Likes and dislikes..

14:00 21 Jun 2016

Egoina:
egoina

Det är sällan jag ogillar ett helt klädmärke men Odd Molly är ett sådant.
Nu måste jag ändå medge att Egoinas nya kofta är bland det snyggaste jag sett från märket men för 1800 spänn? Nope – sparar hellre till min ponny. =)
Desigual är ett annat sådant märke där jag inte sett ett enda plagg jag skulle sätta på mig eller ens ta emot gratis om det kastades efter mig på gatan..

Är det bara jag som är så kategorisk i mina klädval eller finns det några fler ”haters” där ute..
Hehe… haters.. =)
Tydligen är man ju en hater om man inte håller med. Heeeeeejtöööööörs!

52 kommentarer | “Likes and dislikes..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Plumbob skriver:

    Desigual är ju snorfult och skitdyrt…fattar inte alls folk som handlar där. Däremot är det ju så subjektivt det där..jag gillar hudvård och skulle hellre lägga pengarna på det medan andra skulle förfasa sig över det. På samma sätt som jag absolut inte förstår hästmänniskor och de kronor som bara rinner bort där. 😀

    1. Hmm skriver:

      Jag handlade Desigual i Spanien innan det blev stort här. Finns en del fina grejer om man sållar lite men nu ser deras alla kläder likadana ut. De har fastnat i en design och kommer inte vidare. Samma med Odd Molly tycker jag. Samma grej i snart 10 år nu.

  2. Matilda skriver:

    Håller helt med dig angående de två märkena. Fast förmodligen tycker de som klär sig i det att mina kläder är svinfula. Nu är jag nog lite dömmande men klassiska märken såsom Ralph lauren, Odd molly osv känns för mig som personer utan smak, att de köper det för att det anses fint, men troligtvis håller de inte med mig?

    1. Hanna skriver:

      Odd molly är verkligen inte ett klassiskt märke, varken i sin egen historia eller i stilen de säljer.

      1. Matilda skriver:

        Nä, det är sant. Men klumpar ihop dem alla som människor som inte har nån smak utan köper för att det är dyrt. Ska erkänna att det är en känsla och inget jag analyserat närmre.

  3. Camilla skriver:

    Min kroppsform skulle aldrig kunna bära upp odd molly eller desigual så därför ratar jag dem.

  4. Lina skriver:

    Jag hatar Odd Molly så extremt och onödigt mycket. Tantiga koftor gjorda för övre medelklass med dålig smak.

    Däremot var det någon som drog in Ralph Lauren i dålig smak. Jag gillar långt ifrån allt av Ralph Lauren, men deras skjortor är av sjukt bra kvalité. Äger två stycken, haft dem i tre år och de ser exakt likadana ut som när jag köpte dem. Amazeballs.

    1. Matilda skriver:

      Ja inte helt jämförbart förvisso, Ralph lauren är ju onekligen mer klassiskt, ingen som provocerar mig men tycker det ofta känns lite tråkigt. Men beskrivningen du gav av Odd molly känns klockren!

  5. HannaPanna skriver:

    Odd Molly gillar jag inte heller, för mycket ”fluff” och volanger och bjäfs. Desigual har jag en kappa från som jag fått massa komplimanger för men den är helt svart och utan deras vanliga explosion av färger. Filippa K gillar jag ibland men av ren princip gillar jag inte ett företag som säljer svarta bomullstights tillverkade i Kina för 500 kr….

    1. Maria skriver:

      Jag köpte en kavajliknande grej av Filippa K för ett tag sen. Den var snordyr men jag tänkte ”den är av bra kvalité” osv eftersom den var så dyr. Så när jag kom hem så stod det typ ”made in Bangladesh” eller nåt liknande på lappen i tröjan. Jag ba whaaaat.

      1. Hmm skriver:

        Fast vad då. Kan de inte sy bra i Bangladesh?

        Finns väl alla kvalliter från alla länder, även om jag fattar din poäng ang sannolikheten.

      2. HannaPanna skriver:

        Jag tror inte sömmerskor som tjänar 300 kr i månaden bryr sig nämnvärt om kvalité…. och jag har inte mycket till övers för företag som kränger svindyra kläder men använder sig av sweat shops.

      3. Maria skriver:

        Jag menade mest att jag lika gärna kunde köpt ett liknande plagg på H&M för en bråkdel av priset jag betalade då de hade lika dålig kvalité. Använde den en gång och efter jag tvättat den ändrade den passform helt. Efter det har jag inte köpt något mer från Filippa K 🙂 Trodde det skulle vara ”bättre”, inte sytt av människor med slavlöner som inte får kissa när dom vill som i endel H&M fabriker. Men det kanske inte är det?

      4. Hmm skriver:

        Så alla fabriker, även om många är det, är swaet shops om de ligger i Bangladesh?

        Sedan så är inte det där en så enkel ekvation som du vill få det till. Visst vi ska belöna dem som behandlar sina arbetare väll, men att bojkotta ett helt land från deras produktion får dem inte att ha det bättre utan bara mindre pangar att leva för och kanske driver dem till än värre saker om de ens överlever. Och just en där kavajen var kanske frän en fabrik där deras arbetare fick lite mer betalt än övriga. Bättre att kolla upp ifall dina antaganden är rätt innan du dömer bort dem.

      5. Maria skriver:

        Men vad sur du är! Jag skrev TYP made in Bangladesh då jag inte minns vilket land det stod. Och det VAR dålig kvalité på plagget. Lugna dig. Jag har inte köpt något mer från Filippa K då plagget som jag köpte var väldigt dyrt men ändå väldigt dålig kvalité. Jag har aldrig skrivit att jag aldrig mer köpt något från Bangladesh, vad får du ens det ifrån?

      6. Hmm skriver:

        Men Maria jag är inte sur jag är bara allvarlig i ett allvarligt ämne. Mitt misstag var att inte separera dig från HannaPanna när jag kommenterade. utan slog ihop er till ett när jag svarade. inte så bra av mig.

        Men jag kan inte hjälpa att jag fortfarande tycker att din ursprungliga kommentar andas av fördomar ang produkter från vissa änder och världsdelar. Du vet tex att iPhone till störta delen tillverkas i Kina tex? 😉 🙂

        PS Tycker nog också att kalla mig för sur bara för att jag inte håller med dig och fortsätter för att argumentera emot dig är något av att ta till en härskarteknik. alla som säger emot dig är inte sura. De tycker bara inte som du. 😉

      7. Maria skriver:

        Jag var hungrig när jag svarade dig så det var nog jag som var lite sur, hehe. Förlåt för det! Angående min första kommentar så blev jag bara förvånad att Filippa K som jag trodde skulle vara bra kvalité fast det visade sig inte alls vara så. Jag har aldrig bojkottat alla klädesplagg från Bangladesh, bara just Filippa K för det var så dålig kvalité, det har egentligen inget och göra med vilket land plagget tillverkades i. Jag vill bara inte betala 1400 för ett liknande plagg med samma kvalité som ett H&M plagg som kostar typ 200, det förstår du säkert 🙂 Du får jätte gärna berätta om det finns bättre klädesfabriker i Bangladesh? Ha en bra kväll!

      8. Hmm skriver:

        Maria: No hard feelings 🙂

        Kan tyvärr inte länka här men bl a Polarn o Pyret berättar om deras initiativ. Finns flera initiativ att läsa på om men fler på engelska.

      9. Hmm skriver:

        Ser nu nedan att de går att lägga in en länk.

        https://www.polarnopyret.se/vart-ansvar

      10. Ess skriver:

        Först och främst, när det står tex china på lappen ska man inte glömma att denna industrin är väl utvecklad i dessa länder. De kan ha fabriker, kunskap och tekniker som är bättre än europeiska länder. Kina betyder inte per automatik att det är dålig kvalitet eller billigt. Det kan vara intressant att veta. Detta vet jag eftersom jag jobbat för en designer inom lyxsegmentet där vissa plagg är tillverkade i Kina eller Bangladesh etc. samt vissa är tillverkade i Frankrikes, Italien eller USA.
        Sedan kan man inte jämföra h&m och Filippa K. Inte för att Filippa är så jävla bra men för att h&m är ju så förbannat dåliga i kvalitet mm.
        Till sist undrar jag, var det en kavaj du köpt? Och hur tvättade du den? Beroende på vad det var för ”kavajliknande” plagg så kan ju en tvätt innebära döden såväl för en 200krs-variant som för en 20000krs-variant. Och en kavaj behöver absolut inte tvättas efter en användning. Man måste vårda kläderna rätt, oavsett prislapp, för att de ska hålla.

    2. Linda skriver:

      Jag har jobbat med kläder av olika märken i många år nu och vill göra ett litet tillägg här. Förvisso kan tillverkning ske i samma land, men det är ändock skillnad på fabrikerna och förutsättningarna för dessa, som syr upp kläderna. Du kan inte jämföra t.ex. Filippa K och H&M – absolut inte! Däremot håller jag med om att det är överpriser på många märken – däribland Desigual och Odd Molly som definitivt inte håller kvalité efter prislapp.
      /Linda

  6. Malin skriver:

    Gillar inte heller Odd Molly, vissa koftor är fina men förstår mig inte på dessa snören?

    Dock gillar jag märkeskläder överlag, det ÄR såå mycket bättre kvalité och jag blir aldrig besviken över passform eller material när jag köper dyrare kläder jämfört med billigare. Kedjornas kläder går sönder efter typ två tvättar, antingen blir de noppriga eller så tappar de passformen totalt. Nej, bojkottar kedjorna numera om det inte är underkläder eller sovkläder.

    1. Plumbob skriver:

      Nog för att H&M inte kan mäta sig med dyrare kläders kvalité…men hur tvättar du dina kläder om de går sönder efter 2 tvättar?

      Jag har kedjekläder som jag köpte för flera år sen, de har aldrig självexploderat i tvätten.

      1. Hmm skriver:

        Instämmer. Har en kappa från HM som är över 20 år.

        Blandar hej vilt från kedjor till dyrare märken och ofta kommer det ned till hur du behandlar dina kläder oavsett var de kommer ifrån. Den största skillnaden som jag kan se blir färgäktheten. Den kan vara sämre på kläder från kedjorna.

      2. Malin skriver:

        Skrev ”typ” av en anledning, det är ju helt olika när de väl går sönder med tanke på material etc. Men för att svara på din fråga: jag köpte nyligen ett linne från H&M som efter första tvätten ändrade passform totalt, och jag tvättade linnet enligt anvisningarna. Linnet gick inte sönder men det var flera centimeter kortare än innan jag tvättade det. När jag tvättar mina t-shirtar från Filippa K ser jag i princip ingen skillnad alls.

      3. Hmm skriver:

        Malin: Rekommenderar dig att reklamera det linnet. HM är jättebra på att ta reklamationer.

        PS Har linnen från HM som är 6 år gamla med samma passform fortfarande. 😉

      4. Sara skriver:

        Tycker det är stor skillnad från plagg till plagg från t.ex. H&M och Gina Tricot. Vissa plagg klarar knappt en halv tvätt medan vissa håller år in och år ut.

      5. Hmm skriver:

        Sara: Instämmer med det också.

      6. Malin skriver:

        Sara: Jag håller med dig, lite det jag menade men folk verkar ta mig bokstavligen. Om jag hade orkat gå till fysiska butiker kanske jag hade lagt ner mer tid på att köpa kläder från kedjor, men jag blir i 8/10 fall besviken av kedjor och därför vänder jag mig till märken och de material jag vet håller och jag tycker om.

      7. Plumbob skriver:

        Alltså, jag måste ju vara ett undantagsfall då för inte ett enda av mina kedjekläder har någonsin gått sönder, krympt eller blivit konstiga.

  7. Anna skriver:

    Bäbiskläder för vuxna. Hatart.

  8. Anna skriver:

    Hataaaaar hunkydory. Hatar hunkydory med passion!
    Hatar också majoriteten av odd molly som känns tantiga som många ovan skriver. Dock äger jag två kappor och en blus från odd molly (icke-tantiga, har alltså ej volanger, snören, ”tassels” eller är konstigt avskurna på midjan).

    Funderar dock på om jag överhuvudtaget ska uttala mig om mode då jag på hemmaplan softar runt i mjukisbyxor och oversize tshirt. Den andra halvan av mitt liv spenderar jag på jobbet och går då alltid runt i någon form av smutsiga/urtvättade mörkblå/röda landstingskläder.

  9. Hannah skriver:

    Avskyr också kläder från både Odd Molly och Desigual! Har aldrig förstått dessa typer av kläder/färger/mönster…

  10. Evelina skriver:

    Jag hatar Odd Molly,Desigual, Bondelid, Svea, Acne, Tiger, Dolce & Gabbana, Filippa K, Jeffery Campbell & Johnny Bulls mf.
    Sen finns det många märken jag inte gillar men dessa hatar jag.

  11. Lisa skriver:

    Gillar inte Odd Molly alls förutom deras senaste jeans i 70 talsmodell. Sedan har jag väldigt svårt för Acne. Deras kläder ser inte riktigt kloka ut.

  12. Li skriver:

    Jag avskyr Ed Hardy! Varenda gång jag ser ett plagg från Ed Hardy vill jag peta ut ögonen.

  13. :( skriver:

    För mig är Odd Molly kläder för såna som har shabby chic-inredning hemma, med ord på väggarna.

    http://cdn.shopify.com/s/files/1/0584/2141/collections/French-shabby-chic-jolie-country-bedroom_1024x1024.jpg?v=1441296033

    Kryper i skinnet på mig.

    1. FK skriver:

      Tror Egoina har lite av en väggordsinredning. Eller ja, hade i alla fall innan hon blev sambo. Har för mig att jag sett att hon haft om det är tavlor med olika citat.

      http://egoinas.se/?p=40913 Här ser vi några kuddar i alla fall. Men i inlägget skriver hon att hon vill bort med text/budskap, så det talar ju för att hon haft mycket av sådant.

  14. C skriver:

    Jag skulle aldrig köpa något av Blondinbellas produkter, vare sig det är skor, böcker eller skönhetsprodukter. Har även ett starkt motstånd till Apple och tänker inte köpa något av dem.

    1. Malin skriver:

      Varför inte? Grundar du det i vad du tycker om Isabella eller på grund av produkterna? Om sistnämnda, på vilket sätt?

    2. Lisa skriver:

      Min klasskamrat köpte Blondinbellas schampo och balsam men det förstörde hela hennes hår!

    3. Hmm skriver:

      Jag blir mest förvånad över ditt motstånd till Appel. Är det pga vilka du associerar med som använder deras produkter eller är det produkterna själva?

    4. C skriver:

      Malin: Läser inte Bellas blogg så har inte på det sättet något mot henne. Känns bara lite oseriöst att en person säljer så olika saker. Jag hade en lärare i företagsekonomi som pratade om att man måste välja sitt område, att man inte kan försöka sälja allt till alla. Något som jag tycker Bella gör i.o.m. alla hennes olika projekt. Jag får mest känslan av att istället för att satsa på att en sak och göra det bra så virvlar hon runt bland olika företag och gör det kanske sämre än vad hon annars skulle kunna göra. Kanske har jag fel, vem vet.. ?

      Hmm: Njae, tycker mest att Apples produkter är överskattade. Folk är helt galna när det släpps en ny iPhonemodell, osv. För mig känns det inte värt att lägga runt 10 000 på en mobil, (skulle förmodligen tappa sönder den första dagen.?) När det gäller själva produkterna får jag typ panik om jag ska kolla på någon kompis mobil. ? De är så annorlunda mot de andra mobilerna som ofta är uppbyggda på lite liknande sätt.

      1. Hmm skriver:

        Ha ha #1 10´är att ta i. 6 är närmre sanningen men du har ett andrahandsvärde på den till skillnad från andra mobiler.

        Så sent som i våras så hade appel en kampanj där du fick ca 3000 kr på din gamla iPhone oavsett ålder och skick ifall du ville köpa en ny.

        #2 du kan ha en försäkring på din mobil. Ingår ofta i din hemförsäkring också om du har tex drulle. Kolla upp.

        #3 Nej de är inte överskattade. De är ouppnåeligt dem som håller högst standard och är mest användarvänliga, om du nu ska ha mobilen till något annat än att ringa och sms:a med. 🙂

      2. Hmm skriver:

        PS Tro mig. Jag vet typ allt om android-mobiler. Allt som är offentligt för dig och allt som inte är offentligt.

    5. C skriver:

      Kollade snabbt, 939€ hittade jag en som kostade, d.v.s. runt 10 000 kr. Orkade inte kolla kursen men något ditåt. ☺ Aa, vet, har dock inte haft försäkring på någon av mina mobiler. Har för mig att min hemförsäkring täcker om min mobil är värd mer än typ 300€ men inte helt säker om det gäller vad som än hänt med den. Vad gäller standard och användarvänlighet osv är jag inte insatt så kan inte uttala mig, min mobil duger (även till annat än ringa och smsa) så jag är nöjd.☺

  15. 11 juni skriver:

    Odd molly är aldeles för ”gulligt” för min smak. Volanger och rosetter lite överallt….ryser
    Desigual är helt åt andra hållet eller kanske ska säga för konstigt. haha
    Och ed hardy. Hmm jag skulle nog säga att jag hellre går naken.

  16. Jao skriver:

    Jag hatar Johnny bulls!!!!!!!!!!!!!! Hatar hatar hatar!

  17. Einonitti skriver:

    Love it, älskar Desigual, älskar Odd Molly, men prisvärt? Njääh…..om man sku ha bra lön så kanske…men så klär jag mig också i skrikiga färger med temat ”ju mera mönster och mandalan, destu bättre”. Man e ju som ett jävligt dyrt konstverk i deras kläder. Inredningen hemma är i samma kategori. Men smaken är som baken….svettig och hårig.
    Beige…jag avskyr beige, både i klädsel och inredning.

  18. Kim skriver:

    om man nu ska jämföra kvalité och priser på tex Odd molly vs H&M så kanske man ska tänka ett litet steg längre. Det skiljer ju sig lite i pris då Odd Molly är ett fair-trade märke och sydda i textilier som är hållbara för miljön. Också utan massa kemikalier och annan skit. Därmed är också kvalitén bättre. Kul när människor som utåt prisar sig själva som miljö och hållbarhets ambassadörer handlar på H&M och andra billiga ”tusen-butiker”

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp