijötänket och inte riktigt har satt sig in i alla aspekter ännu.

  3. rebecca skriver:

    Fast vad är bäst: att hon både förstör miljön genom kost OCH resande eller bara genom resandet?

    1. Lisa skriver:

      Resandet är en otroligt stor miljöbov och genom att resa kors och tvärs som hon gör så förstör hon miljön mer än hon tror. Och det är tio gånger värre än köttätande.

    2. B skriver:

      Fast för det första så äter hon ju inte en helt vegetarisk kost utan hon äter alltså fortfarande kött = extremt dåligt för miljön. Sedan flyger hon ju inte så lite heller och det är inga korta ressträckor för den delen = extremt dåligt för miljön. Jag tycker inte heller det är rimligt att varje individ ensamt ska bära ansvaret för miljön. Myndigheterna måste ta större ansvar i den frågan helt klart. Massvis av människor flyger och dom flesta äter kött och det går inte att skambelägga alla människor och man ska inte göra det heller.

      Men det betyder inte att man kan ”äta vegetariskt ofta” och sedan flyga kors och tvärs över världen och sedan tycka att man värnar om miljön. Räcker det exempelvis inte med en eller max två flygresor om året? Om man också tänker på hur extremt priviligerat och västerländskt det är att flyga så som vi gör så ser man ju att till och med det är ganska mycket.

      Känns lite som att bloggare inte ens vill nämna problematiken med resande ur ett miljöperspektiv eftersom dom får spons och har kapital att resa hela tiden och det är ett privilegie dom inte riktigt vill ge upp helt enkelt.

      1. rebecca skriver:

        Absolut, men en behöver ju inte attackera det bra hon faktiskt gör för miljön genom att sätta det emot det dåliga. Och Kenza lär ju knappast sluta resa som hon gör inom den närmsta framtiden, så jag tycker personligen det bara är bra att hon försöker kompensera för det på något sätt än inte alls.

    3. B skriver:

      Nej jag håller egentligen med dig, man ska inte attackera när någon ändå försöker göra något bra. Men jag tycker ändå att diskussionen är viktig. Det borde exempelvis vara enklare att sluta resa så mycket än att äta kött. Med tanke på att köttätande är mer inprintat i vårat vardagliga liv. Därför kan man ta diskussionen vidare och säga ”bra att du minskar på köttet men hur tänker du kring ditt resande”.

      Varför skulle inte Kenza kunna sluta resa så mycket exempelvis? Det är ju inga nödvändiga resor hon åker på. Det känns som sagt som att man kan släppa på några bekvämligheter (men då inte fullt ut utan bara minska lite) men vissa saker vill man inte kompromissa med så som överflödiga resor. Om du förstår hur jag menar?

  4. Anna skriver:

    Men lägg av, bättre göra något än att göra inget. Djuren är nog glada i alla fall. Ni som gnäller – ni är förstås själva både vegetarianer och vägrar flyga? Eller kommer ni undan för att ni skiter i allt?

    1. Rosie skriver:

      Miljöproblemen kan tyvärr inte lösas med tänket ”bättre att göra något iaf”. Vi MÅSTE ändra på vår livsstil på många plan.

  5. Lovisa skriver:

    Det är en känslig fråga det där med alla flygresor som de största bloggarna blir bjudna på eller gör för egna pengar.
    Jag tror att bloggarna inte gärna vill bli pressade på detta för resandet är en del av den livsstil som bloggandet möjliggör. Mycket av samarbeten och sponsring får ju ut på att de reser någonstans och bor på ställen som de ska göra reklam för.
    Den värsta miljökatastrofen var nog Nelly Pool Party förra året då man flög flera hundra ”opinionsbildare” till Mallorca för 24 timmars festande. Total tankekollaps från Nellys sida. Jag tror faktiskt att det gav mycket mer negativt än summan av det positiva som dessa deltagare lyckades förmedla från detta party.
    Många som tänkt sig handla från Nelly köpte nog från andra märken när de fick reda på att Nelly slösat pengar på något så miljövidrigt.

    1. A skriver:

      Skulle aldrig handla från Nelly.

      1. Lul skriver:

        Deras kundservice är dessutom kass!

  6. Linnea skriver:

    Kolla på dokumentären Cowspiricy, så kanske ni också inser att KÖTT är den största miljöboven som finns. Så JO – Kenza gör världen en stor tjänst trots sina resor.

    1. Lisa skriver:

      Om kött är en sådan stor miljöbov hur kommer det sig att planeten är värre nu än då? Vi har ätit kött under alla tider.

      1. rebecca skriver:

        För att vi äter betydligt mer kött som är producerat på ett omiljövänligt sätt + att vi ökat våra utsläpp något enormt. 2+1 blir ju 3 liksom.

      2. Matilda skriver:

        För att människopopulationen blivit otroligt stor på väldigt kort tid, för att människor i västvärlden har det så gott ställt att de har råd att äta kött oftare samt för att kött har blivit billigare att producera.

      3. Agnes b skriver:

        Säger samma, KOLLA Cowspiricy!!
        Man får sig en tankeställare och undrar varför inte fler ledare i världen tar i frågan.

  7. Bex Beauty skriver:

    Köttproduktionen ensam står för lika mycket utsläpp som hela transportsektorn (privat, arbete, flyg, tåg, bil, båt, osv) gör totalt. Så vegetarianism och veganism gör både sjukt stor skillnad, och är ett lättare sätt att hjälpa miljön. För vad är lättast – att inte äta animalier eller att ta cykeln överallt?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp