Am I one?

20:46 16 Jul 2016

Dessie:

Jag antar att jag eventuellt är en av dessa ”spekulanter” i och med det här inlägget men är hon till salu? Kan man lägga bud? Hur stor är handpenningen och vad ligger månadskostnaden på? Fel? Har hon dolda fel? Som täcks av försäkring?
dessan

Tack Sara för tips!

16 kommentarer | “Am I one?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elle skriver:

    Snälla Dessie, sluta att använda ord som du inte förstår vad de betyder. Ta reda på vad en spekulant är, innan du sätter det i pluralis på bloggen. (Pluralis betyder fler än en).

    För… vi vet alla att du läser här. Förmodligen flera gånger om dagen.

  2. S skriver:

    Alltså kg ÄLSKAR dessa inlägg. ♡

  3. Blomma skriver:

    Om man har som jobb att skriva. Vilket Dessie har. Varför införskaffar man inte ett bibliotekskort och läser en bok då och då? Skulle förbättra deras språk 100%.

  4. Anna skriver:

    Menar hon kverulanter tro?

  5. Jenny skriver:

    Visst, felskrivningar kan vara kul men tycker att det känns lite torrt att gång på gång göra sig rolig över någons bristande språkkunskaper. Ja, bloggen är hennes jobb men vad jag vet finns det ingen lag på att språket måste vara korrekt. Vi alla fattar ju vad hon menar, eller?

    1. V. skriver:

      Jag håller med om första delen i det du skriver, och jag tycker att det här inlägget känns som att man detaljstuderar lite väl för att hitta något att klanka ner på hos Dessie.

      Kontentan är ju dock att Dessie borde sluta använda sig av ord och uttryck som hon inte förstår, det ger bara ett fördummande intryck. Det är väldigt tydligt att hon söker fram synonymer, men eftersom hon inte har full koll på innebörden av det alternativa ordet så inser hon inte att det inte passar i sammanhanget. Dessie tror att bara för att det är en synonym, så kan ett ord alltid tillämpas i samma sammanhang som det ursprungliga ordet. Nej, jag känner inte Dessie, men jag har sett hennes svar på kommentarer som ifrågasätter hennes ordkunskap.

  6. Cajsa skriver:

    Nån som vet varför dessie kallar sig för mykkänen på fb? På en fråga i sin blogg skrev hon bara nilsson.

    1. C skriver:

      Det kan vara ett namn som ligger i släkten som hon känner att hon tillhör men ändå inte har som efternamn. Det är ganska vanligt att folk gör så på Facebook.

      1. Cajsa skriver:

        Aha okej spännande visste inte det var vanligt haha

  7. Kristin skriver:

    Jag skulle gärna se att bloggare lär sig skriva människa, sorglig och förkyld. Många skriver (bland andra så har jag settDessie och Kissie göra det upprepade gånger) männsika, sorlig och förskyld.

    1. Isabelle skriver:

      ”Förskyld” och ”ursh” är nog de värsta orden. Det ilar i ryggraden bara av att läsa!

      1. Therese skriver:

        Imon är ännu värre

  8. Millan skriver:

    Värre är väl att människan inte har full koll på vad hon heter i förnamn ?

    1. Emelie skriver:

      Hhaha det var det roligaste jag läst på länge!

  9. E skriver:

    Från SAOB om spekulera/spekulant

    SPEKULERA

    1) ihärdigt l. intensivt betrakta (ngn), skåda (ngn); äv. med underförstått obj.

    2) tänka djupt l. intensivt l. filosofiskt för att (i regel enbart med hjälp av förståndet l. förmågan till reflexion) söka finna svar på väsentliga frågor (om tillvarons gåtor, tingens väsen o. d.), grubbla Över sådana frågor osv.; äv. nedsättande, med bibet. av tänkande som (med hänsyn till dess art l. föremål) anses meningslöst l. onyttigt; äv. (o. numera företrädesvis) med förbleknad bet., dels: göra lösa antaganden, dels

    3) i uttr. spekulera på (förr äv. uti) ngt l. att (osv.), överväga l. planera ngt l. att (osv.); förr äv. utan förbindelse med prep.-uttr.: spekulera på (ngt).

    4) (i förening med prep.-uttr.) närmande sig l. övergående (från 2) i bet.: hoppas på o. d.; särsk. dels i uttr. spekulera på ngt, tänka på ngt med hopp om att l. anspråk på att (kunna) erhålla det, räkna med l. aspirera på ngt, spekulera på ngn, hysa förhoppningar om äktenskap med ngn l. vara intresserad (se INTRESSERA III 3 slutet) av ngn, dels i uttr. spekulera i ngt (se slutet); förr äv. utan förb. med prep.-uttr., närmande sig l. övergående i bet.: hoppas på (att osv.);

    5) vara intresserad av l. överväga att köpa, vara spekulant (se SPEKULANT, sbst. 4; i sht med bestämning styrd av prep. på, angivande vad som är föremål för intresse l. övervägande

    6) göra (riskabel l. ansvarslös l. osund l. ur samhällets synpunkt suspekt l. klandervärd) kortsiktig, ekonomisk satsning i förhoppningen l. med förväntningen att ngt skall inträffa (t. ex. hausse l. starkt ökad efterfrågan l. starkt tilltagande knapphet på vara) som gör satsningen vinstgivande (i sht med bestämning styrd av prep. i, äv. på, angivande föremålet l. förutsättningen l. ramen o. d. för satsningen l. för förhoppningen osv.); i sht förr äv. allmännare (utan negativ innebörd l. särskild tanke på kortsiktighet): satsa kapital l. planera o. driva ekonomisk verksamhet (i sht handel l. affärsverksamhet) l. göra ekonomisk(a) l. affärsmässig(a) kalkyl(er) (utifrån givna l. beräknade förutsättningar). Spekulera på börsen. Spekulera i aktier l. valutor l. fastigheter.

    SPEKULANT spek¹lan⁴t l. späk¹- l. spe¹-, l. -ul-, m.||ig.; best. -en; pl. -er
    [jfr d. spekulant, t. spekulant; av lat. speculans (gen. -antis), p. pr. av speculari (se SPEKULERA), l. analogisk bildning till SPEKULERA efter mönster av ord ss. GRATULERA:GRATULANT, OFFICIERA:OFFICIANT]

    1) motsv. SPEKULERA 2: person som spekulerar, tänkare, grubblare; jfr SPEKULATÖR 1
    2) motsv. SPEKULERA 3, om person som i hemlighet l. tysthet överväger l. planerar ngt l. har avsikter i fråga om ngt.
    3) motsv. SPEKULERA 4: person som vill ha o. hoppas på l. väntar sig att få ngt, aspirant.
    4) motsv. SPEKULERA 5: person som spekulerar på ngt; särsk. i uttr. vara spekulant på, förr äv. till ngt, spekulera på ngt. Har du någon spekulant? Hugade spekulanter.
    5) motsv. SPEKULERA 6: person som spekulerar (i sht förr äv. utan negativ innebörd l. särskild tanke på kortsiktighet, se SPEKULERA

  10. :( skriver:

    Jag vill typ klappa Dessie på huvudet och säga ”Åh, vad gulligt att du försöker.” men sen kommer jag ihåg att hon är en vuxen kvinna, med ett litet barn, och inte en 5-åring. Dags för henne att börja läsa lite välskrivna texter och lära sig något av det.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg