GabJoss KAN SJÄLV!!!

10:27 5 Apr 2016

gabjoss

Kvinnan som tar över kommentarsfält snabbare än Hitler invaderade Polen verkar även extraknäcka som barnläkare – i alla fall om man ska tro hennes blogg.
Allmänna rekommendationer som varit standard i Sverige – jag vet inte hur länge – är ingenting för GabJoss och Fjordingen – de kan tydligen mer om vård av spädbarn än hela den samlade läkarkåren i Sverige.

De går inte till BVC – de väger och mäter hemma och när Jäjson var 4 månader så var han lika lång och vägde lika mycket som en ettåring.
(Enligt deras egna mätningar var ungen 74 cm och över 10 kg när han var typ 4,5 månader. Detta är alltså som en normal (enligt BVC kurvan) 1 åring…)
”Vi valde bort det då det är frivilligt och vi kände inget behov att gå dit då vi väger/mäter hemma. Vi ser ju också att han växer som han ska och utvecklas i rasande fart. Vi går bara på läkarbesöken  <3”

De verkar inte ge honom D-droppar – enligt kommentarer

De har inte vaccinerat honom – de har googlat.
”Vi har ju valt bort vaccin helt och därav blir det inte heller något problem. Även vaccin är ju frivilligt och efter att ha läst på i över ett år (både jag och F har läst massor) så kände vi att vi ville avstå från vaccinet när det kommer till vår son”.

Är det så här det blir när barn får barn?

Jag tycker deras beslut verkar både skrämmande och farliga för deras son.
Hur fan är man funtad om man tror att man vet mer än både BVC och barnläkare? När man själv blir mamma innan man knappt blivit myndig och precis fått börja fatta beslut om sitt EGNA liv.
Fucka gärna upp dig själv med googlade lösningar men låt inte din ignorans och ”kan själv-pubertala inställning” gå ut över ditt barn.

Så tycker jag. Så tycker uppenbarligen inte GabJoss och Fjordingen. 
Vad tycker ni?

Får man kritisera sådant eller är det att gå över någon typ av gräns – mammors hederskodex eller liknande?

 

33 kommentarer | “GabJoss KAN SJÄLV!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Johanna skriver:

  Det är ju frivilligt vilket betyder att det är upp till varje förälder. Jag tror aldrig dom medvetet på något sätt skulle skada sin son men det kan vara så att de som läst låter bättre men kanske inte är trovärdigt i grunden? Åsikter kommer vi alltid ha om allt och alla men så länge detta är frivilligt så måste man också respektera de föräldrarna som väljer att göra annorlunda. Ett annat sätt kan ju vara att faktiskt ge Gabriella och Fjodor information som kan få dom att tänka om men som sagt är de frivilligt så är de.

 2. Julia skriver:

  Tyvärr känns det som om allt fler yngre föräldrar skippar vaccin.. Skrämmande enligt mig!! Gab och fjo har nog inte kommut ur sina rebelliska tonår, synd bara det ska påverka deras son..

 3. Felle skriver:

  Har lärt mig att man inte ska kritisera föräldrar, de vet alltid bäst. Föräldrar skrämmer mig en aning.

 4. A skriver:

  Hon är alltså en ung kvinna som gifter sig och skaffar barn ovanligt tidigt för att vara i Sverige, varför? Kanske för att känna att hon är någon, få en identitet som fru och mamma. Hon ville prestera något, visa att hon kan något och hon valde detta. Nu jäklar ska hon visa att hon duger! BVC anser hon vara till för dem som behöver stöd och råd och det behöver minsann inte Gabriella, hon kan själv!
  Hon är typ 20 och nu är hon vuxen och har kontrollen, hon bestämmer själv och då ingår det att bestämma åt sitt barn och därmed blir det inga d-droppar och vaccin.
  Undrar hur sedd hon blev som barn? Hur hårt hållen var hon? Fick hon bestämma saker som rörde hennes liv? Tycker lite synd om Gabriella som verkar tro att ensam är stark, bara för att de inte känner ett behov av BVC så behöver de ju inte ta ifrån sitt barn det, det går utmärkt att gå till BVC även om man är stark och trygg i sitt föräldraskap.

  1. Hihilut skriver:

   Men wow tack äntligen någon som kunnat sätta ord på det jag tänkt! Så bra skrivet. Och detta gäller så
   Många fler! Men är vad jag alltid tyckt om henne.

 5. M skriver:

  Man måste ju få kritisera beteenden som inte är varken humanitära eller genomtänkta öht. Men när man väl sagt sitt och lagt fram sin fakta och människor som GabJoss fortfarande stoppar fingarna i öronen och skriker ”LALALA jag hör dig inte LALA!”.. Då är det nog bäst att släppa det. 🙂 Hon kanske får sig en tankeställare som rättar till hennes verklighetsuppfattning den dagen hennes son får påssjukan eller något värre? :S

 6. Cajsa skriver:

  ja handlar det inte om vaccin så handlar det om oknäppt cykelhjälm eller vassa bordskanter, fel kost, jeans på barnet. Kan inte vara lätt att vara morsa idag när övriga i samhället vakar som en hök över valen man gör och tror de är experter på vad som är bäst för andras barn ^^ Lider med gabriella joss

  1. Bloggbevakning skriver:

   Oknäppt cykelhjälm OCH vassa bordskanter..tillsammans? Låter farligt..

   1. Cajsa skriver:

    nej åtskilda som det står haha! Cykelhjälm+vassa bordskanter är nog ett önsketänk… = )

  2. Anna skriver:

   Men det handlar ju inte bara om ens eget barn när det gäller vaccinering. Man utsätter även andra människor för stora, till och med dödliga, risker om man väljer bort vaccin.

 7. Sara skriver:

  Min mamma är själv emot nästan allt som har med vaccin att göra, det enda jag är vaccinerad mot är stenkramp, och jag har alltid tyckt att hennes val varit lite udda. Men nu när jag blivit ädre och lite mer insatt förstår jag ändå hennes val, flera vacciner har fler nack- än fördelar och det är inte helt ovanligt att barnet kan få men för livet av olika slags vaccin. Det kan vara så att jag är helt ute och cyklar, och det inte allt gäller just vaccin som man får som spädbarn, men många blir ju sjuka av själva vaccinet också.
  Upplys mig gärna om jag, som sagt, är helt ute och cyklar

  1. A skriver:

   Haha, ja steNkramp är inte att leka med, vilken tur att du vaccinerad mot det…

  2. hej skriver:

   Jo, du är ute och cyklar

   http://www.cfr.org/interactives/GH_Vaccine_Map/

   Här kan du se utvecklingen i västvärlden, nu när vaccin blivit mer populärt att avstå

  3. Blomma skriver:

   Det är helt sant att man kan få biverkningar av vaccin, men det är väldigt ovanligt. Innan vaccin uppfanns var det ungefär ett barn per familj som dog av sjukdomar. Att vi uppfann vaccin, började äta potatis och slutade kriga ledde till att Sveriges befolkning gick från 2,5 till 5 miljoner på mindre än 100 år. Googla på smittkoppor och fråga dig själv om du inte är ganska glad att det inte är du eller ett av dina barn som lider på det sättet.

 8. Dressyrryttare skriver:

  Men vänta.. hoooold your horzezz…

  Vart står det att dom skippar d-droppar?

  Vaccin.. visst!

  Men D och K vitamin är ju ett måste. Socialen borde ju stampa in här och se till att barnet behöver det som är LIVSnödvändigt… ellör??

  1. Bloggbevakning skriver:

   Hon verkar inte kunna hitta några hon gillar – http://gabriellajoss.me/2015/11/16/magont-och-d-droppar/ och flera läsare kommenterade att hon bestämt sig för att sluta helt med dem.

   1. Dressyrryttare skriver:

    Right!

    Jag skrev och frågade direkt så får vi se.. jag står än då länge på tösens sida då hon verkar tänka själv och inte bara följa strömmen.

    Men skippar man D och K vitamin så ska man förbjudas att skaffa barn då det är livsnödvändigt. .. lite som misshandel men ändå inte.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Jag tycker ju BVC och vaccin är illa nog men jag uppdaterar mitt inlägg med glädje om jag har fel. Meddela gärna om du får svar. =)

   2. Dressyrryttare skriver:

    Hon har inte godkänt min kommentar ännu ens…

    Så just nu sjunker hon som en tung sten i mina ögon… knaaaaas!!!!

    1. Bloggbevakning skriver:

     Not surprising.. 🙂 Det ska bara vara magiskt, underbart och chokladdoppade tropiska frukter inne hos GabJoss för annars förstör det hennes uppbyggda fluffvärld förstår du..

 9. Rio skriver:

  Men jisses. Är själv mamma till en fyraåring, och jag fick bokstavligen rysningar av att läsa det här.
  Det är oerhört oansvarigt det hon och Fjodor håller på med!

 10. Kattfan skriver:

  Med tanke på att skukdomarna man, som normal förälder, vaccinerar sina barn mot helt hade försvunnit från Sverige nu ökar/har kommit tillbaka pga den stora befolkningsökningen (flyktingar) som inte är vaccinerade mot bla mässlingen så är det helt vansinnigt att inte vaccinera sina barn!! Och tro mig, man vill inte att ens barn ska få någon av sjukdomarna man faktiskt kan vaccinera sina barn mot.

  (Sjukt galen första-mening men orkar inte formulera om mig.. haha ?)

 11. Ny skriver:

  hon verkar helt blåst! Hur kan man inte ge sitt barn D vitamin! Här i norr är det jätteviktigt att vi får det speciellt under vinterhalvåret, hennes barn kan få benskörhet och sneväxt skelett om hon nekar honom det :@ vilken DJÄVLA idiot!!!!!

 12. Camilla Lövgren skriver:

  Urk. idiotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
  jag håller med dig som skriver bloggen.

 13. Julli skriver:

  Men hon ger d-vitamin.. Från hollistic. Det skrev hon i kommentarerna.

  1. Dressyrryttare skriver:

   Var var var??

   1. Julli skriver:

    ”Men tack!! <3 Jaa, det kan vi absolut göra framöver 🙂 vi ger holistics d-droppar! Dom är bäst tycker vi. Ett tag gav vi inget alls då han fick ont i magen och vi ville avvakta och se om det berodde på dropparna vilket det gjorde! Holistic är dom som har fungerat med hans mage och dom som jag upplever är mest "naturliga" 🙂 KRAM på dig!"

    http://gabriellajoss.me/2016/04/05/boyfriend-tag/#respond

 14. sanna skriver:

  Alltså bebisars vikt och längd är sjukt individuellt. Min pojke som är nån vecka äldre än hennes unge är liknande i storlek. Många av hans kläder passar utmärkt även på hans storasyster som snart är 3 år så det kan skilja rejält! Jag har också bara ammat och han vägde över 10 kg som 6 månaders.

  1. Anna skriver:

   Jason vägde ju över 10 kg redan när han var 4,5 månad. Inte lika vanligt.. Men längden har tydligen stått still, 74 cm fortfarande (från 4,5 månader tills nu).

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG