Barn & Bestraffningar..

20:00 6 Jul 2016

Catrin Hedlund:

catten

Med tanke på hur svårt Catrin själv har med ”mitt & ditt” och ”rätt & fel” så förstår jag att hon är anti bestraffningar men man får ju hoppas att hennes barn blir bättre på det där med vad man får och inte får göra än vad mamma själv är.

7 kommentarer | “Barn & Bestraffningar..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lina skriver:

    Fast jag måste hålla med henne lite. Jag är emot bestraffning men är för konsekvenser, bara dom är relevanta och har en naturlig koppling till vad som gjorts fel. Kastar mitt barn inte hänga med till Ica utan att försöka röja loss blir konsekvensen att barnet inte får åka med och handla, jag drar inte in lördagsgodiset typ 6 dagar framåt i tiden som straff för det har ju ingenting att göra med vad barnet har gjort. Så konsekvens och rätt och fel i all ära men bestraffningar för mig är inte rätt sätt att uppfostra barn med, det är ett sätt stt trycka till barn med för att man har makten att göra det helt enkelt, leder sällan till ett äkta bra beteende.

    1. Danie skriver:

      Förstår din tankegång men började fundera på vilka konsekvenser man kan ta till. Som här, han vill inte duscha och göra sej klar för sängen efter en dag med lek. Vad ska konsekvensen bli? Att han inte får leka nästa gång för att han inte gjorde som han skulle nu? Är det inte lite för långt bort för att vara effektivt?

  2. jacq skriver:

    tror inte ett dugg på att detta ska ha hänt på riktigt, tror hon drar till med såna här saker titt som tätt för att addera vardagsdrama till bloggen.

    förresten nyligen skrev hon att hon blev irriterad ”som fan” (eller liknande) när hennes unge hade brännskadat sig. vem fan blir irriterad när ens barn gör sig illa?

  3. Ems skriver:

    Hon säljer säkert hans Playstation! ?
    Till 10-15 personer utan att skicka iväg det efter betalning… ?

  4. Milan skriver:

    Det jag reagerade på mest är att hennes FEMÅRING äger en Playstation ?
    Jag skulle aldrig drömma om att ge något så fantasidödande till min femåring.
    Tacka vet jag förr när jag kunde gå ut och leka med pinnar (bokstavligen) och hålla mig underhållen i flera timmar! ?

    1. Eazy skriver:

      Fast nej. Jag och min bror fick ett PSX när vi var 6-7 år gamla. Idag är vi fortfarande tv-spelsnördar, han tjänar 35′ i månaden och jag är högpresterande student på universitetet.
      Dock var våra föräldrar noga med att vi bara fick spela under en viss tid på dygnet och aldrig vid fint väder eller om läxor/städning/etc blev lidande. Vi fick inte heller spela extremt våldsamma spel.
      Mina barn kommer alla dagar i veckan att få spela tv-spel! Men de bärbara konsollerna får de lämna hemma vid släktträffar och andra mer sociala tillfällen.

      1. shi skriver:

        Jag fick Sega Mega Drive som 4 åring 1988 och jag är en fullt fungerade människa som hade sjukt kul i barndomen med polare både inomhus och utomhus 🙂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp