Är hon en dålig förebild?

19:03 9 Maj 2016

camikoll

Camilla Läckberg tar upp ett viktigt ämne på sin blogg och det är vikt.
Vikt efter att ha fött barn och hon frågar sig om hon är en dålig förebild bara för att hon inte trivs i de extra 10 kilona som hennes kropp lagt på sig i och med graviditeten som resulterade i dottern Polly.

cam1

Jag tror att om man som Camilla X 2 (alltså hon och jag själv) varit överviktig så är de där extrakilon extra mentalt påfrestande än om man upplever dem för första gången. Detta är en ren spekulation från min sida men jag förstår henne verkligen.

”Jag trivs INTE med att just nu ha 10 kg för mycket. Oavsett anledning. Jag älskar vad min kropp gjort, och jag älskar den lilla gulliga produkten den levererat… ?  Men nä, baske mig jag älskar inte att inte känna mig som mig själv, att känna mig som om jag fått på mig en dräkt som inte passar, – jag älskar inte att inte kunna få på mig något som helst i hela min garderob just nu, och jag älskar inte att behöva panikköpa kläder ett par storlekar större än normalt, och med gott om stretch…. Jag är ledsen om jag är en dålig förebild som kvinna då, men nej nej nej jag tycker inte om mig själv just nu alls – och jag längtar tillbaks till min vanliga form.”//Camilla Läckberg

Jag tycker inte alls att hon är en dålig förebild som inte trivs med sin kropp just nu. Klart hon ska acceptera att det är så här kroppen ser ut NU eftersom hon fött barn men vill hon inte se ut så sen och behöva köpa en helt ny garderob så ska hon inte det.

Hennes mål är inte orimliga eller absurda utan hon vill tillbaka till där hon var innan och om det gör henne till en dålig förebild så baske mig – bra uttryck Cami – då är även jag en dålig förebild för alla som brutit ryggen och lever med kronisk smärta och kroniska sjukdomar eftersom att jag vill tillbaka till där jag var tidigare.

I så fall ställer jag mig bredvid med Camilla och är dålig förebild tillsammans med henne. Så! Two bad CamCams at your service!

9 kommentarer | “Är hon en dålig förebild?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Mikaela skriver:

    Man är en bra förebild om man vill ta sig till ett ”happy place” o inte nöja sig med att må dåligt. Sen att det råkar handla om kroppen – skit sammaaa!!!

  2. Vic skriver:

    Off topic, men! Såg att BB och Odd hade köpt en moppe begagnat, tydligen gav BBs tigginlägg om en bil inget resultat, så Odd ska åka moppe till jobbet i fortsättningen ?

    1. C skriver:

      Vad är det för fel på moppe? Låter smidigt när man bor så nära 🙂 tycker det var en rätt kul lösning. Antar att de kommer fixa bil till hösten när det blir kallare.

      Frågan är hur han gör med barnen. Då kan han ju varken hämta eller lämna på dagis liksom.

      1. Vic skriver:

        Inget fel på moppe alls, men det är skillnad på en moppe och em BMW i3 som hon skrev förra tigg-inlägg om. Och good point där med häntning/lämning av barn! BB skrev ju senast i förrgår (?) Om jämställdhet i förhållandet ?

  3. a skriver:

    Tycker denna hysteri över hur andra vill ha sina kroppar har gått till överdrift. Vill man gå ner sina mammakilon eller om man av andra anledningar ökat i vikt och vill gå ner så har ingen annan med det att göra.
    Många gånger är det de som inte själva orkar ta tag i sina feta kroppar som ondgör sig över de som vill.
    Så som svar på din fråga…Nej hon är ingen dålig förebild.

    1. E skriver:

      Många med ätstörningar/ätstörningsproblematik i bagaget mår inte heller bra över all denna hälsohets. Säger absolut inte att man inte får göra precis som man vill med träning etc, men att ständigt bombarderas med bantningstips, ”clean eating” och träningstips är oerhört triggande, och man kommer inte undan någonstans.

      1. S skriver:

        Håller med, samt att ofta när kvinnor blivit mammor så ska kroppen tillbaka helt som den var förr… och det känns inte alltid fullt realistiskt. Att läsa allt tjat om hur fuuula och stooora och tjooocka de känner sig bekräftar ju också bara att stor = fult. Tänk er till exempel en riktigt tjock tjej som har på sig en av de populära tröjorna som det står ”carbs” på. Bemöts inte lika vänligt som när en smal tjej har det på sig… undrar varför liksom.

  4. Sandra Johansson skriver:

    Tycker att hennes tankesätt o tillvägagångssätt är väldigt förståndigt, betoningen ligger på hälsosamt, o jag tycker hon är en bra förebild som förespråkar en hälsosam livsstil. Det behöver vi se mer av. Ser inget fel i att vilja förändra något som man själv inte är nöjd med o lägga ner hårt arbete för det, bara beundransvärt.

  5. Mel skriver:

    Hejhej, ny här! Sträckt läst i flera dagar, kan inte sluta! Skulle du vilka göra en liten sammanfattning av allt du berättat om dig själv och ditt liv? Du verkar väldigt intressant *smiley med hjärtögon* t ex hur du brutit ryggen? Ajaj! Kramar 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp