Takes one to know one?

17:00 14 Jun 2016

Dessie:

När någon säger ”Jag är inte din mamma/morsa” så brukar det ofta syfta på att personen i fråga anses ouppfostrad och inte lärt sig hur man ska bete sig av sin mamma.
Men när Dessie säger det så kommer det ihop med – ”..som du kan behandla hej vilt.”
Eeeeum….va?

Vad får Dessie att tro att mammor generellt behandlas hej vilt? Egna erfarenheter kanske? Brukar hon behandla sin mamma hej vilt? Det skulle jag aldrig drömma om men så skulle jag aldrig göra ett så urbota dumt uttalande heller.

Uttalandet är hur som helst väldigt märkligt och det säger mer om Dessie än om Malin som skrev kommentaren kan jag tycka.

mamma

15 kommentarer | “Takes one to know one?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. H skriver:

    Haha! Tänkte exakt samma sak! Hur behandlar Dessie sin morsa, kompis, whatever (som hon skriver).

    Och så kommentaren längre ner om att hon börjat mellan raderna hota sina läsare med att hon minsann har koll på deras IP och gärna påpekar att någon skrivit många kommentarer…. Jäkligt fult gjort. Hon hotade ju en tjej i Uppsala med att hon kollat upp hennes adress.

    1. J skriver:

      Hon kan inte ens kolla upp en exakt adress genom att kolla IP. Gah. Sådan tönt.

  2. Mamma skriver:

    Du skulle ha fått veta att du lever, om du skulle försöka behandla mig hej vilt.

    Haha…

  3. Malin skriver:

    Haha, ja det är ju ingen hemlighet att Dessie saknar kunskap inom språket. Det är väl snarare som så att man aldrig behandlar sina mammor hejvilt? Jag höjer snarare på ögonbrynen om jag får höra sådant i alla fall.

  4. A skriver:

    Påpekar det åter igen; stay in school kids annars blir ni som dessue!

  5. wigwag skriver:

    Njae. .har mest hört uttrycket i samband med uppmaning att göra något. Typ ”Skölj av tallriken! Din mamma jobbar inte här.” Men det kanske är samma sak eller en variant på ”Du är ouppfostrad”.

  6. Sara skriver:

    Och så sätter hon ”ish” på helt fel ställe.

    ”De övriga ish 200 kommentarerna…”

    Dom övriga 200(ish) kommentarerna… Tackarrrr

    1. anna skriver:

      Reagerade också på det haha 🙂

  7. Liv skriver:

    Fast vadå, ditt sätt att använda ”jag är inte din mamma” på är minst lika fel. Det används när man ber folk om ”jobbiga tjänster”. Hahaha, så tokigt det kan bli när man försöker rätta andra ?

    1. Nani skriver:

      Fast hon har ju rätt, det brukar användas när någon beter sig ”ouppfostrat”. Typ när inte städar efter sig och är allmänt slarviga/vidriga. En vanlig kommentar är ”Städa upp efter dig, din mamma jobbar inte här!”.

    2. M skriver:

      Jag tolkar uttrycket som du, dvs att uttrycket har innebörden (med glimt i ögat) att ens mamma inte arbetar på t. ex företaget och man därför får plocka ur diskmaskinen själv för att ens mamma inte är där och kan göra det. Jag tror inte att uttrycket handlar om att man vill upplysa en person att hen beter sig ouppfostrat, så där tror jag Bloggbevakning har fel. Men det bästa vore väl egentligen att fråga en lingvist om uttrycket.

  8. L skriver:

    Min mamma är en arg dansk 60-årig pedagog. Ni kan ju gissa hur ”hej vilt” vi vågar behandla henne 😛

    1. Johanna skriver:

      haha lite som min. Bestämd och finsk 😀

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg