Provocerande?

15:31 3 Maj 2016

Dessies ”ärliga” inlägg om kroppshets är ungefär lika genuint och provocerande som det Jennifer Lawerence kläckte ur sig på röda mattan.

”Jag kan iallafall med gott samvete berätta att min rumpa är allt ifrån fast, den hänger lite, är lagom mjuk (förutom när jag svankar, då blir den allt förutom mjuk haha. Benig med andra ord.) magen är lagom mjuk, när jag står upp så ser man magens ”fina” konturer och det är svårt att greppa fett. Men när jag sätter mig ner i en skön position så visar den mitt rätta jag. ? Äsch.. Jag har kommit förbi hetsen om den perfekta” kroppen. (läs: normens syn av perfekta kroppen) Jag mår bara psykiskt dåligt av att sätta press på mig själv och låsa mina ha begär.”//Dessie

post-18755-a-lot-of-things-imgur-cakn

Ser man ut som JLaw eller Dessie – med en inbyggd binnikemask som gör att man kan äta vad fan man vill utan att gå upp ett kilo i vikt – kan man väl bara hålla käften, eller?

*sur tant*

34 kommentarer | “Provocerande?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hmm skriver:

    Tänker att vi alla lever i ett samhälle som vill diktera för oss hur vi ska få se ut och att alla oavsett vikt kämpar lika mycket med självacceptens och då borde alla få uttala sig.

    Så tänker jag.

  2. Hmm skriver:

    Kan du uttala dig om problemet med kärnkraft utan ha läst minst 50 p på universitet om kärnfysik?

    1. Hmm skriver:

      Raderade du din fråga? 🙂

      1. Bloggbevakning skriver:

        Den var inte så bra formulerad men va fan..
        Vill man missförstå så får man.. =)

        Fast kan man verkligen uttala sig om exempelvis överviktsproblematik om man aldrig varit överviktig?

    2. Bloggbevakning skriver:

      Kan min sambo uttala sig om mensvärk? =)

      1. Hmm skriver:

        Japp 😀

        Han har sin verklighet om vad det är.

        1. Bloggbevakning skriver:

          Ungefär som med sin ”man-cold” då.. 😉
          Han är allt annat än magisk då ska du veta..

      2. Hmm skriver:

        Precis 😆

        Nä men allvarligt, vi lever alla i ett samhälle och vi är alla påverkade på ett eller annat vis och vi borde alla få uttala oss om hur vi känner eller tycker inför olika saker oavsett kunskap från början så länge vi också är villiga att lyssna till vad andra har att säga och tänka oss möjligheten att de sitter på en mer korrekt analys av läget.

        Men tillbak till inlägget, nämn en tjej som du känner som aldrig känt sig tjock. Vi känner det alla, ja tom med de som är direkt underviktga gör det. Dem som aldrig känt sig tjock och lever i väst måste vara oerhört lätträknade.

      3. Hmm skriver:

        Min följdfråga skulle också kunna bli den här.

        Hur tjock måste man vara för att få lov att uttala sig och vem bestämmer den gränsen?

        Allt är väl relativt i den frågan. Vad dom är överviktigt för dig är smalt för någon annan.

  3. :O skriver:

    Känner lite samma sak när folk som får betalt för att låta andra ta foton på dom *host* Kenza! *host* uttalar sig om att ”plastikoperationer är dåligt, man ska vara nöjd med vad man är född med” för att sedan försvara det med ”jag har också känt mig ful!” Bitch please, att vara modellsnygg men känna sig ful och att faktiskt vara ful i samhällets ögon är två heeeeeelt olika saker.

    1. Hmm skriver:

      Jaså? Hur kommer då känslan att känna sig ful om det inte kommer från samhället oavett startläge?

      1. :O skriver:

        Att vara snygg men känna sig ful är en annan sak än att känna sig ful och vara ful.

      2. Hmm skriver:

        Vem bestämmer att man är snygg? Och kommer alla alltid tycka du är snygg alla dagar? Vad som är snyggt i denna världsdel är fult i en annan och vice versa. Det finns inget som är absolut snyggt för alla som vi alla kommer att enas om.

        I vilket fall så har alla rätt till att känna hur de vill och orsaken är mest troligt samhället i stort.

        Blir faktiskt irriterad över folk som försöker säga til en annan att de inte får känna som de känner och frånta dem rätten till sina egna känslor. Lite som någon käckt säger; Äsch ryck nu upp dig det där är inget att vara ledsen för , till någon som sitter och sörtgråter. Hur f-n vet de det? 👿

      3. Blomma skriver:

        I västvärlden har vi snott våra skönhetsideal från de gamla grekerna. Stora ögon, ovalt ansikte, slät hy, fylliga läppar, liten näsa, höga kindben, etc. Visst har alla sin personliga smak, men det finns faktiskt objektiva kriterier som en människa antigen stämmer in på eller inte gör det..

      4. Hmm skriver:

        @Blomma: Swooosch! :roll.

  4. Erika skriver:

    Det är som när Zara Larsson skrev ett inlägg som var typ ”jag har gått upp lite i vikt men tänker fortsätta äta munkar för jag är bra som jag är”….

  5. Bella skriver:

    Kommentaren du fått på inlägget om dansande Jason av ”Gabriella” , tror du det är gabjoss på riktigt som kommenterat eller är det troll?

    1. Anna skriver:

      Magiska troll?

    2. Matilda skriver:

      Klart det är hon. Vingar ju skrivit ett helt inlägg på son blogg om det och hur hon önskar man kan polisanmäla det och att hon överväger att sluta nämna sitt mirakelbarn i bloggen. Mer lättkränkt människa får man leta efter

  6. J skriver:

    Ser inget problem i hennes inlägg. Hon pratar om SIN kropp och SINA känslor. Det har hon all rätt i världen att göra, oavsett vad hon väger eller hur hon ser ut i DINA ögon. Bra att hon mår bra i sin kropp, känner jag. Man kan bara hoppas att det är någonting som fler tjejer kan göra, oavsett vikt, längd, hy, bh-storlek, etc. För lets be honest, vi tjejer är jääävligt smarta, starka och snygga!

    1. Emy skriver:

      Är vi verkligen det, by default? Själv lutar jag åt att den typen av inställning kan vara skadlig i sig, eftersom det i likhet med nedvärderande attityder gentemot kvinnor klumpar ihop ”oss tjejer” till nån form av homogen massa. Man tillskriver oss förvisso positiva attribut, vilket självklart är stärkande på ett sätt som nedvärderingar inte är, men man misslyckas likväl med att erkänna tjejer som individer oberoende av varandra. Jag tänker att det därför skulle kunna bidra till att cementera bilden av att kvinnan först och främst är sitt kön, och först därefter sin egen person, men eh, jag vet inte… klockan är mycket och det är ett komplext ämne. Thoughts?

  7. emmy skriver:

    Gabjoss skriver i skrivande stund ett inlägg om att hon ska sluta blogga tack vare dina inlägg.

    1. Julli skriver:

      Det är ingen som har gjort narr av Jason utan om hennes sätt att skriva om honom. Hur skulle hon klara sig utan sin blogg? Jag förstår hennes reaktion men samtidigt överdriver hon och det var ett smart sätt att reagera på allting.

      1. emmy skriver:

        Jag tycker inte heller Camilla har skrivit något ILLA om Jason. Jag är inte mamma och kan inte tänka mig in i Gabriellas situation, men jag kan ändå förstå att det känns jobbigt att hennes son outas – vare sig det är narr eller inte. Att det blev en så stor reaktion från hennes sida blir jag dock förvånad över. Hon får det att låta som att Camilla verkligen talat illa om Jason

  8. emmy skriver:

    (Såg det på hennes instagram)

  9. Selena skriver:

    KOLLA GABJOSS SENASTE INLÄGG PÅ INSTAGRAM.

  10. Tove skriver:

    En kommentar hos Gabjoss:

    ”Jag gråter när jag läser detta! Det är helt ofattbart att det finns så sjuka människor där ute… Jag finner inte ord, fy fan! Jag kommer att förstå ditt beslut men jag hoppas att du inte slutar blogga för jag älskar ju din blogg och att följa hela din familj, ni är mina förebilder. Kramar!”

    HAHAHAHAHHAHAHA. Alltså vad fan???? CamCam har inte hängt ut Jason eller sagt någonting illa om ungen. Huuuuuur kan de överdriva till en sån grad att de säger att de gråter??? Jag kan inte sluta skratta, herregud.

  11. Blomma skriver:

    Amen på det sistah. Finns inget värre än tjejer med perfekta kroppar som skryter över hur mycket de äter. Se ‘Cool girl’.

    1. Frida skriver:

      Fast va? Vem bestämmer att hon har en perfekt kropp?

  12. Jadu skriver:

    Väldigt känsligt ämne. Jag tycker att alla har rätt till att säga vad de vill om sina egna kroppar, sen är det dock väldigt lätt att någon tar illa upp..
    Men det här med att ”större” människor blir hyllade och ”mindre” människor får höra att de ska hålla käften när de har något att säga om sin kropp eller kropphetsen, tycker inte det är ok.

    1. S skriver:

      Ja, det är fullt med tjocka människor i tv, aldrig får smala kroppar synas. Folk fetthetsar, vikten på vågen ska ökas och måttbandet spännas! Smala går till läkare och får höra att de ska ”äta lite mer och gå upp i vikt” när de har ont i t.ex. axeln… smala har så svårt att få modelljobb, smala blir diskriminerade när det gäller jobb överlag… eller hur var det nu?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg