Nära skjuter ingen hare..

09:07 30 Jun 2016

Dessie:

ades

Dessie ska ha ”cred för att hon försöker sig på att skriva lite djupare, mer personliga inlägg men när hon slänger sig med ord och uttryck som hon inte riktigt förstår eller helt sonika säger emot sig själv så tappar inlägget betydligt i både pondus och seriositet.

Några exempel:
– Inte för att betala för mig, men typ ”För att hitta den rätte” och i just dom stunderna kändes det väldigt viktigt med en plånbok som var något tjockare.
Någon som håller med mig om att Dessie fortfarande verkar ganska fokuserad på pengar, märken och status? Bilar, väskor, märken etc..

– Så är jag otroligt mån om risker idag, och är otroligt försiktig av mig.
Nej, man är inte mån om risker – man är MEDVETEN om risker. Mån är att bry sig om..

– Och tack för det, för annars vet man inte vad som hade hänt med mig idag med tanke på denna hemska värld vi lever i.
Tack för det? Tack och lov för det? Jag är faktiskt inte helt säker på vad hon menar här. Vet ni?

Men skam den som ger sig.
Skriv på Dessan, säger jag! Plötsligt händer det..

25 kommentarer | “Nära skjuter ingen hare..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jj skriver:

    Haha Åhh känner mig elak för att jag skrattar. Men… Realitycheck dessie!

    Först och främst vilka icke problem! För det andra vilken hemsk värld hon lever i? Hon lever i ett av de mest priviligierade länderna i världen och har inte mycket att oroa sig för.

    Skulle vilja ta med mig henne till Sydafrika och slänga in henne i ett township bara för att rycka upp henne lite ur cuckoo land.

    Syftningsfelen lämnar jag ute denna gång.

    1. Jj skriver:

      Läste inlägget och Gud vad sorgligt. Vart var hennes föräldrar? Att hon var svår att tygla som hon säger gör det ju ännu mer skäl att säga vrålnej till en 16-åring. Wow!

      Men det här ”djupa” inlägget gör ju inte henne mer creddig, bara förklarad lite varför hon är som hon är.

      1. Bloggbevakning skriver:

        Nej, men hon ska HA credd. Två helt olika saker.

  2. Anna skriver:

    HEJ CAMCAM! <3
    Alltså nu skriver jag ner mina första tankar som jag fick av Dessies text och kommentarerna hon skrivit. Hon skrev i kommentarerna om att hon skulle fylla 17år den sommaren, men om man tänker på hur länge hon och S var tillsammans, enligt henne, och att hon sagt att hon har inte flygit på så många år, när gjorde hon och Danielle (?) slut osv. Det kan vara jag som har HELT fel, men som sagt, det var mina första funderingar som dök upp när jag läste hennes text och kommentarer, det känns inte som historierna går ihop…

    1. S skriver:

      Det här är intressant. Dessie har alltid dragit till med påståenden som ”vi firar vår 3-årsdag” och dylikt, när man bara ”nej, men då var du åtta år” (typ). Gäller både Danielle och Simon.

    2. C skriver:

      Jg har följt hennes blogg från start och nej det hon skriver i inlägget stämmer inte riktigt.

  3. Anna skriver:

    Inte bara dessie som är beroende av status. Tycker alla i dagens samhälle talar om väskor, skor, bilar, tv-apparater och hus som världens grej. I yngre åldrar verkar det vara status med hårförlängning, fransförlängning (allt som slutar på förlängning) osv. För att inte tala om alla hundägare som ska ha en stamtavla och gud nåde dig om du har en blandras.

    Idag handlar allt om yta, makt och pengar.

    1. Evelina skriver:

      Håller med om hela första delen men hur fick du in hundarna här? Att man vill ha stamtavla på sin hund är ju mest för att stödja en vettig avel. Ögonlysta och patellaundersökta föräldrar osv.
      Nu säger jag INTE att det är något fel på blandrashundar och att alla hundar med stamtavla är felfria men en kontrollerad avel är alltid att föredra både när det gäller hästar och hundar. Tycker verkligen inte att det är status att ha en stamtavla på sina djur utan mer sunt förnuft.

      1. Anna skriver:

        Nu säger du inte att det är något fel på blandrashundar, men det är precis det du säger. Det som alla med status hela tiden matar en full med. ”En kontrollerad avel är alltid att föredra”. Ur vilken synvinkel då? Vissa hundraser är sönderavlade. Vissa har hälsoproblem som kommer senare om åren, för att de ska passa in i människans mall över hur en hund ska se ut / vara.

        Gud vad jag blir trött på ”ordentliga”, slå en på fingrarna-människor som du.

      2. Kissekatt skriver:

        Undrar av nyfikenhet. Vad innebär kontrollerad avel och varför är det att föredra?
        Vad finns det för annan typ av avel och varför är den inte att föredra?

      3. Evelina skriver:

        Kissekatt Om man bedriver en seriös avel (vilket inte alla uppfödare gör) så tar man hänsyn till individernas hälsa och lynne många generationer tillbaka. Hur stor inavels% osv, hur två djur som ska paras passar ihop utifrån deras fysiska och psykiska förutsättningar. För att få så trevliga och hållbara hundar och hästar som möjligt.

      4. Evelina skriver:

        Kisekatt, jag glömde svara på fråga två men den är i princip likadan. Det finns de som avlar på hundar och hästar för att de är gulliga eller har fin färg. De har kanske ett sto som inte går att rida pga av fysiska eller psykiska orsaker och väljer då kanske att betäcka stoet med en gul hingst för att få ett föl med fin färg. Att avla på djur som inte håller för normal ridning och som kanske har lynnesfel är enligt mig otroligt oseriöst.

    2. Evelina skriver:

      Okej du missförstår ju med flit. Tyckte ändå att jag var övertydlig för att slippa det klassiska ”vissa hundar är sönderavlade.” Over and out.

      1. Anna skriver:

        Jag missförstår inte med flit. Jag är trött på folk som bara tjatar om status, vilket du gjorde med ditt snack om avel.

  4. Elin A skriver:

    Anna du är helt ute och cyklar. Evelina säger ju inte att det är något fel på blandrashundar utan att blandrasaveln oftast inte är kontrollerad på samma sätt. Du måste väl själv förstå det. Då får inte ens regga valpar i skk och du inte har lyst och patella ua. De kraven kommer blandraserna undan. Det finns väldigt många ögonsjukdommar som inte ens syns. Förstår inte hur du kan förespråka blandrasaveln. Är du en sån som tycker det är bra för hästaveln att betäcka en travare med en dressyrhäst också med motivationen att det funnit någon bra blandras som tävlat höga klasser en gång i tiden.

    1. Anna skriver:

      Tack för att du är exakt en sån person som jag nämnde i mitt ursprungsmeddelande. ”Gud nåde dig för att du har en blandras”.

      1. Elin A skriver:

        Haha okej, fattade inte att du var ett troll. ?

      2. Jen skriver:

        Jag förstår din poäng Anna

      3. Anna skriver:

        Är inte ett troll 🙂

  5. Ö skriver:

    Men Dessies svar på kommentarerna då!? Hon har skrivit tre likadana försvars-kommentarer..

  6. Ess skriver:

    Jag tror hon slår upp synonymer för att hitta variationer på de ord hon vill använda. Det dumma är bara att synonymerna inte kommer med någon närmare förklaring till i vilka sammanhang de används (”mån om”) jämfört med det uppslagna ordet (tex ”tänker mycket på”)

    1. S skriver:

      Som Joey när han skulle skriva en text till Monica och Chandler!

      1. Bloggbevakning skriver:

        Baby kangaroo Tribbiani!!

      2. Ess skriver:

        Det vet jag inte faktiskt, jag kollar inte på Vänner…eller vart de där karaktärerna nu hör hemma 😀

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp