Tvätta håret efter träning?

14:55 4 Apr 2016

kisse

Kissimurran diskuterar svettigt hår inne på sin blogg och det känns som att vår befolkning verkligen är delat i två läger här – de som skiter i vilket och de som hellre skulle sjukskriva sig än att gå till jobbet/skolan med halvflottigt hår.
Jag tillhör den första gruppen helt klart.

Jag är totalt ointresserad av mitt hår. Det är långt, tjockt och jävligt varmt och är det tillräckligt skitigt så behöver jag inte ens en hårsnodd för att sätta upp det utan det samlas som en gojs på huvudet…
Nej, skämt å sido – så illa är det inte men när vi var ute på landet nu i påskhelgen så gick jag nästan in för att vara så äcklig som möjligt. Magnus badade i havet men jag sticker inte i så mycket som en lilltå om det är under 23 grader så jag äcklade loss i min ensamhet.

När min svägerska erbjöd mig torrschampoo så var mitt hår så pass smutsigt av skog, släpande av ris, vedhuggning, eldning och allt annat primitivt vi ägnade oss åt att det inte gick att använda. Det blev mest en smet av allt ihop – en härligt rökluktande gegga i hårbottnen med inslag av granbarr.
Mumma..

Kan väl säga som så att vi låg inte jättemycket den helgen. 

Vilken grupp tillhör ni? Skiter i vilket-gruppen eller sjukskrivningsgruppen?

16 kommentarer | “Tvätta håret efter träning?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. E skriver:

    Tror det med att stanna hemma från skola/jobb har mycket att göra med självförtroende, eller någon form av BDD.

  2. Evelina skriver:

    Tvättar håret varje dag och har gjort så i 30 år. Jag idrottar mycket, dagligen och skulle aldrig hoppa in i duschen och strunta i håret. Äcklar ihop totalt över alla dessa otvättade hår.

    1. f skriver:

      du förstör hårets naturliga fett-balans om du gör så, försök med varannan dag istället

    2. E skriver:

      Och sen när du inte idrottar dagligen kommer det ta veckor innan håret fått tillbaka sin naturliga balans. Att tvätta håret sliter dessutom något förjävligt på håret. Varför inte ha håret uppsatt när du tränar? Eller använda torrschampo utan kemikalier som förstör.

  3. Maria skriver:

    ”Kan väl säga som så att vi låg inte jättemycket den helgen.”
    Börjar genast undra om du menar din svägerska och du eller din partner och du? Av texten att döma så menar du din svägerska. Och sedan kan det vara så att jag är pervers och tror att ligga menas — när du bara menar sova. Haha!

    1. Bloggbevakning skriver:

      Nej nej.. vi har en sån relation. Min svägerska är såååååååå gullig och inte alls svår att övertala för lite skedning i granriset! =)

  4. Rio skriver:

    Haha ”Kissimurran”!

  5. Felle skriver:

    Behöver inte tvätta håret mer än två gånger per vecka så brukar bara dra lite torrschampo i värsta fall. Sliter för mycket på mitt hår att tvätta varje dag och det blir inte smutsigt iom att jag inte använder produkter packade med skitkemikalier och skräp. 🙂

    1. E skriver:

      Sliter överlag på folks hår när de envisas med att tvätta det varje dag (och dessutom med schampon fullpackade med dåliga kemikalier.
      Brukar tvätta mitt hår max 3 gånger i veckan, kör på schampo, balsam och inpackningar utan skitkemikalier. Är håret synligt fettigt kör jag snällt torrschampo och sätter upp det i en tofs/bun.

      Fler borde frälsas av no-poo.

  6. Eva skriver:

    Torrschampo är Högre Makters gåva till kvinnan.

  7. Lina skriver:

    Det beror säkert på vilken hårtyp man har, men jag brukar duscha håret och massera hårbotten lite, fast utan schampo. Då får man bort svett och lite fett. Det känns liksom fräschast (för mig) att ha sköljt bort svetten efter träning.
    Tvättar håret typ varannan, var tredje dag.

  8. Maria skriver:

    Skiter helt klart i vilket, skulle aldrig orka torka håret efter varje dusch! Dessutom har jag keps när jag jobbar, så det syns liksom inte om håret är lite nasty. Så nä, 3 gånger i veckan känns rimligt.

  9. rebecca skriver:

    Tvättar håret cirka var tredje dag, gymmar jag inte de dagaena så klarar det sig utan torrschampo, gör jag det så åker torrschampot fram.

  10. Blomma skriver:

    Typ 3: är mycket fåfäng och undviker att tvätta mer är två gånger i veckan för att håret ska hålla sig fint.

  11. Linna skriver:

    HAHAHAHAHA så jävla skön är du!!
    Den första gruppen, kunde inte bry mig mindre ifall mitt hår är fettigt sålänge jag har mascara ??? annars också för den delen

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp