Äggåkavjar

14:00 4 Jul 2016

Michaela Forni:

forni

Jag dog lite när jag såg den här mackan inne hos Forni – det måste ju vara ägg och kaviarmackans Rolls Rolls?

Jag kan totalt snöa in på vissa maträtter och äta dom i flera veckor och just nu är det just ägg och kaviarmackor och innan det var det spagetti med köttfärssås.

Behöver ni variation i maten eller är ni insnöare precis som jag?

20 kommentarer | “Äggåkavjar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Maria skriver:

    Jag är definitivt en insnöare! Kan äta samma maträtt lätt i flera veckor, men sedan blir jag till slut så äcklad att jag inte kan äta det på ett halvår till flera år. Senast jag till slut blev äcklad så var det av spagetti för jag åt det varje dag (nästan), har gått runt ett år och NU kan jag äntligen börja äta det igen. Jag tror det kan ha att göra med att jag är en beroendemänniska, jag blir så lätt beroende av saker. Kläder, väskor, skor (herregud, alla skor jag har!), specifik inredning.. Jag hittar något jag gillar och så går jag bananas. Inte lätt alltså.

    1. LA skriver:

      Åh, igenkänningsfaktorn är stor känner jag. Blir också lätt insnöad på saker men tappar intresset lika fort också.

      1. Maria skriver:

        Ja precis! Har lärt mig att bromsa mig men när det kommer till mat så går det inte haha! Där äter jag gärna samma maträtt flera gånger i veckan. ?

  2. Ida skriver:

    Kan någon säga till GabJoss på skarpen, det heter LESS inte ”leds”! Hon använder sitt egenpåhittade ord alldeles för ofta för mitt psykiska välbefinnande ?

    1. Latu skriver:

      Fast leds är väl lika rätt som less? 🙂 lite mer ålderdomlig stavning bara.

      1. Ida skriver:

        Delvis rätt, ordet less har sitt ursprung i utled eller led, men förkortningen av ordet vi använder idag finns enbart som less. ?

  3. Tee skriver:

    Är insnöare också! Ätit Gooh’s korvstroganoff varje dag på senaste tiden. Ahem jag menar, hemmagjord 🙂 *Anna Book*

  4. Felle skriver:

    Jag snöar in mig totalt på grejer och äter dem i flera veckor!

  5. KisseKatt skriver:

    Hmm.. nee, jag kan nog inte äta samma sak särskilt många dagar i rad. Måste ha variation. Tröttnar lätt och blir ganska snabbt äcklad av saker. Min väldigt okvalificerade gissning är att det kanske är kroppens sätt att signalera att den behöver variation för att få i sig allt den behöver.
    Men mackor med ägg och kaviar är ju förjefvla gott!

  6. Emma skriver:

    Äggmackor är ju så gott, framförallt på rostat bröd. Gillar dock inte kaviar utan citronmajonnäs och dill ska det vara, brukar kalla det vegetarisk räkmacka 😉

    1. HHanna skriver:

      Måste bums gå och äta det. NU!

  7. Dietisten skriver:

    Frukost på vardagar äter jag samma dag ut och dag in (varierar iofs med olika pålägg och bär/frukt men det är allt). Äter alltid matlåda med föregående dags middag till lunch men sen måste jag göra något nytt! Gör veckomatsedel och planerar alltid vad jag ska äta långt i förväg, är väldigt planerade av mig men det behöver man nog vara lite för att få hälsosamma matvanor att fungera i längden .

  8. Maja S skriver:

    Är en insnöare ?

    1. En annan Maja S skriver:

      Jag också! ?

  9. Jullis skriver:

    Åhhh. Sedan jag blev vegan har jag saknat ägg och kaviarmackor extremt mycket. Åhhh det typ vattnas i munnen av bilden.

    Men jag är också en sån som blir beroende, just nu är det pulled oumph(inte bra alls för plånboken) och innan det var det avocado.
    Lättsaltade chips är dock något jag alltid måste ha, kan äta hur mycket som helst, året runt.

    1. josse skriver:

      Äter lättsaltade chips varje kväll (just nu) och har gjort sen jag flyttade hemifrån för 12 år sen, knappt bara inte sluta! Har fått för mig att det håller igång magen?

      1. josse skriver:

        Kan inte knappt

  10. Johanna skriver:

    O nu va jag tvungen att laga äggmacka med kaviar till middag 😀

  11. ANNAWII skriver:

    Jag kan äta samma sak i flera månader och särskilt nu när jag är gravid/illamående. Blir så mkt enklare när man slipper tänka ut nya maträtter hela tiden haha

  12. Sara skriver:

    Insnöad på vissa saker blir jag nog inte. Men däremot blir jag insnöad på vissa kategorier. Vissa perioder äter jag bara sött. Allt som är sött, nästa allt som är pasta och så vidare.

    Ett tag åt jag så in i helskotta med kakor, hela tiden. Men nu förstår jag inte ens grejen. Kakor? Det är inte ens gott?

    Herregud.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp