Cash is King?

19:09 15 Apr 2016

fraga

Här på Bloggbevakning älskar jag att driva med adlinks, reklamhoreri och annat och har glatt och hjärtligt tackat nej till ett samarbete med klädsidan ”Gömda juveler”..
Jag tycker att det är helt okej att tjäna pengar på arbete man gör men det får inte gå till överdrift och överskugga den man från början satte ut för att åstadkomma.

Jag har själv reklam via Tailsweep – vilka jag inte är supernöjd med ska tilläggas – och genererar mindre pengar än vad vi ger till våra barn i veckopeng men..

Det kan vara så att jag har lite samarbeten på G och jag vill kolla lite med er vad ni tycker..

Jag kommer aldrig göra reklam för sidor som ”Gömda juveler” och vill egentligen inte skriva sponsrade inlägg alls eftersom jag tycker att det förstör lite i en bloggs flöde. Men, jag tänker att jag uppdaterar ändå så pass frekvent att ett sponsrat inlägg skulle kanske komma som vart tjugonde inlägg – max – förmodligen mer sällan än så.

Anledningen till att jag tar upp det här är för att jag älskar att skriva och skulle vilja göra det på heltid men för att det ska kunna ske så behöver jag ha en inkomst. Hur mycket jag än vill så betalar inte magiska och underbara kommentarer mina räkningar.. =)
Jag driver ju den här bloggen samtidigt som ett heltidsjobb men jag skulle vilja lägga ännu mer tid på att göra bloggen ÄNNU bättre och roligare.. Kanske utöka med Youtube eller liknande….som jag givetvis kommer texta – jag är ju trots allt från Småland.

Så..berätta för mig..
Vilken typ av reklam tycker ni är bäst och vad avskyr ni mest av allt? Banners? Take Overs? Sponsrade inlägg? Adlinks?

NI är anledningen till att den här bloggen finns och jag respekterar era åsikter och vill verkligen veta vad ni tycker och en omröstning var helt enkelt inte tillräcklig…

So… SHOOT! Tell me!

34 kommentarer | “Cash is King?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Bella skriver:

    Sponsrade inlägg är inget problem alls enligt mig, sålänge det är bra sponsormärkt 🙂

  2. Maria skriver:

    Klart du ska tjäna lite pengar på bloggen när du uppdaterar så bra! Bara det inte är för nå skit sidor (som gömda juveler haha) så tycker jag det bara är att köra på! Det är ju inte som att det kommer komma fem reklaminlägg efter varandra liksom.

  3. Antonia skriver:

    OK med sponsrade inlägg typ ”samarbeten” om vi får säga till om vi tycker inlägget är töntigt eller dåligt i största allmänhet. Bra betalda inlägg kan också vara läsvärda om det klart framgår vad det är fråga om.
    Jag vill dock helst inte att du har något inlägg i samarbete med DeoDoc, Linas matkasse eller Yollibox Hazelnutty Choco Twist för då slutar jag läsa denna blogg på direkten.

    1. Saara skriver:

      Vad bra med konstruktiv kriktik till skribenten. Men de företag du radat upp, finns det någon anledning till varför? Skulle vara spännande att veta.

  4. Mimi skriver:

    Så länge det är nått du faktiskt genuint tycker är bra och vill rekommendera till oss så är det lugnt! Rabattkoder uppskattad alltid 😉

  5. Eva skriver:

    Kör på bara. Man kan alltid scrolla förbi dem om det stör. Självklart måste du få en bra inkomst på denna härliga blogg.

  6. Juli skriver:

    Tycker samarbeten och sponsrade inlägg är ok om det framgår tydligt att det är just det. Sen är det rätt så irriterande om samma inlägg återfinns på alla andra bloggar med samma ”nyckelord”. Som tex Marabous kakor som är ”såååå goda micrade, precis som hembakt”. Men annars så är det självklart att du ska tjäna pengar på bloggen, det tycker jag alltid är ok om det framgår tydligt, man måste få välja om man vill läsa eller inte.

  7. Johanna skriver:

    Tycker självklart du ska ha in spons-inlägg om du får möjligheten.
    Du uppdaterar så jäkla frekvent så det finns inget att klaga på. ?

  8. Julia skriver:

    I believe in you queen camcam! Sponsinlägg är ok, bara för det är du! Men fan inte gömda juveler och uffes jävla krimskrams ??

    trevlig helg

  9. Dressyrryttare skriver:

    Kolla på Gynning och Maggan dom vet hur man gör reklam professionellt och utan att läsarna tröttnar på det (-:

    1. Jessica Maria skriver:

      Exakt! Ett annat bra exempel är norska bloggaren Caroline Berg Eriksen som också använder reklam på ett mycket smakfullt sätt.

  10. Ella skriver:

    Tycker det är okej med reklam så länge man är helt öppen och ärlig med att det är ett sponsrat inlägg och inte ljuger om att man tycker att det är sååå bra utan grund utan är genuint ärlig. Tror att alla tjänar mer på det också faktiskt.

  11. Jessica O skriver:

    Jag älskar den här bloggen så reklam skulle jag inte bry mig om det minsta, eftersom jag förutsätter att du markerar adlinks och sponsrade inlägg.

  12. AJ skriver:

    Tydlighet är ledordet, med en enda snabb blick ska jag se att det är reklam. Jag ska kunna VÄLJA om jag vill läsa reklamen. Alltså så ska det stå överst i inlägget att det är i samarbete.
    Då är samarbeten och reklam helt ok då och då.

  13. Mikaela skriver:

    Kör ba! Hur som helst.. 🙂

  14. V. skriver:

    Självklart ska du utnyttja spons, det skulle vara hål i huvudet om du inte gjorde det. Jag litar helt på ditt omdöme när det kommer till kvalitet, kvantitet och tydlighet.

  15. Nancy skriver:

    Självklart ska du kunna tjäna pengar på bloggen. Du uppdaterar flitigt så det kommer inte att påverka bloggen negativt.

  16. A.J skriver:

    Jag kan faktiskt till och med tycka om sponsrade inlägg haha, OM det känns som att det är något den sponsrade faktiskt står bakom och själv tycker om liksom, samt om den är välskriven. Tycker du har lika stor rätt som alla andra bloggare att tjäna pengar på det du gör, och så länge det känns genuint och inte som att du ”säljer dig” så tycker jag att kör i vind! 🙂

  17. Bella skriver:

    OT- GabJoss har lagt upp house tour på youtube, 16 minuter av ”här är ett fönster, här är ett till fönster, här är en blomma.. Och här är matbordet.. Där vi sitter och äter…”

  18. M skriver:

    Inget problem! Du har verkligen gjort dig förtjänt av det! =D

  19. Lee skriver:

    OT – men det verkar som att Svartenbrandt, Jackies pappa, har avlidit i en lägenhetsbrand. :/

  20. Linnea skriver:

    Något jag reagerat på är att du blir mer och mer personlig. Gillar att tala om vilka kändisar du hängt med, olyckor du varit med om, bilder på katten… Ska man ha en skvallerblogg är det trevligt med personliga referenser så det inte blir en trist skvallerblaska (eller som en annan slätstruken skvallerblogg….) då du är en duktig skribent och därtill såklart rolig – men personligen tycker jag att det är liite för mycket prat om dig själv. Kanske skapa en till blogg där du får tala om sånt och fokusera på bloggskvaller som innan du outade dig själv, då åtminstone jag tyckte du var som bäst 🙂

    1. J skriver:

      Jag håller med dig Linnea! Det känns som att den här bloggen snart bara kommer handla om författaren och inga andra. Två separata bloggar tycker jag låter perfekt! En för skvaller, en för personliga tankar och händelser.

      1. Johanna skriver:

        Håller med!

    2. L skriver:

      Jag håller med jag också. Älskar att bloggen är skriven med glimten i ögat och känns personlig men ibland känns det som att det blir lite väl mycket om ditten o datten som jag faktiskt inte är speciellt intresserad av. Diggar bloggen men jag kommer ju faktiskt hit för att läsa om andra bloggare.

    3. V. skriver:

      Håller faktiskt med.

    4. Hannah skriver:

      I agree. För mkt om din katt, dina fysiska besvär och att du bott i USA.

  21. Hmm skriver:

    Vad du vil hur du vill. Kör!

    Jag säger ifrån när jag är på väg att lessna istället.

  22. Sophie skriver:

    KBK med reklam, så länge det görs med glimten i ögat.
    Btw, ännu ett modelejon som har gräsliga stödstrumpor på sig…
    http://fannylyckman.com/2016/03/30/all-the-way-up/#comments

    1. AJ skriver:

      Är de där bilderna på allvar? Som nån jävla Papphammarsketch ( ungdomar får googla).

  23. Anna skriver:

    Reklam är helt okej bara det är tydligt utmärkt!

  24. Sara skriver:

    Självklart måste du också kunna få inte lite pengar för dig blogg, så att ha sponsrade inlägg i sig är inget problem, så länge det är tydligt utmärkt att det är ett sponsrat inlägg (det är där väldigt många fallerar). Som sagt, vilken typ av sponsring det är spelar inte mig någon roll, så länge det framgår tydligt. Och också som du skriver, att det inte blir varje inlägg som är sponsrat, utan att ett sponsrat inlägg är mer undantag än regel.
    Jag uppskattar verkligen din blogg, den är vass, välskriven och humoristisk och jag vill så klart att du ska fortsätta blogga!
    /Sara

  25. Andrea skriver:

    Skriv du nåt sponsrat inlägg ibland (upp till var 10:e inlägg känns nog okej för de flesta) Bestäm du själv vad för slags reklam du vill ha. Förslagsvis de som betalar bäst? Verkligen kul om du kan leva på bloggen!

  26. S skriver:

    Åh nu är ju det här inlägget gammalt (i bloggtid räknat) men jag svarar ändå 🙂
    Tycker dina personliga inlägg är roligare att läsa ibland än de bloggbevakande! Roligt att se vem du är ju!
    Angående reklam, varför inte lägga till en sån där ”gillar du det jag skriver, sponsra” flattr-knapp högst upp 🙂 Sedan finns ju massor olika crowdfunding-sidor, det är ju också en idé! Många bäckar små 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG