Fuck that!!

09:04 8 Apr 2016

Foki skriver ett inlägg om ett fenomen som kallas ”left over woman”.. Eller fenomen vet jag inte om jag vill kalla det..jag hittar inget bra ord för det helt enkelt.
Men.. I Kina är man tydligen en ”left over woman” om man är ogift efter att man fyllt 25 år.
Hon berättar att många av hennes vänner gått med på arrangerade giftermål just för att slippa den här stämpeln.

Oj, oj vilken left over woman jag är då!
Att jag är skadat gods – det visste jag sen tidigare. En mer ihoptejpad person får man leta efter- men om det kan vara till någon tröst för min stackars sambo som måste dras med denna rest till kvinna så är jag nog både betydligt trevligare och mer äktenskapsmaterial NU än när jag var 25 år.

Alla mina läsare som är ogifta och över 25 år – känner ni er pressade av att gifta er och/eller skaffa familj?
Det gör inte jag..inte det minsta…
Jag har allt jag någonsin kunde önska i livet och är SÅ nöjd..

6 kommentarer | “Fuck that!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. madde skriver:

    haha, låter helt sjukt, hur många 23-åringar är redo att gifta sig och skaffa familj egentligen? Ingen i min bekantskapskrets är gift än, och de är 25 och uppåt. Jag känner ingen press alls, jag vill ändå inte skaffa barn.

  2. N skriver:

    Det handlar om kulturella skillnader, det är lite lika i USA..är man 25-30 och inte gift ses man som konstig. Förhoppningsvis dör det ut om kanske 2 generationer i Kina men man vet aldrig..ibland är det de yngre som är mer konventionella än de äldre.

  3. Anna skriver:

    Jag är 33, snart 34, och känner mig inte det minsta pressad.

    Men detta med Kina, ja, det är sant. Jag jobbar mycket med kineser och min närmaste kollega har berättat att i byar och sådär så är det vanligt att föräldrarna sätter upp lappar på träden på torget osv. för att få sina döttrar bortgifta om de börjar bli för gamla (läs: över 23-24). Helt vansinnigt.

  4. Agnes (en annan) skriver:

    Giftemål skiter ja i, känns större att skaffa barn med någon.. å deee vill ja.. längtat sen jag var 10 😛 å ja, är över 25.. Är bara rädd att man ska sitta där äldre å barnlös å så kanske de inte går längre.

  5. L skriver:

    Fyfan vilket sorgligt begrepp, usch.

  6. :/ skriver:

    Japp, kulturer är olika. Synd, men sant.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG