The queen of Adlinks.

12:03 10 Mar 2016

Jag fick en kommentar om att Engla använder i särklass flest Adlinks så jag satte mig ner med datorn i knät och började räkna.
Jag kan väl säga som så att det inte tog många inlägg innan ett mönster började formas.
Jag förstår så klart att det är lättare att smyga in Adlinks lite här och där på ett hyfsat naturligt vis jämfört med ett renodlat sponsrat inlägg men det får väl finnas måtta?

Jag tittade på inlägg från den 23 februari fram till igår. Det är 16 dagar.
Antalet Adlinks och/eller annan reklam:
engla

Ni som läser Englas blogg – hur känner ni inför detta hysteriska marknadsförande?

11 kommentarer | “The queen of Adlinks.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. A skriver:

    Kan säg att allt är väldigt märkligt när det gäller Engla, genom åren har hon fått många frågor om dold reklam och konsumtion.
    Antalet klädesplagg, skor mm som hon visar upp i sin blogg är otroligt och läsare har ifrågasatt hennes överdrivna spenderande, då svarar hon att hon inte alls shoppar så mycket.
    Hon har då fått frågor om att det är ”gratissaker” som hon visar, alltså sådant hon får hemskickat av företag för att hon förhoppningsvis ska visa upp dem i bloggen. Engla svarar att hon minsann betalt för klädtrasan…. Hon säljer regelbundet mängder av (oftast) oanvända kläder på sina bloppisar, märkligt att alltid ha en massa oanvänt hemma? ?
    Många, många läsare har kritiserat Engla ang dold reklam men hon slingar sig som en orm och menar att hon är helt ärlig och tjänar sina pengar på reklambanners och enstaka samarbeten, hon får alltså INTE en massa saker hemskickat till sig, tror någon på det?? Vet inte om hon har någon skyldighet att redovisa för oss läsare om hon fått plagget gratis eller inte men allt detta slingrande som hon hållt på med i många år (det går inte att få ett rakt svar från henne) gör att jag ser henne som en obehaglig bloggare som regelbundet tigger på sin blogg genom att skriva löjliga önskelistor (grejorna dyker sedan mirakulöst upp i bloggen) och gnäller om att hon inte har råd med nån resa medans de svindyra märkesväskorna står i garderoben.

  2. Linn skriver:

    Asså hennes headerbild är jättefin men när jag gick in där nu för att se vem denna engla är så vill jag hellre se ett face än en bikinibild, fortsatte inte ens scrolla ner

  3. Mikaela skriver:

    Alltså.. Jag bryr mig verkligen inte.. Läst hennes blogg i många år. Klickar aldrig på någons länkar ändå.

    Tack för en rolig blogg! 🙂

  4. Ada skriver:

    Självklart får bloggare med många läsare kläder, skönhetsprodukter, livsmedel, drycker mm från företag som vill ha exponering i bloggen.
    Om bloggaren nöjer sig med ”gåvan” som betalning för exponering beror naturligtvis på om bloggaren tycker att det är ersättning nog. En storbloggare skickar förmodligen en faktura också.
    Grejor som skickas till bloggare kan vara spontana dvs bloggaren har inte frågat efter dem eller också är det grejor som bloggaren bett om.
    Modebloggare har ofta tillträde till presskontoren (Presskontakterna, Mildh Press, Gina Tricot, Acne, H&M osv) och kan låna kläder där så de kan lägga upp bilder i bloggen. Mycket av dagens outfit hos de stora bloggarna är kläder som lånats, fotats och i de flesta fall returnerats.

    1. A skriver:

      Alltså, det är ju helt ok att bloggare får betalt och en massa saker OM de är ärliga och öppna med det.
      Det är det här smusslandet och att det ska döljas som retar upp många tror jag.
      I princip alla läsare förstår ju att de allra flesta bloggare inte har råd att själva köpa alla dessa saker och resor (man misstänker det om man ser på deras taxerade inkomst också) men det är att fördumma sina läsare när de försöker låtsas som ingenting. Läsare vill väl inte känna att bloggaren försöker lura dem.

      1. Ada skriver:

        Företag som sponsrar bloggare eller köper inlägg av bloggare vill ofta att det inte ska framgå att det är köpt reklam. Effekten blir större om bloggarens inlägg, tips och positiva omdömen framstår som personliga, spontana och ärliga.
        Tyvärr är detta i motsats till reglerna att ett företag som köper reklam på bloggar ska se till att de blir reklammarkerade.

  5. Engla skriver:

    Hejsan! Mina inlägg som innehåller adlinks är märkta liksom alla mina samarbeten och sponsrade inlägg. Precis som hos alla (de flesta hoppas jag) större bloggare som har bloggen som jobb. Jag tipsar om det jag gillar och har gjort det i över tio år, så jag hoppas och tror att de läsare som ”känner” mig känner sig trygga med det och gillar mig för den jag är. Hoppas du får en härlig fredag 🙂 Kram/Engla

    1. Miss M skriver:

      Och här är du och slingrar dig igen, Engla. ”Damage control” tror jag det kallas.

    2. Nils skriver:

      Det står väl aldrig i texten? Bara som -tag- under inlägget. Samarbeten står nu för tiden ja

    3. S skriver:

      Så för skatteverket räcker det med ”adlinks”som kategori,?

    4. A skriver:

      Jaja, du är en jäkla ängel, oskyldig som ett barn, bla,bla,bla…
      I din återkommande försvarstal ang detta har du ALDRIG någonsin förklarat ordentligt eller erkänt minsta lilla misstag. Du är helt enkelt perfekt!
      Under åren har du fått MÄNGDER av kritik om reklam mm på din blogg och i andra bloggar. Din förklaring brukar vara är att alla är avundsjuka och bittra.
      Du har aldrig tänkt tanken att det ligger något annat bakom all kritik?
      Nej visst ja, du är ju perfekt…

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg