Varför skriver man så här?

12:09 2 Apr 2016

blickie

Kissie berättade för ett tag sen att hon tidsinställt inlägg för en hel vecka och reste iväg och ingen misstänkte att hon gjort det utan hon berättade det som en kul grej.

Nu ska Angelica Blick åka till New York med sin kille och hans familj och innan de åker passar hon på att berätta att hon tidsinställt inlägg för hela veckan.

Varför gör man det? Är det för att läsarna ska förstå vilken dedikerad bloggare man är som inte låter dem vara utan inlägg och att hon jobbat hårt för deras skull?

I min värld kallas det ”humble brag” – typ ”ödmjukt skrytande”..

-Åh, det var så tungt att släpa hem all denna hummer och rysk kaviar men nu är jag äntligen hemma – helt slut!

-Åh, nu är vi helt barskrapade efter att ha köpt ett hus för 25 miljoner men vi kan ju alltid tjäna mer pengar.

-Åh, jag vet inte vart jag ska ställa alla mina Chanelväskor. De tar SÅ mycket plats!

23 kommentarer | “Varför skriver man så här?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Joanna skriver:

  Man märkte vad Dessie egentligen ville ha mest uppmärksamhet för i sitt inlägg om flätan. Där skriver hon om det är fult eller fint and so on men måste såklart påpeka att hon ska till läkaren – säger A men inte B.
  En del pratar vidare om denna flätan eftersom det är de inlägget ”handlar” om, men hon väljer ändå bara att svara på just den där kommentaren i stil med ”hoppas det går bra hos läkaren <3" där hon svarar "tack för omtanken <3"
  Haha, why?

  1. Hanna skriver:

   Hon gjorde en samma grej några inlägg tidigare där hon skrev nåt om att hon varit hos polisen. Slå upp ”uppmärksamhetskåt” i SAOL så hittar du en bild på Dessie (bredvid en bild på Kissie).

 2. Marie skriver:

  Hur oskön är Petra Tungården egentligen? Vet att du skrivit om henne tidigare så du borde lyssna på senaste poddavsnittet. Hon berättade att det hänt flera gånger att hon glömt sin mobilladdare hemma när hon är sist kvar på kontoret och behöver ladda mobilen när hon ska iväg nånstans. Då går hon bara in i folks rum som hon inte ens vet vilka de är, ”lånar” deras laddare och ”råkar” sen stoppa ner dem i sin egen handväska när hon drar och berättar skrattande i podden att hon inte kan lämna tillbaks dem eftersom hon inte vet vems det är. Det har alltså hänt FLERA gånger. Hur respektlös får man vara? Och om man nu skulle lyckas med en sån bragd, hur svårt är det att typ lägga laddaren vid kaffemaskinen med en lapp så personen får tillbaks den? Hon stjäl alltså iphoneladdare – som är rätt dyra – direkt ur folks privata kontor, försöker inte ens lämna tillbaka dem, och berättar skrattade om det i podden som att det är en kul grej. ”Hihi så tokig jag är” typ.

  1. E skriver:

   Hoppas de drabbade ser/hör det så hon får ersätta dem. Usch vilket vidrigt beteende.

  2. I. skriver:

   Fy fasen. Att gå in i andras rum och sno av dem?!

  3. Emy - skriver:

   Sjukt respektlöst, ja! Att hon inte begriper det själv??? Hade fan lappat till henne om jag hittat henne med fingrarna i min skrivbordslåda. Är hon dum eller? Mitt är mitt och ditt är ditt. Svårt? Aa, tydligen för en bimbo som inbillar sig att hon är en ”skön brud” men som fan inte ens kan le som folk ens när hon är i vänners lag. Det måste vara så jävla jobbigt att vara så tillgjord så man tror på det själv, shit asså… Kanske därför bloggare tycker de har sååå ansträngande jobb?
   Vilket för mig in på det här med ”tidsinställda inlägg” (för SJU HELA DAGAR :OOO kämpaaa). Det är så lustigt för de bloggare som lyfter fram det som värsta meriten, typ nästan skriver in det i sina CVn, har ju ändå ingen uppdatering som inte vilken hyfsat datorintresserad 10-åring som helst hade kunnat påta ihop på en kafferast. 7 inlägg med vardera 3 försök till grammatiskt korrekta meningar på mellanstadieengelska (Google translate..) ackompanjerat av 87 bilder på inget särskilt egentligen, baräa sig själv görandes mest ingenting, som någon annan har tagit och som man själv lagt ett insta-filter över. Valencia blir ju alltid så piffigt! Man ba, bra jobbat, nästan så du hänger med i tempot de har på Samhall! Gör en vision board till så är du där..

   1. a skriver:

    Jaa faktiskt vidrigt beteende man behöv ju sin laddare. Alltså vilken tjuv.. Alla måste tydligen låsa in sina saker i hennes närhet…

   2. Eva skriver:

    Couldn’t have said it better myself 🙂

  4. Julia skriver:

   Alltså det är ju stöld. Rent definitionsmässigt.

 3. C skriver:

  Hihi du gjorde väl själv så inför din kryssning? 😀

  1. Bloggbevakning skriver:

   Haha… givetvis, men det var ju ett fortsätt skämt eftersom jag driver med bloggare som bloggar på sina bloggar att de inte har tid att blogga… =)

   1. Emy - skriver:

    Eller hur 😉

 4. Hmm skriver:

  Tja kanske man skriver ett sådant inlägg preventivt för att man vet att om man blir påkommen så får man ett ton med skit att man varit oärlig etc. Resten är väl ett sätt att motivera för sina läsare varför man gör så så att de sympatiserar med en och har förståelse för det ja kanske t o m unnar henne lite ledighet.

  Det här med humblebrag är något som jag oerhört sällan ser. Jag ser folk som är bra på att ge exempel på vad som är det men stöter stort sett aldrig sällan på det irl. De gånger som folk tycker sig se det på bloggar mm så kan jag ofta se alternativa motiv som ligger bakom.

  Kanske jag som är naiv men de flesta människor som jag stöter på i min vardag är inte skitnödiga stroppar.

 5. I. skriver:

  Håller med ”Hmm”.

 6. Mikaela skriver:

  VAD HÄNDEMED ANGELICA BLICKS FRÅGESTUND???? Hon hade den för minst 2 månaddr sedan. när personer i kommentarsfältet frågat när svaren ska komma så säger hon att hon ej har tid/glömt av de. hur kan man glömma av en frgestund med över 100 frågor?

  1. M skriver:

   Hon är bara lat som inte har orkat sätta sig ner för att svara på dom. Det märks att hon har förändrats.

  2. Emy - skriver:

   Hon har väl inte tid för alla tidsinställda inlägg hon måste göra. Prioriteringar, du vet.

  3. Antonia skriver:

   Frågestund används när bloggaren inte orkar blogga eller inte kommer på något att skriva om. Då sätter man igång en frågestund och kan skippa bloggandet under ett dygn.
   Kommentarsfältet fylls av frågor och sidvisningarna rullar på – man kan säga att det är som att sätta bloggen på autopilot.
   Sen gör bloggaren som hen vill med frågorna. Vissa svarar på allt, en del svarar på en del och glömmer resten och en del struntar helt i frågorna. Ofta blir det ganska negativt när läsarna märker att bloggaren mest använt frågestunden för att slippa ifrån bloggen ett tag.

 7. V. skriver:

  Nej, detta ser inte jag som humble brag. Mer som hål i huvudet. Varför erkänna för sina läsare att man kommer att tidsinställa en hel veckas inlägg, istället för att säga att man kommer till största del fokusera på att ha semester med familjen och därför inte blogga i samma utsträckning, men att man kommer att komplettera med tidsinställda inlägg?!

 8. Bella skriver:

  Tänker att det kan vara för att det kanske inte blir lika bra inlägg som vanligt som man vill varna, men så skriver hon ju också att inläggen kommer vara lika bra som vanligt så då sprack det haha

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG