DennisM kan gråta någon annanstans..

19:48 19 Maj 2016

 

Oh boohooohooooo DennisM!
Du kan väl gå och gråta någon annanstans för här har du inte mycket att hämta med ditt skitsnack om återförsäljare och kvalité.
Skämtar du? Du massimporterar skit från Asien till ett så billigt pris att du förmodligen kan slänga de exemplar som är dåliga så bara sluta försöka låta som att du säljer kvalité..

För den summan DennisM tar för den här klänningen kan du köpa en 3-4 stycken HÄR och ändå gå med vinst. Någon av dem borde ju vara okej tänker jag..

Fri frakt till Sverige är det också..

 

36 kommentarer | “DennisM kan gråta någon annanstans..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofie skriver:

    Förmodligen får han klänningarna ännu billigare, då han köper ” a lot”.

  2. Jag blev osams med Dennis för något år sedan då han använde min bild på sin ”seriösa” webbshop, haha och när jag sa till så blockade dom mig på instagram osv. Så oseriöst företag så det finns inte…

  3. Mina skriver:

    Mäh det är ju exakt samma klänning!?!? Eller..

    1. Frida skriver:

      Ja, det är samma. Tyvärr får man väl säga, han lurar skiten ur folk rent ut sagt. 🙁

  4. Sofie skriver:

    Exakt samma! Han har beställt från Ali… helt klart.

    1. L skriver:

      Tror nog dock inte att han beställer från Ali eller Ebay utan mer troligen så beställer han direkt från en kinesisk återförsäljare vilket betyder att han förmodligen köper in stora kvantiteter för en väldigt liten summa.

  5. Emma skriver:

    Haha ÄGD han blev här.

    Gött jobbat camcam

  6. Frida skriver:

    Det är bra, på honom bara! Han om någon förtjänar väl att granskas sönder. Jättebra att visa upp vad det är för skit han säljer rent ut sagt. Pervers är han dessutom.

  7. Lina skriver:

    Försvarar inte Dennis men alltså, ALLA företag köper ju in saker billigt och lägger på minst 100 % och säljer. Sen måste han ju betala moms och tull för att ta in det i landet så det kostar ju lite med. Hurdan kvalité det är kan jag inte uttala mig om då jag aldrig köpt ngt från ”DM retro”.

    1. A skriver:

      Självklart är det så. Men DennisM är en extra vidrig liten ”företagare” för han köper saker från Kina för en billig peng och sedan hävdar han att han designat dem själv och att de är exklusiva produkter och helt unika och så lägger han på några hundra till…. Så han inte bara köper undermåliga varor tillverkade i diverse sweat shops där folk bokstavligen är livegna och bor på fabriken, han ljuger om det och låtsas att han själv designat prylarna så att han kan tjäna ännu mera pengar.

    2. Malin skriver:

      Har du jobbat på klädföretag så att du VET detta med säkerhet?

      Jag själv har jobbat inom elektronikbranschen och kan säga som så att det knappast är kvalité på de produkter som man har grova marginaler på – upp till 80 procents marginal men produkterna går ju sönder därefter också. Kvalitetsprodukterna har man MAX 20 procents marginal på.

      På ett lager jag även arbetat på, där de skickar kläder, kunde man köpa kläderna till inköpspris + moms och dessa kläder tillverkas av välkända designers. Men FORTFARANDE så tjänar man knappast 100 procent eller mer på dessa produkter, priserna sätts för att det kläderna inte produceras på löpande band, har en fin och genomtänkt design och dessutom i hållbara material. De snålar inte, och behöver betalt därefter.

      Visst! H&M och liknande billiga massproduktionskedjor har grova marginaler men det är ju knappast kvalité då. Håller du fortfarande med om att CamCam inte borde klaga och bevisa att han köper in skitprodukter och luras?

      1. Sanna skriver:

        ”Jag själv har jobbat inom elektronikbranschen och kan säga som så att det knappast är kvalité på de produkter som man har grova marginaler på – upp till 80 procents marginal men produkterna går ju sönder därefter också. Kvalitetsprodukterna har man MAX 20 procents marginal på.”

        Jag förstod inte detta. Alltså, inte på något sätt drygt menat, utan mer att jag är trög, haha! Men när jag inte förstår så blir jag genast enormt intresserad att lära mig mer, men för att du ska slippa sitta här och förklara i timmar, så tänkte jag bara; finns det något du vet jag kan söka på för att hitta mer info om detta och hu det fungerar osv? 😀

      2. Malin skriver:

        (svar till Sanna, kan ej svara på din kommentar) Det är saker jag lärt mig genom att jobba med service inom ett företag och fått inblick i alla delar inom detta företaget genom föreläsningar, så jag är tyvärr inte djupt insatt. Men googla om vinst/marginal/inköpspris. Hittade ett bra exempel som kanske får dig att förstå bättre:

        Pris utan moms: 163
        Pris med moms: 163*1,25= 204
        Slutpris= 340
        Ökning i kronor= 340-204=136
        Ökning i procent= 136/340= 0,4 = 40 %

      3. Johanna skriver:

        Jag har jobbat med olika klädföretag både enskilda företagare och större etablerade bolag.
        Något som kan ske är tex att ett gäng klänningar som tex skulle sys till en mottagare – sen plötsligt inte behövdes/för många syddes upp av misstag/avbeställdes/fuktskadades/hade felsydda fickor/fick fel etiketter etc. eller bara att köparen helt enkelt inte hade råd att köpa in hela partiet och det blev en rest hos fabriken.

        En del företag köper då upp ”rest-partier” från vissa fabriker eller sweat-shops för en billigare peng och kan sen sälja dem i sina egna mindre butiker.

        Jag vet INTE om det är så DM Retros fall – jag vet dock att man kan köpa restpartier från vissa fabriker i Nepal/Indien och Thailand.

        Jag minns (ok – några år sen) tex när jag packade upp jättefina sammetsscarves som var märkta med märket ”Accessorize” och frågade min dåvarande chef om jag skulle klippa bort lapparna – men han tyckte det var kul och sa att de skulle sitta kvar – han var mest nöjd med priset på de lådorna han hade köpt in, och scarvsen sålde vi billigare än Accessorize (priset stod ju kvar på vissa, typ 20 pund) men med god marginal i förhållanden till de kronor han köpt dem för.

        Jag säger fortf inte att det är så DM-retros fall, för det vet jag faktiskt inte. 🙂

    3. Dian skriver:

      Företagen betalar inte moms, det är kunden som betalar momsen. Företagen lägger ju på moms på sina produkter och det är då du som kund betalar för momsen.
      Man brukar ta ingående moms (momsen när han köper in produkterna) minus utgående moms (momsen som läggs på vid försäljningen).

  8. V. skriver:

    Tycker att det är intressant att han inte skriver ut AliExpress, ger ju starka misstankar om att han inte vill ge sina läsare ledtrådar till den egentliga källan.

  9. Cajsa skriver:

    Kräks på solbrillspriserna. 400 spänn och de kostar 2 (!!) dollar på aliexpress som motsvarar tja, 16 spänn. Haha asså de som köper från dmretro tycker jag synd om.

    1. VV skriver:

      De som köper saker därifrån har sig själva att skylla på. Alla har liksom tillgång till internet och det är inte svårt att googla fram vad olika varor kostar på olika ställen. Det jag är mer förfärad över är varför folk ens väljer att handla från hans butiker. Är han verkligen någon som man vill förknippas med? Har för mig att han provocerade sig själv till toppen genom att bla vikthåna folk och hänga ut de som var emot honom?

      1. Felle skriver:

        Minns att han ett flertal gånger photoshoppade Keelas lår och kallade henne tjock.

      2. Cajsa skriver:

        Håller med. Idag krävs det ju oftast väldigt lite för att folk ska välja att bojkotta ett visst företag. Det han gör och det han har gjort borde ju vara en tillräcklig anledning tycker man. Antagligen handlar det om folk som inte vet om detta, som inte är insatta i bloggvärlden osv. eller unga tjejer som skiter i vilket. Jag menar nu när man blivit äldre har man ändå blivit mer medveten, lärt sig ta ställning till saker och ting på ett annat sätt. Bra att detta uppmärksammas i denna bloggen iallafall, så det når ut till fler.

  10. Joar skriver:

    Efter att ha varit på möten hos samma plattform som DM ligger på så vill jag bara flika in att det går extremt bra för DM. De växer konstant online, och deras fysisk butiker verkar också rulla på. Så, de är inte korkade i alla fall 🙂

    1. Saga skriver:

      Nej, kunderna är det.

  11. Saga skriver:

    Usch, jag spyr på hur han ljuger för att tjäna pengar! Så, så, så lågt och patetiskt. Hoppas folk läser detta och sticker til aliexpress istället för att ge denna människa pengar (som förövrigt verkar vara en usel, misogynistisk och opportunistisk jävel…)

  12. sanna skriver:

    Jag har inte riktigt hängt med i denna diskussion men jag funderar endå över en sak.. Vad jag vet är det väl ganska många företag som köper in kläder o.s.v billigt? Som jag förstått det som så är det väl rätt vanligt att man gör så? Och även om vissa/alla(?) plagg går att få tag på billigare så kanske vissa tycker det är värt att lägga på några hundra extra för en snabb leverans? För köper du plagget billigare från te.x Kina så lär det ju ta i alla fall 2-4 veckor tills man får det om inte mer? Vi säger att du hittar en klänning som verkligen faller dig i smaken och du bara måste ha den till te.x ett bröllop som är om en vecka, hade inte du då hellre betalat några hundra extra för att vara säker på att du får hem den i tid d.v.s efter bara någon arbetsdag? Jag vet flera tillfällen då jag hittat skitsnygga kläder på te.x eBay som är från Kina men som jag låtit bli att beställa just p.g.a leveranstiden men nu finns det alltså en sida där just alla dessa snygga plagg finns som man kan få hem efter enbart 1-2 arbetsdagar om man betalar några hundra extra. Låter inte det som en rätt bra ide? Och att han måste sälja allt dyrare är väl en självklarhet om man ska kunna gå i vinst för det är väl så dom flesta företag gör? Jag förstår inte bara all hat mot Dennis, någon som kan förklara? Då enligt mig verkar hans ”affärsidé” något som väldigt många företag kör på

    1. A skriver:

      Affärsidén är det nog inget fel på. Dennis är bara en så extremt osympatisk människa som skrivit riktigt vidriga saker på sin blogg. Lägg sen till, som jag nämnde tidigare, att han ljuger om att han designat vissa av plaggen och kränger dem som ”exklusiva” när de egentligen massproducerats i Kina. Han ljuger och lurar sina kunder som tyvärr verkar vara dumma eller rika nog att betala överpris för att slippa längre leveranstider.

    2. Maria skriver:

      Fast nu är det så att många gånger är leveranstiden flera veckor även hos honom. Så man vinner på att beställa från Ali ändå.

      1. Lina skriver:

        Han kör med dropshipping alltså?

  13. Frida skriver:

    Men alltså vadå retro? Det är ju nyproducerat skit från Kina de säljer?? Wikipedia säger: ”Retro style is style that is consciously derivative or imitative of trends, music, modes, fashions, or attitudes of the recent past, typically 15–50 years old.”

  14. Felle skriver:

    På tal om Dennis, hittade denna tråd på Flashback: https://www.flashback.org/t2677348 Brukar hålla mig undan där men gillar trådarna om företagsskvaller och sånt.

    Kan det va så att hans fjäderjackor är äkta men marknadsförs som ”syntetiska”?

    1. f skriver:

      ja dom är äkta, finns inget som heter syntetiska fjädrar. alla fjädrar även dom man pysslar med är äkta.

  15. Gunilla skriver:

    Förstår inte att en toppbloggare som Annica Englund höjer honom till skyarna? ?

    1. f skriver:

      hon jobbar väl för honom? förut t.o.m i hans butik.

  16. Therese skriver:

    Jag har handlat massa från ali och har kanske fått betala tull 1 av 20 gånger. Tull brukar det bara bli om paketen är stora ofta står det gift på paketen du får. Minns i början när dm retro var nytt då fanns det en användare på ali som hette dennis m:).

    Köp på aliexpress superbilligt och ytterst sällan tull. Dessutom får du ett spårnummer när du handlar så du kan följa ditt paket

  17. Therese skriver:

    Hittade nyss en klänning som säljs för 15000 för 20 dollar på ali

  18. hmm?? skriver:

    Jag köpte massor från aliexpress förut, innan dmretro blev känt eller ens hade grundats? Men iaf, köpte massor av fina jumpsuits osv från aliexpress så när dmretro började sälja exakt samma så blev jag helt chockad. Jag var tillochmed inne i en butik senare för att jämföra min blomma jumpsuits med deras och dom var exakt likadana! PLUS så är allt kopior! Tex som den där blåa kappan.. den säljer ju dmretro runt 1000kr eller var är det? jag köpte den från ali innan dmretro för typ 200kr? Det är en kopia från Zara igrund och botten. Så inte bara det att han säljer skit kläder från ali, utan allt är också kopior på tex saboskirt, zara, mango osv.. plus allt är ju i skit kvalite? Blir riktigt förbannad över att folk köper därifrån. Jag kan hjälpa er att beställa från ali!
    (Förlåt för särskrivningar)

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg