Rätt ska vara rätt!

09:46 11 Maj 2016

VårvisionKort

Stackars GabJoss som fick sig en smärre chock när hennes restskatt ändrats från 41 000 kr till 120 000 kr.
Jag hade fan kissat på mig..
Det visade sig dock att det var en av hennes tidigare arbetsgivare som skrivit fel så hela sparkapitalet flög inte ut genom fönstret.

Men om vi som skattebetalare gör MINSTA fel – betalar in en dag sent mm – så får vi straffavgifter. Hur kan det komma sig att en arbetsgivare får göra ett sånt här enormt fel utan minsta repressalie?
Tänk om GabJoss – i ren skräck och som den plikttrogna medborgaren man så klart vill försöka vara – betalat in hela summan för att sen få reda på att den var felaktig? Hur länge sitter skatteverket då och trycker på pengarna innan man får tillbaka dem?

Man är ganska så rättslös när det kommer till myndigheter. 
Ska det vara så verkligen?

7 kommentarer | “Rätt ska vara rätt!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sanna skriver:

    Det där är helt sjukt! Och som du skriver, om vi som privatpersoner åker på extraavgifter ifall vi deklarerar försent då borde det väl vara samma sak för företag? Visst att man gör fel men det var ju inget litet fel med tanke på summan…

  2. R skriver:

    Fast hur svårt kan det vara att hålla koll på sin egen inkomst? Det är ju faktiskt medborgarens egen skyldighet att känna till vad man har tjänat. Då märker man ju också om datan från arbetsgivaren inte stämmer. Företag får ju liknande straff om de slarvar med sin egen skatt men de har väldigt lite ansvar för sina anställdas skatt. Tycker det är lite curlinggenerations-varning på det där, att inte ta sitt eget ansvar utan skylla på någon annan.

    Sedan är skatteverket knappast orimliga, folk som deklarerar sent får ofta inte förseningsavgifter om de bara kommer in ganska snabbt till exempel.

  3. Mikaela skriver:

    Man exporterar filer till Skv (oftast) som man knappt läser för det är per automatik siffrorna fylls i…

    o du som arbetstagare FÅR faktiskt kontrolluppgifter… Det är inte ens svårt o göra rätt 😉 Hur kan hon ha missat det? Det är jag mer imponerad över då kontrolluppgifter skickas ut för lääänge sen o du kan de fin deklaration sen mångårig i Mars va? Bara slarv från Gabriella.

    1. Mikaela skriver:

      mångårig = läääänge. Autocorr i sitt essä..

    2. Mikaela skriver:

      (Oftast) = exporterar filer hehe.. Vissa skickar in papper men det är dock ALLTID till Skv ;P

    3. Mikaela skriver:

      SE DIN. ÄR jag efter eller verkar det bara så?!?! :’D

  4. Lina skriver:

    Jag tror det är helt och hållet lögn alltihopa. Påhittat från Gabriella för att ha något att skriva om. Det eller kraftigt saltat. Vet flera saker hon skrivit om som när man kontrollerat det inte alls kostat så mycket som hon sagt/lägenheten var inte så stor som hon påstod mm mm. Allt hon skriver ska man ta med ett badkar salt 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg