She jinxed it!

09:11 17 Maj 2016

Tyra:

tyra

Hon skulle inte ha sagt någonting i bloggen!
Efter hon skrev det här inlägget i går om all vänlighet på bloggen sen hon fick hem Mille så har det varit mycket tjafs där inne vilket resulterade i dagens ”svar på tal-inlägg”.

Jag förstår att det kan vara känsligt och att hon bär hjärtat utanpå kroppen mm men då får hon ju antingen stoppa in det – eller skaffa ett annat jobb.
Tyvärr. Så enkelt är det. Om det är rätt eller inte tänker jag inte diskutera men sådan är verkligheten och sådana är förutsättningarna för hennes ”jobb” som bloggare.

Detta kommer från Tyras Instagram och hur hårt det än må låta så kan ju faktiskt inte läsarna vara ansvariga för Tyras känslor.
Dom kan bara hon vara ansvarig för och mår hon dåligt över att oroa sig för att Mille ska gå samma öde till mötes som Lalle så måste ju HON jobba på dem. Eget ansvar kallas det.
Sen tycker jag inte heller att hon ska glömma bort att det faktiskt är tack vare läsarna som hon ens kan köpa Mille och fortsätta leva sitt liv som bloggare.
Utan bloggläsarna – ingen stor blogg – ingen stor blogg – inget Starrider – inget Starrider – inga pengar att kunna köpa hopphästar för.

tyras3

tyra2

24 kommentarer | “She jinxed it!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Julia skriver:

    Läs hennes senaste instagramupdate… Den bruden är så trasig.

  2. Madde skriver:

    Håller med helt!

  3. S skriver:

    Tjejen klarar ju inte av det här. Har sagt det jättelänge – hon behöver ett nytt jobb helt enkelt.

  4. Anna skriver:

    Världens whineiaste människa. Det här var roligt också ”Jag är ju en sån att om jag fastnar för en häst så kommer jag aldrig kunna sälja… ” – hon har väl aldrig fastnat förut då med tanke på att hon sålt varenda häst.

  5. Linda skriver:

    Jag tycker att hennes svar på bloggen är vettigt och jag håller inte heller med om att man som offentlig person måste kunna ta skiten. Kritik, ja – gärna konstruktiv sådan men om man ska vända på hela situationen så kan man konstatera två saker, anser jag. Det ena är att folk har förbannat svårt att ge genomtänkt och konstruktiv kritik och två: människor har alltför lätt att kräka ur sig en massa dynga bara för att de är skyddade av en skärm. Kollektivt ansvar hade inte varit fel; skriv inte sådant som du inte kan säga till personen, öga mot öga. Kommentarerna på denna blogg är ett tydligt exempel på vilket behov av självhävdande människor har; går det att trycka ner eller till någon så gör man det. Frågan är då, hur bra mår personerna som gör så här?
    /Linda

    1. Anna skriver:

      Jag tycker det är väldigt sällan folk är ens hälften så elaka som hon påstår i sina försvarsinlägg. Konstigt att andra hästbloggare klarar sig så mycket bättre, de brukar å andra sidan inte vara lika inkonsekventa och otrevliga mot sina läsare.

      1. Sandra skriver:

        Kikade igenom kommentarerna och får nog hålla med dig om att det inte var så farligt som Tyra får det att låta. Jag fick uppfattningen om att det varit typ värsta drevet, men det var ju bara några enstaka. Närmare bestämt FEM pers som hade åsikter om Tyras ridning/hur hon uttryckte sig om sin ridning. Samt några som hade frågor om Milles bakgrund som Tyra blev fly förbanna över (wtf ?).
        Jag gissar iaf på att det är Tyra som bara formulerat sig urdåligt i vanlig ordning. Och jag skulle väl tycka att det då vore bättre med ett klargörande inlägg och inte de här milslånga försvarsinläggen för att fem personer tyckte att hon hade fel.

      2. A.J skriver:

        Jag tror säkert att Tyra har en eller två haters som liksom ”trackar” henne i kommentarerna, det tror jag ALLA bloggare har, och tyvärr, måste jag lägga till för det är faktiskt mobbning på samma sätt som det hade vart i verkligheten. MEN alla som Tyra påstår ”mobbar” henne tycker jag verkligen inte gör det. Stor skillnad på konstruktiv kritik och ifrågasättande av åsikter och mobbning. Jag håller med Queen CamCam om att hon borde skaffa sig ett annat jobb om hon inte kan hantera detta. Kanske kommer hon bli tvungen så småningom när hon rantat så många gånger att folk slutar läsa vad hon skriver…

  6. Therese skriver:

    Förstår inte alls hur hon resonerar. Är hästen oren så är ju det jättetråkigt. Om någon påpekar för Tyra att hästen ser ut att gå orent, så är ju inte det tråkiga att någon säger att den är oren, utan det tråkiga är ju i så fall själva faktumet ifall den skulle vara oren. Tycker man att en häst ser oren ut så tycker jag, framförallt för hästens skull, att det är elakt att INTE påpeka det. Eller tror Tyra ärligt att folk säger det för att jävlas? Varför har de inte kommenterat det om alla andra Tyras hästar i så fall? Sen kan ju läsarna absolut ha fel, och det är ju superskönt i så fall. Men att varna någon när man ser en varningsklocka, är det elakt?

    1. Therese skriver:

      Det ska jag säga till veterinären om min häst inte går igenom veterinärbesiktningen någon gång. Sååå jäkla elak, jag har redan haft skadade hästar och det är min värsta farhåga. Hur kan du vara såå elak att påstå att min häst inte ser frisk ut??? Skaffa dig ett liv eller gå och läs min häst.

      (Förstår att en veterinär och alla bloggläsare inte kan jämställas när de kollar om en häst är oren, men principen är ju densamma)

      1. Dressyrryttare skriver:

        Just så!
        Kul och helrätt skrivet 🙂

        Problemet är att antingen så känner Tyra att Mille är oren och vet med sig att han inte är besiktad på rätt sätt… därför tar det så hårt! Hon vet att läsarna har rätt.

        Annars bryr man säg väl inte. Då har man besiktat hästen o den är frisk samt att man själv känner att den känns fräsch. Då kvittar ju alla kommentarer i världen.

  7. Sveas skriver:

    Men finns det någon annan blogg där läsarna KRÄVER saker av bloggaren. Tror inte jag sett det nån annanstans faktiskt. Sen så kan jag väl tycka att Tyra borde bry sig mindre om vad alla skriver, men känner ändå att hon är en känslomänniska som kämpar på mitt i sin egen osäkerhet.

    Och för de som inte gillar det hon skriver hänvisar jag till Queen CamCams eminenta tips: Det går att scrolla förbi! *scrolliscroll*

    1. Sandra skriver:

      Att detta endast tycks förekomma på Tyras blogg, gör det att du tror att det beror på läsarna eller på Tyra? 😀

      1. Sveas skriver:

        Krävandet måste väl ändå komma från läsarna? Man väljer ju ändå om man ska kommentera eller inte liksom 🙂

      2. Anna skriver:

        Det kanske beror på att hon alltid säger att hon ska berätta massa saker som hon sen aldrig gör.

      3. Sandra skriver:

        Mjojo, visst. Det jag menar är huruvida den urdåliga stämningen kommer enbart ur att Tyra hade sån förbaskad otur och drog nitlotten i lotteriet om bloggläsare. Eller om det kan bero på något annat?
        I bloggar som Tyras och Dessies är det nästan alltid dålig stämning, både i bloggen som stort och bland kommentarerna. Men sen finns det andra bloggar, t.ex. Jonna Jintons blogg. En blogg med en heeeeeeelt annan stämning, både i själva bloggen och bland kommentarerna, än den hos de två tidigare nämnda bloggarna. Och min gissning ligger på att det är för att Jonna är så genomgo i bloggen och är långt ifrån en drama queen. Men de andra två… mja, not so much.
        Man får vad man ger.

      4. Sandra skriver:

        Ps: Anna prickade in en av anledningarna till varför Tyras läsare nog klagar och kräver så mycket ;P

  8. Sanna skriver:

    Jag reagerar bara på ”jag lägger timmar på att skriva en blogg […]” ja, alltså, bloggen är ju faktiskt hennes jobb och marknadsföringskanal, och jag menar, alla lägger timmar på sitt jobb. Bloggare är så duktiga på att få det att låta som att dom gör något fantastiskt som bloggar några timmar per dag, och jag säger inte att det inte är ett hårt jobb – beroende på hur mycket energi en lägger på det – men det är inte så att dom är ensamma att lägga timmar varje dag på sitt jobb, det gör alla. Och vad gör ”vanliga människor” om dom inte trivs med sitt jobb? Letar efter nytt och byter.

  9. Anna skriver:

    Varför inte bara göra en disclaimer högst uppe i varje inlägg eller i headern ”En hater är en person som kommenterar annat än hur bra jag rider, hur fina mina hästar är eller vilken otrolig djurvän jag är. På min blogg är inte haters välkomna, hoppas att du respekterar detta. Mvh Tyra”

  10. K skriver:

    Jag vet bara hur jag hade reagerat om jag köpt en (svindyr) här för att sedan få höra att den inte är ren, att det är fel på den, att den har fel i munnen, att jag inte kan rida den. Jag hade blivit förkrossad och troligtvis snäst tillbaka minst lika otrevligt som Tyra. Men det är kanske därför jag inte har blogg. Det enda jag inte förstår är hur läsarna kan KRÄVA att hon ska skriva ut varenda liten detalj och sen skriver ”du får ju vänta dig att folk spekulerar när du inte berättar”. Vad är det för jävla människor liksom? Särskilt när Tyra skrivit flera gånger att hon ska komma med mer info.

    1. Anna skriver:

      1. Har hon raderat dessa kommentarer? För det står inget sånt.
      2. Komma med mer info ja. Har vi hört den förut.

    2. Mikaela skriver:

      Hon sviker sina lösare gång på gång så hon får lite skylla sig själv.. Svårt för henne o förstå detta dock.

  11. Vic skriver:

    Jag reagerande lite på att hon skriver att hon lägger flera timmar om dagen på bloggen. Hon måste antingen skriva extremt långsamt eller göra massa annat lull bakom skärmen, för det märks tyvärr inte.
    När hennes storhetstid med gästbloggaren förstår jag att det var mycket jobb, för kvalitén var hög. Men nu läser jag knappt hennes pga att kvaliten sjunkit så mycket.
    Sen att hon lovar att skriva om så mycket som aldrig kommer är ju bara irriterande, och sen skälla ut läsare som är nyfikna…

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg