Amning på tåg..

12:15 15 Jun 2016

Emma Pettersson Hernandez:

Emma – mer känd som Ensam mamma söker-Emma – födde ett litet popcorn för ett tag sen och nu har hon varit ute och åkt tåg med sin bebis och följande situation inträffar:

emma (1)

Jag undrar vad gubbfan tyckte att hon skulle göra?
Sätta sig på toa och amma? 
Köpa en fräsch sallad i bistron till sin bebis?
Låta ungen svälta?

Jag hade LÄTT uppmanat gubben att själv gå och sätta sig på toaletten tills amningen var klar om han nu kände sig så illa berörd av en mamma som matar sin hungriga bebis.
Vad hade ni gjort?

26 kommentarer | “Amning på tåg..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Harkel skriver:

    Suttit kvar och fortsatt ammat mitt barn.
    Många gånger som man själv har ammat sina barn så har man försökt att göra det diskret. Så som på någon allmän badplats, haft babysen övertäckt av en handduk. Annars har man dolt brösten med en blus eller dylikt.

  2. Marie skriver:

    I en värld av fantasi hade jag kastat ut gubbfan ur fönstret på tåget. I vår värld hade jag nog gjort samma sak som hon gjorde. Usch för dessa avskum, tack vare dom så SKÄMDES jag av att amma min bebis offentligt för ett par år sedan. Jag fick en klump i magen när någon föreslog att hitta på något på offentliga platser längre än 30 min, för då visste jag att jag behövde amma. Kollade alltid upp om det fanns amningsrum innan jag åkte någonstans, men oftast stannade jag hemma med min bebis.

    Fick en till bebis 3 år efter förstfödda, började utmana mig själv att våga amma offentligt efter att debatten kommit till ytan och så många inspirerande kvinnor hade börjat höras och synas. Nu är båda två inga bebisar längre och ammas inte längre, men blir det nån gång en tredje kommer jag skita i vad andra tycker och tänker. Jag ska inte behöva bli begränsad för att jag väljer att göra det mest naturliga i hela världen, ge min bebis mat och närhet.

  3. Soffan skriver:

    Jag ammar varsomhelst det behövs, är bebisen hungrig så är han! Dock har jag under amningsperioden alltid på mig amningslinne samt lös tröja ovanpå, vilket gör att det går att amma utan att visa speciellt mycket bröst, eftersom jag känner mig mer bekväm då. Jag har förresten aldrig fått någon negativ kommentarer om amningen!

  4. Camilla skriver:

    CamCam jag har hittat din doppelganger alá bloggsfären http://ponnymamman.se/okategoriserade/2476/

  5. M skriver:

    Gett blanka fan ärlig talat. Hade nog inte ens reflekterat eller reagerat på omgivningen öht om de faktiskt inte pekade finger eller så. Då hade jag pekat tillbaka. ?

  6. Maria skriver:

    Fan vad arg jag blir på folk som är så jävla dumma i huvudet och tycker att amning är något man ska skämmas för, att det är ”fel” när andra ser och helst ska man sätta sig i nåt smutsigt hörn nånstans. Det är bebisar som äter, inget annat. Om du nu störs av det så borde fan du gå och sätta dig i ett smutsigt hörn nånstans så du slipper se. Pga människor som den där gubben så vågade jag aldrig amma mina barn ute, vi kunde aldrig vara borta i mer än nån timme för jag inte vågade amma någon annanstans än hemma.

  7. My skriver:

    Jag brukar tänka: ”Den som känner sig obekväm i en situation är den som borde ge sig iväg”. I detta fallet så hade gubben fått dra till fanders om det nu var så himla jobbigt för honom!
    Samma sak när folk som bor i lägenhet klagar på att de har ”störiga” grannar. Flytta till hus istället om ni nu inte vill bli störda av folk som lever i vägg med dig, herregud!

    1. Plumbob skriver:

      Fast det där tycker jag är märkligt, det beror ju på vad som händer?

      En granne spelar musik varje dag kl.23, jaha då flyttar jag väl. En person står och trakasserar någon, jaha då går jag iväg som den obekväma svensk jag är.

      Tycker det är sån mentalitet som gör att man t.ex. flyttar på den som blivit mobbad än den som mobbar.

      1. hej skriver:

        Du vet att vi pratar amning nu?

    2. K2 skriver:

      Det är ju inte bara att ”flytta till hus” hur som helst. Ganska många av oss har inte råd att bo i villa men vill/behöver ändå kunna sova på nätterna.

  8. Tove N skriver:

    När jag väl får barn kommer jag bli en riktigt bitsk ammare. Det är det värsta jag vet, när gamla skrynkliga gubbar som lever kvar på 50-talet tycker amning är fel. Hut ska de ha och kommer få om de korsar min och mitt mjölksprängda brösts väg.

  9. Bella skriver:

    Men alltså blir så frustrerad att jag önskar jag var där och kunde läxa upp gubben haha! Brösten är till för att ge barn mat, inte för att du ska bli kåt gubbjävel. Så låt kvinnan mata sitt barn herre min jävla gud

    1. M skriver:

      Verkar det som om han blev kåt eller? Jag uppfattar det mer som om han tyckte det va äckligt.
      Jag personligen kräks lite i munnen av tanken på att se någon slicka på en bröstvårta, oavsett om det är en gubbe som slickar på en ung tjejs vårta, en kvinna som slickar på en mans bröstvårta, ett barn som slickar på en kvinnas bröstvårta eller två pojkar som slickar på varandras vårtgårdar. För mig är det inte skillnad på folk och folk.
      När jag ser någon amma så säger jag visserligen inget högt eftersom att jag inte vill bidra till att någon mamma känner sig obekväm, istället tittar jag snällt bort och går därifrån. Värre är det med alla mammor som måste trycka in deras tuttinfo i mina öron för dom kan jag tyvärr inte stänga av:(

  10. Joanna skriver:

    Eftersom att jag själv stör mig på sådant så är det ju inte mer än rätt av mig att flytta på mig/byta säte om det är så att man inte vill se någon hiva fram en tutte.

  11. wigwag skriver:

    ”Nää. .” och titta bort alltså. Ganska oskyldigt ändå tycker jag. Lite får ni ta tjejer! Jag som är gubbe på riktigt hade nog slängt henne en snabb lite nervös blick. Först något nere och sen sökt ögonen och sen vid kontakt snabbt leende och nick. Och sen vecklat ut tidningen extraktet och om jag inte hade någon från början skulle jag snabbt skaffat nån reklam iaf att titta på överinttresserat.

    Wigwag undrar nervöst om han blir ”godkänd”.

    1. hej skriver:

      ”Lite får ni ta tjejer! ”

      Ja, det vore ju nåt om den kommentaren var den enda som en ammande kvinna någonsin fått höra

    2. wigwag skriver:

      Tänker man kan sortera det under spontanreaktion. Om man vill. Förövrigt skulle det stå ”extrastort”.

    3. Jen skriver:

      Bara av ren nyfikenhet, hur mycket får du som gubbe ”ta” om dagarna? Från tjejer alltså.

      1. wigwag skriver:

        Du..Det är inte jag som klagat och anklagar gubbar i allmänhet för sexism. Jag tar ingen skit från nån och det gör inte ammande tågresenärer heller om ett något besvärat borttittande är något det ska gnällas över.

      2. Jen skriver:

        Jag kanske ska ta och vända bort huvudet och säga ”nää” när gubbar bestämmer sig för att äta i min närhet, det verkar ju helt ok beteende.

      3. hej skriver:

        Öh, så gubben får säga ”näää” men ingen får svara? Han ska inte tåla lite, men det ska hon?

      4. wigwag skriver:

        Bra jämförelse. Helt ok att på offentlig plats ta sitt pick och pack och flytta på sig. Samt uttrycka kort missnöjesyttring. Och det oavsett det gäller äckliga gaggig gubbar,
        alkoholister som luktar
        piss eller ammande mödrar med blottade äckliga mjölkpattar i vädret. Som sagt. Lite får man tåla. Men det är inte samma sak som att ta skit. För lite skit får alla tåla att ta.

      5. hej skriver:

        Det är faktiskt inte samma sak. Ungen måste äta och om man nu ska gnälla på folk som säger ”jooo” och ammar trots gubbjäveln protesterade, så tycker jag du kan ta det. Lite får du ta, ammande kvinnor är less på såna som du

      6. wigwag skriver:

        Va fan. . Två gilla på den frittkommentaren. Är du frisk jävla snorunge? Vem fan har klagat på vem? Eh..gå och snyt dig.

  12. Hanna skriver:

    Fortsatt amma och förmodligen struntat i den löjliga reaktionen.
    Jag har ammat på alla möjliga platser med min dotter. Café, restaurang, parkbänk, högstadieskola, på fackmöte, i fikarummet på jobbet och under besök av mäklare. Är mitt barn hungrigt får det äta. Punkt.

  13. Josephine skriver:

    Jag hade aldrig ammat offentligt för jag känner mig själv inte bekväm med det.
    Jag är rätt pryd av mig vilket kanske är töntigt men sån är jag.
    Sen skulle jag aldrig säga åt nån vad den ska göra eller anmärka på det oavsett om jag tyckte det var störande eller ej. Förstår inte varför man ska lägga sig i vad andra gör så mycket.
    Har man gått i mammagrupp så är man btw van att få andras bröst i nyllet vare sig man vill eller ej
    Att titta bort är rätt effektivt om man stör sig på nåt. Eller så kan man lägga sin energi på nånting annat
    Den värsta känslan jag vet är om jag skulle råka få någon att känna sig obekväm som gör nåt som är helt jävla normalt. Vill aldrig få folk att känna sig illa till mods om jag kan undvika det
    Jag är osammanhängande men för trött för att bry mig. Hejdå

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG