Bloggare och alkohol..

12:42 22 Apr 2016

cavaa

I en undersökning från hösten 2015 som Nyheter24 gjort så är Sandra ”Niotillfem” Beijer den bloggare som skriver absolut mest om alkohol på sin blogg och efter en snabb genomgång av de första sidorna med inlägg så är jag benägen att hålla med.
Nu är ju hon och hennes kompis ute och ”tågluffar” i Spanien så givetvis blir det både ett och två glas cava men generellt skrivs det en hel del om alkohol inne hos henne.
Det är dock ingenting jag reagerat över förrän jag ramlade över ovan nämnda artikel men jag har kanske ett mer ”kontinentallt synsätt” på alkohol? Vad vet jag..

Tycker ni att bloggarna har ett ansvar där gentemot sina läsare och borde tänka sig för innan de lägger ut bilder och texter på alkohol eller får var och en ta ansvar för sig själva? Tror ni att en vindrickande bloggare kan få sina läsare att dricka mer alkohol eller är det påståendet mest överdrivet?

Ps – Hennes blogg heter tydligen inte Niotillfem längre utan www.sandrabeijer.se men för mig kommer hon alltid vara Niotillfem. Så det så..

13 kommentarer | “Bloggare och alkohol..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Personligen tycker jag det är trams. Finns värre saker på internet än så om man tänker på de unga. Är väl upp tillföräldrarna att ha koll på vad deras ungar läser på nätet om man nu tror att något kan vara skadligt för dem.

  2. R skriver:

    Jag tror inte det gör så stor skillnad eftersom detta är det ”normala” i samhället. Men jag tycker det är synd att det ska vara så, som icke-alkoholdrickare dröjde det rätt länge innan jag vågade delta i fester osv, och dryckesalternativen på många tillställningar är väldigt barnsliga/tråkiga. Jag tror att många unga känner en press att dricka som jag inte tror att bloggarna ökar, men jag tror att de skulle kunna göra en stor insats genom att hålla sig alkfria då och då och skriva om det. För personer som helst vill avstå alkohol finns nämligen extremt få ”coola” förebilder nämligen.

  3. AJ skriver:

    Matplatsen Viktoria slår Sandra med hästlängder kan jag meddela.
    Massor av vinreklam, drinkar på eftermiddagen, alkohol på alla hennes otaliga resor, vin på middagar med grannar, listan är oändlig.
    Alkohol genomsyrar både hennes blogg och Instagram. Mig stör det inte men hon har fått en del kritik ang detta genom åren.

  4. Mimmi skriver:

    Jag tycker att alla har ett ansvar för sin egen alkoholkonsumtion.

    Jag tycker det kontinentala synsättet på alkohol är bättre eftersom jag själv gillar alkoholhaltiga drycker som vin eller öl, men ogillar känslan av att vara full. I Sverige får man ett ”VA!?!??!?! Dricker du ett glas vin till middagen en tisdag!??!?! Alkoholist!!!!”, men det är helt okej att trycka i sig en hel flaska vin + drinkar+ shots fredag och lördag och bli dyngpackad?

    Tycker att bloggare som Sandra Beijer visar en sund syn på alkohol. En där hon dricker det för att det passar till maten och det är gott, inte för att fullast vinner.

    1. Katarina skriver:

      +100000000000000!

  5. N skriver:

    Jag tycker det är löjligt, och då är jag ändå halvnykterist och har alkoholism i släkten. Det finns fan inget som stoppar de unga från att prova alkohol, och man ska inte tvinga på folk att bli förebilder, kändis eller inte.

  6. lina skriver:

    Isabelle strömberg har Börjat med youtube och lagt ut sin första videoblogg!

  7. Camilla skriver:

    Ser inga problem med de som dricker ett glas då och då till mat osv. Vissa maträtter smakar ju bättre med rätt sorts alkohol.

    Jag tycker det är värre med de bloggare som inte kan hantera alkohol och måste berätta att de är så himla bakis dan efter, Kenza tycker jag gör så ofta tex. Då har man ingen sund dyn på alkohol och dess påverkan i min värld.

  8. Amalia skriver:

    Om sociala medier kunde respektera regeln om att marknadsföring av alkohol får endast ske där 70% av mottagarna är över 25 år. På många bloggar rullar banners med alkoholreklam (främst för vin) trots att läsekretsen definitivt är under 25 år och i många fall helt klart minderårig.
    När det gäller det redaktionella så är det knepigare. Om Blondinbella visar ett vinglas eller en vinflaska i bild hur ska man hantera det faktum att kanske många 15-åringar tittar på bilden trots att många läsare är äldre?

  9. Blomma skriver:

    Hatar Sveriges skenheliga moralistiska syn på alkohol. Var och en är ansvarig för sig själv.

  10. M. skriver:

    Det är ju lite töntigt om bloggare ska behöva censurera sina liv och i detta fallet alkoholkonsumtionen. Det blir lite propaganda-känsla över det hela, att man genom att undvika att skriva om att man dricker (fast alla vet att man gör det) förmedlar bilden av att alkohol är jättefarligt och hemskt osv. Och det i sin tur bidrar till att alkohol blir mer av en ”förbjuden frukt” och nånting som ungdomar lockas ännu mer av. Kanske långsökt men det är känslan jag får. Droger funkar likadant, det blir tabu och häftigt på samma gång. Jag tror det är bättre med en avslappnad attityd till det hela.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg